Προς παραίτηση Κ.Μητσοτάκη για το σκάνδαλο παιδοφιλίας Δ.Λιγνάδη; – Η υπόθεση συνδέεται και με «εξαφανίσεις» παιδιών

Προς παραίτηση Κ.Μητσοτάκη για το σκάνδαλο παιδοφιλίας Δ.Λιγνάδη; – Η υπόθεση συνδέεται και με «εξαφανίσεις» παιδιών

Ευθεία σύνδεση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά τις πολιτικές ευθύνες (τουλάχιστον…) του προέδρου της κυβέρνησης για το σκάνδαλο παιδεραστίας που έχει ξεσπάσει στη χώρα με τον πρωταγωνιστή των ημερών, τον διορισμένο για λόγους δημοσίου συμφέροντος, όπως γράφει η κυβερνητική απόφαση τον Αύγουστο του 2019, κατηγορούμενου για κακοποίηση παιδιών κι εφήβων, ηθοποιού και σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη, ως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο εκδότης της εφημερίδας Documento και στενός συνεργάτης του Α.Τσίπρα. Κώστας Βαξεβάνης μετά τη σύλληψη του Δ.Λιγνάδη σε post που ανάρτησε έγραψε: «Πάντα είχα την απορία γιατί μια από τις πρώτες αποφάσεις που πήρε προσωπικά ο Μητσοτάκης μόλις ανέλαβε την εξουσία, ήταν να αναλάβει το Μέγαρο Μαξίμου, ο ίδιος, δηλαδή, την ευθύνη για τα ασυνόδευτα ανήλικα. Καλά την ΕΥΠ, αλλά τα ασυνόδευτα ανήλικα γιατί;», έγραψε, ενώ προχωρώντας ακόμη περισσότερο, λίγο αργότερα απαντώντας σε σχόλιο στην ανάρτησή του που έγραφε «Να λένε και ευχαριστώ στο Μαξίμου που ο Λιγνάδης μόνο τους εξαπάτησε και δεν του πήδηξε κιόλας», απαντά: «Είναι σίγουρο αυτό;».

Την ίδια στιγμή η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου προχώρησε στην καταγγελία πως ΜΚΟ έστελνε ανήλικους αλλοδαπούς για μαθήματα στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Σύμφωνα μάλιστα με άλλες πληροφορίες τα παιδιά που πήγαιναν για μαθήματα στον γνωστό σκηνοθέτη που κατηγορείται για παιδεραστία δεν ήθελαν να ξαναπάνε, ενώ τα περισσότερα απ’ αυτά ζουν πλέον στη Γαλλία.

Όχι μια τυχαία ΜΚΟ: Κατονομάζει την Αντιγόνη Λυμπεράκη, η οποία είναι εξαδέλφη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και η επικεφαλής της ΜΚΟ του Τζορτζ Σόρος, Solidarity Now!

https://twitter.com/teleftheriadou/status/1363069347422494722

Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε άμεσα απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα:

«Eρωτάται ευθέως ο κ. Τσίπρας: προσυπογράφει αυτές τις αθλιότητες, του πραγματικού εκπροσώπου του, κ. Βαξεβάνη; Αναμένουμε την τοποθέτησή του. Η σιωπή σημαίνει αποδοχή της χυδαιότητας».

Αμέσως μετά το λόγο πήρε και πάλι ο Βαξεβάνης ο οποίος με συνεχόμενες αναρτήσεις επέμεινε:

«Η ΝΔ καλεί τον Τσιπρα να πάρει θέση για αναρτήσεις μου. Ένα κόμμα, καλεί έναν Πρόεδρο κόμματος, να πάρει θέση για απόψεις που διατυπώνει δημοσιογράφος. Μπορεί το πράγμα να έχει πλάκα αλλά είναι σοβαρό. Αυτός που πρέπει να πάρει θέση είναι ο Μητσοτάκης για Λιγνάδη και Γεωργιάδη». Και συνέχισε:

«Δεν υπάρχει κανένα υπονοούμενο. Οποιος έχει τη μύγα έχει και τη φαγούρα. Διατύπωσα μια απορία. Ο Λευκός Οίκος, εκτός από αρμοδιότητες για CIA, Ασφάλεια κλπ έχει και για ασυνόδευτα προσφυγοπουλα; Ποιος τα κάνει αυτά στο Μαξίμου και γιατί»;

Σε επόμενη ανάρτησή του ο Κ.Βαξεβάνης αναφέρει:

«Κανένας δεν συνδέει άμεσα τον πρωθυπουργό με κύκλωμα παιδεραστίας. Έχει όμως υποχρέωση να δώσει να εξηγήσεις, για τη συχνότητα με την οποία βρίσκονται στο περιβάλλον του παιδόφιλοι καθώς επίσης και για την τακτική “κάτσε λίγο πίσω να ξεχαστεί”», αναφερόμενος στην τελευταία φράση του σε όσα είχε καταθέσει ο παιδόφιλος, πρώην βουλευτής της ΝΔ Ν.Γεωργιάδης και καταδικασθείς πρωτόδικα για κακοποίηση ανηλίκων από την Μολδαβία και την Υπερδνειστερία (παραγράφηκε λόγω παρέλευσης χρονικού ορίου η υπόθεση) και υπεύθυνος του πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ επί Κ.Μητσοτάκη.

Να πούμε ότι μάρτυρες υπεράσπισης του Ν.Γεωργιάδη στο δικαστήριο ήταν ο νυν βουλευτής της ΝΔ, Κ.Κυρανάκης, η νυν ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ ο νυν υπουργός Ανάπτυξης Α.Γεωργιάδης είχε χαρακτηρίσει «προσωπική υπόθεση» του Ν.Γεωργιάδη την υπόθεση κακοποίησης ανηλίκων από τον Ν.Γεωργιάδη.

Οι παραπάνω κατηγορίες είναι κάτι παραπάνω από βαριές, αλλά τα γεγονότα μιλάνε πλέον μόνα τους: Τον διόρισαν για λόγους δημοσίου συμφέροντος ενώ υπήρχε έρευνα στην πλάτη του για παιδοφιλία από το 2012, όπως αποκάλυψε πρώτο το pronews.gr και μία εβδομάδα, αφ’ότου είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο, όχι απλά τον στήριζαν, αλλά όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, προεξαρχόντων των τηλεοπτικών δικτύων «τον στήριζαν με νύχια και με δόντια».

Προσπάθησαν να βγάλουν ψεύτη τον πρώτο καταγγέλλοντα, επιχείρησαν να τον συκοφαντήσουν, η ίδια η υπουργός Πολιτισμού Λ.Μενδώνη όχι απλώς τον είχε στηρίξει όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, βάλλοντας μάλιστα και κατά όσων δημοσιογράφων έγραφαν κατά του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού, αλλά επέμενε ότι «δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες κατά του κ. Λιγνάδη».

Το χειρότερο όλων είναι ότι η στήριξη του Δημήτρη Λιγνάδη ερχόταν από… πολύ ψηλά, λένε οι περί την Λ.Μενδώνη συνεργάτες.

Άρα οι πολιτικές ευθύνες στην κάλυψη του σκανδάλου παιδοφιλίας και κακοποίησης είναι δεδομένες. Για να μην πάμε πιο πέρα: Διότι ο τύπος δεν ήταν συνηθισμένος παιδόφιλος. Στο πρώτο αποκαλυπτικό άρθρο του pronews.gr αναφερόμασταν στις κραυγές πόνου των ανηλίκων ασυνόδευτων μεταναστών από το διαμέρισμά του.

Πολλά παιδιά, χάθηκαν τα ίχνη τους. Δεν εμφανίζονται στους καταλόγους που αποχώρησαν ομαδικά για το εξωτερικό, μετά το πέρασμά τους από το διαμέρισμα του Λιγνάδη. Τι τους συνέβη; Πού είναι; Ζουν, κατ’αρχήν; Αυτό είναι το επόμενο βήμα που θα διερευνήσουν οι διωκτικές αρχές.

Και μόνο αυτό αρκεί για να παραιτηθεί άμεσα ο Κ.Μητσοτάκης.

Δεν προχωράμε και δεν συνεχίζουμε πιο κάτω, μένουμε εκεί: Στην ανάγκη παραίτησης για πολιτικούς λόγους του πρωθυπουργού, καθώς το σκάνδαλο παιδεραστίας πολύ σύντομα θα αγγίξει και άλλους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν αναφερόμαστε ούτε καν στα «φρούτα» τύπου Πατέλη ή Γιατρομανωλάκη, της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αναφερόμαστε σε κοινούς εγκληματίες, τύπου Λιγνάδη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.