ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Βόμβα» στο Δημόσιο βάζει ο Κ.Μητσοτάκης – Θα τοποθετήσει ιδιώτη μάνατζερ στον ΕΦΚΑ για τις εκκρεμείς συντάξεις

«Βόμβα» στο Δημόσιο βάζει ο Κ.Μητσοτάκης – Θα τοποθετήσει ιδιώτη μάνατζερ στον ΕΦΚΑ για τις εκκρεμείς συντάξεις

Η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη φαίνεται να βάζει “βόμβα” στο Δημόσιο καθώς επιλέγει να βάλει έναν τεχνοκράτη από τον ιδιωτικό τομέα που θα προσεγγίσει με… business ματιά το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων και θα είναι ο project manager που θα αναλάβει να ξεμπλοκάρει τις εκκρεμότητες στον ΕΦΚΑ που έχουν ξεπεράσει πλέον τις 300.000.

Ο νέος μάνατζερ θα προτείνει λειτουργικές βελτιώσεις και νομοθετικές παρεμβάσεις προκειμένου να επιταχυνθεί ο ρυθμός έκδοσης των συντάξεων. Ο Κωστής Χατζηδάκης που είχε αναθέσει σε εξωτερικούς μάνατζερ και το πρόβλημα της ΔΕΗ(που βέβαια έχει ούτως ή άλλος ιδιωτικά κριτήρια λειτουργίας ως ΔΕΚΟ) βλέπει ήδη υποψήφιους που θα συνεργαστούν με τον ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου εργασίας αυτή είναι μια πάγια τακτική που χρησιμοποιείται στις προβληματικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Με μια διαφορά το Δημόσιο δεν είναι επιχείρηση καθώς λόγω κυριαρχικής εξουσίας διατηρεί στο αρχείο του ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τα οποία ένας ιδιώτης πλέον θα μπορεί να λάβει και να διαχειριστεί.

Για το ίδιο πρόβλημα, το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει «σαράκι» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο εργασίας επεσήμανε :«Πρώτοι αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να τρέξουμε πολύ πιο γρήγορα στο ζήτημα της απονομής των εκκρεμών συντάξεων. Αποτελεί μία κεντρική προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης και θα το φέρουμε εις πέρας παρά τις δυσκολίες και δεν θα διστάσουμε να διαθέσουμε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό για να υποστηρίξουμε το Υπουργείο και τον ΕΦΚΑ σε αυτήν την δύσκολη προσπάθεια» σημείωσε.

Με τη σειρά του ο υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι οι εκκρεμείς συντάξεις είναι για τον ίδιο προσωπικά η νέα ΔΕΗ σε αυτό το υπουργείο και εξήγγειλε ότι καταρτισθεί αμέσως ειδικό σχέδιο με πρόσθετα μέτρα και αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών για την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων. Μάλιστα, όπως είπε τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθεί πρότζεκτ μάνατζερ που θα ασχοληθεί, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, αποκλειστικά με αυτό το θέμα!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.