Α.Συρίγος: Ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το εαρινό εξάμηνο στα πανεπιστήμια

Α.Συρίγος: Ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το εαρινό εξάμηνο στα πανεπιστήμια

O υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που παρατηρείται στα πανεπιστήμια με τους φοιτητές που πρέπει να κάνουν πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Συρίγος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το εαρινό εξάμηνο στα πανεπιστήμια, πέραν της 4ης Ιουνίου, μόνο για τους φοιτητές βρίσκονται λίγο πριν το πτυχίο και δεν μπορούν να το πάρουν καθώς δεν γίνονται οι -απαραίτητες- δια ζώσης πρακτικές, κλινικές και εργαστηριακές ασκήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι σχολές Υγείας.

Ο κ. Συρίγος επισήμανε ότι λόγω του κορωνοϊού η παροχή διδακτικού έργου προς τους φοιτητές των προγραμμάτων σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση μέσων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (σύγχρονη και ασύγχρονη) καθ’ όλη τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 και έως την ολοκλήρωσή του.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι γι’ αυτή την κατηγορία φοιτητών γίνονται συζητήσεις με τις πρυτανικές αρχές των ιδρυμάτων αλλά και την επιτροπή των ειδικών ώστε να ώστε να βρεθεί λύση και να μπορέσουν, μόλις αυτό καταστεί ασφαλές, να ολοκληρώσουν τις σπουδές χωρίς να χάσουν το εξάμηνο, στο οποίο μελετάται να δοθεί, ως προς αυτούς, μια παράταση μετά την 4η Ιουνίου. Επίσης είπε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διεξαχθούν δια ζώσης οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια τον Ιούνιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.