ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εμπαιγμός κυβέρνησης σε πολίτες: Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις από σήμερα αλλά παραμένουν τα SMS – Τα νέα μέτρα

Εμπαιγμός κυβέρνησης σε πολίτες: Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις από σήμερα αλλά παραμένουν τα SMS – Τα νέα μέτρα

Από σήμερα το πρωί 29 Μαΐου, επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της περιφερειακής ενότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού.

Παρόλα αυτά, παραμένει -έως την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων, δηλαδή μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων- η υποχρέωση αποστολής ειδικού μηνύματος για οποιαδήποτε μετακίνηση, κάτι το οποίο δεν έχει κανένα νόημα, καθώς όπως έχουμε δει όλους αυτούς τους μήνες οι πολίτες μπορούν και στέλνουν οποιοδήποτε μήνυμα θέλουν για να μετακινηθούν, ενώ και επί της ουσίας δεν έχει βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Τα SMS ουσιαστικά αναμένεται να καταργηθούν στις 15 Μαΐου, όταν και δηλαδή θα ανοίξει η χώρα για τον τουρισμό.

Μετακίνηση με τον κωδικό 6 το Πάσχα

Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση, οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται την Κυριακή του Πάσχα με τη χρήση SMS με τον κωδικό 6 θα μπορεί να γίνει η μετακίνηση. Όπως επισημάνθηκε, την Κυριακή του Πάσχα -και μόνο- υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο. Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Λειτουργία της εστίασης

Τις συνθήκες που θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης από τη Δευτέρα 3 Μαΐου ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πανδημία του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα από τις 3 Μαΐου επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί, και μόνο για καθήμενους. Δεν επιτρέπεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους, η μουσική στα καταστήματα αυτά. Από τη Δευτέρα για τη μετακίνηση σε κατάστημα εστίασης και καφέ θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.

Τέλος, από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα, το πέρας κυκλοφορίας καθορίζεται στις 11 το βράδυ. Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 10.45 μμ. «Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 11», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι αύριο θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και που αφορούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στους εργαζομένους σε αυτά.

Όλα τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν

  • Υποχρεωτική αποστολή SMS στο 13033 για οποιαδήποτε κατ’ εξαίρεση μετακίνηση. Απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων (από νομό σε νομό)
  • Χρήση του SMS με κωδικό 6 στο 13033 από τους πολίτες, έτσι ώστε να πάνε σε καταστήματα εστίασης από τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2021 όταν και θα επαναλειτουρήσουν
  • Απελευθέρωση διαδημοτικών μετακινήσεων από τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα, όταν και θα ξεκινά από τις 23:00
  • Λειτουργία καταστημάτων εστίασης μόνο στους υπαίθριους χώρους, όπου δεν θα επιτρέπεται η μουσική. Τα καταστήματα θα κλείνουν το αργότερο στις 22:45 έτσι ώστε οι πολίτες να είναι στα σπίτια τους στις 23:00. Η εξειδίκευση για τους ΚΑΔ που θα λειτουργήσουν θα ακολουθήσει το προσεχές διάστημα από τα αρμόδια υπουργεία
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.