O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης σε σημερινή συνεδρίαση αναφέρθηκε στην εφαρμογή του πλαισίου για την αναδοχή και την υιοθεσία.

«Το 2020 θεσπίσαμε ένα νέο πλαίσιο για την αναδοχή και την υιοθεσία σύμφωνο με τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησής μας, το οποίο φέρνει πιο κοντά την Ελλάδα στην Ευρώπη και στο ευαίσθητο αυτό θέμα. Φέτος, καλούμαστε να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη, γιατί ο νόμος είναι μέτρο του πολιτισμού και της ανθρωπιάς μας», τόνισε ο υπουργός Εργασίας

Ο κ.Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι το υπουργείο είναι ανοιχτό σε ιδέες όλων των εμπλεκόμενων φορέων στα θέματα αναδοχής και υιοθεσίας.

«Θα προχωρήσουμε, αξιοποιώντας τις συμβουλές και τις προτάσεις του ΕΣΑΝΥ, με το οποίο έχουμε παραγωγική συνεργασία», συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η σημερινή συνεδρίαση είχε ως θέμα την εισήγηση της Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη για τα δικαιώματα του Παιδιού κ. Θεώνης Κουφονικολάκου, για την εκπόνηση ενιαίου πρωτοκόλλου για τα διάφορα στάδια της διαδικασίας αναδοχής και υιοθεσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα μέλη του ΕΣΑΝΥ συμφώνησαν τη σύσταση ομάδας εργασίας που θα εκπονήσει και θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.