Απίστευτη εντολή Α.Πελώνη σε επιστήμονες: «Όσοι διαφωνείτε να μην μιλάτε»!

Απίστευτη εντολή Α.Πελώνη σε επιστήμονες: «Όσοι διαφωνείτε να μην μιλάτε»!

Η κυβέρνηση αποφασίζει και οι «ειδικοί» του υπουργείο Υγείας επικυρώνουν, έτσι φαίνεται πως αποφασίζονται τα μέτρα για τον κορωνοϊό και το lockdown στην Ελλάδα, μετά και τα όσα αποκαλύφθηκε τα πρακτικά των συνεδριάσεων.

Σε αυτό το θέμα αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία απέφυγε να απαντήσει ευθέως εάν πρόκειται για πραγματικά τμήματά τους, αλλά από την άλλη δήλωσε πως καλό θα είναι όσοι διαφωνούν στις προτάσεις της κυβέρνηση για το lockdown… να σιωπαίνουν.

Όλο αυτό την ώρα που όλα συνηγορούν πως τα μέτρα (το lockdown) τα οποία έχει πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας δείχνουν πως έχουν αποτύχει.

Στην ερώτηση «είναι όντως πρακτικά της Επιτροπής;» αρχικά απάντησε ότι «δεν έχω δει πρακτικά της Επιτροπής» και όταν ο δημοσιογράφος επέμεινε ρωτώντας «είναι ή δεν είναι;», η κα Πελώνη αρκέστηκε να απαντήσει «πρακτικά υπάρχουν, δεν γνωρίζω αν είναι αυτά».

Όσον αφορά το επίδικο, εάν δηλαδή είναι τελικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη που υποδεικνύει στους επιστήμονες τι θα εισηγηθούν, η ίδια επέμεινε ότι «η κυβέρνηση ακούει τους ειδικούς, συνεργάζεται με τους ειδικούς από την αρχή, πρέπει να λαμβάνει υπόψιν της όλες τις παραμέτρους… Είναι μια δύσκολη εξίσωση, υπάρχει εύλογη κόπωση της κοινωνίας… αναζητούνται κάθε φορά μικρές βαλβίδες εκτόνωσης… τρόποι να πάμε σταδιακά σε ασφαλή επανεκκίνηση… γι’ αυτό εισάγαμε και το συμπληρωματικό εργαλείο των self test».

Σε ερώτηση για την πολυφωνία που δημιουργεί σύγχυση στους πολίτες, μάλιστα, καταφέρθηκε εναντίον όσων επιστημόνων διατυπώνουν στα ΜΜΕ απόψεις χωρίς να είναι μέλη της επιτροπής, όσο και εναντίον όσων είναι μέλη της, αλλά δεν… συμφωνούν! «Δεν είναι όλοι οι ειδικοί που ακούτε και ακούμε στα ΜΜΕ, μέλη της Επιτροπής. Πολλές φορές διαφορετικές απόψεις δημιουργούν σύγχυση… είναι καλό να βγαίνει μία φωνή όσον αφορά την Επιτροπή», είπε η κα Πελώνη, συστήνοντας εμμέσως πλην σαφώς σε όσους επιστήμονες δεν συμφωνούν με την πλειοψηφία να σιωπούν.

«Η Επιτροπή είναι μία επιστημονική επιτροπή, ο επιστημονικός βραχίονας της διαχείρισης της πανδημίας από την αρχή. Εντός της γίνεται επιστημονική συζήτηση, εντός της είναι λογικό να διαμορφώνονται και εκφράζονται διαφορετικές απόψεις. Η εισήγηση που καταλήγει στην κυβέρνηση κάθε φορά είναι μία και είναι της πλειοψηφίας», επανέλαβε.

Μετά τις παραπάνω δηλώσεις που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό η Α.Πελώνη παραχώρησε την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών όπου και δήλωσε επί του θέματος:

«Τα πρακτικά στη δημοσιότητα θεωρούμε ότι θα πολιτικοποιούσαν μια συζήτηση αμιγώς επιστημονική και δεν βοηθούν τους επιστήμονες κάνουν τη δουλειά τους και να εκφράσουν εντός της επιτροπής την ανεξάρτητη επιστημονική τους άποψη» υποστήριξε η Α.Πελώνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, κληθείσα να απαντήσει στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση «φόρεσε καπέλο» τις δικές της αποφάσεις στην επιτροπή των ειδικών, η Πελώνη ισχυρίστηκε μονότονα ότι η κυβέρνηση λαμβάνει την τελική απόφαση για τα μέτρα, αφού ακούσει την εισήγηση των ειδικών. «Θεωρώ ότι αυτή η προσπάθεια της αντιπολίτευσης και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσει την επιτροπή ως πολιτικά χειραγωγούμενη είναι ανεπιτυχής, προσβάλει τους επιστήμονες και την πραγματικότητα» υποστήριξε, φέρνοντας ως παράδειγμα το ότι την περασμένη Παρασκευή ήταν αρνητική η εισήγηση της επιτροπής στην πρόταση της κυβέρνησης για επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.