ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Ό,τι πει ο νόμος»: Πώς «καλλιεργείται» στους Έλληνες το κλίμα υπακοής με αφορμή τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

«Ό,τι πει ο νόμος»: Πώς «καλλιεργείται» στους Έλληνες το κλίμα υπακοής με αφορμή τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Ανάσταση στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, Επιτάφιος στο προαύλιο των εκκλησιών και ψήσιμο αρνιού στα μπαλκόνια και στις πυλωτές.

Η κυβέρνηση μετέτρεψε μία γιορτή της Ορθοδοξίας σε κακοστημένο σόου με τους πολίτες σε μεγάλη πλειοψηφία να το δέχονται, όπως έχουν δεχθεί και πολλά μέτρα τα οποία έχουν περάσει τους τελευταίους μήνες «για το καλό τους».

Η κυβέρνηση έδωσε στους Έλληνες μία παραπάνω «ελευθερία» σε σχέση με πέρσι, τότε που οι Έλληνες έκαναν Ανάσταση στα σπίτια τους και θεώρησε πως οι πολίτες θα έπρεπε να την ευγνωμονούν γι’ αυτό.

Ταυτόχρονα άνοιξε σήμερα από το πρωί την εστίαση, μετά από πολλούς μήνες, αν και χιλιάδες επιχειρήσεις δεν πρόκειται να ανοίξουν εξαιτίας των μέτρων που έχει επιβάλει (απαγόρευση μουσικής και νυχτερινής κυκλοφορίας).

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης προχώρησε σε μία κυνική παραδοχή πριν από λίγες ημέρες όταν και ερωτήθηκε για τα SMS τονίζοντας πως η διατήρηση τους γίνεται για «εκπαιδευτικούς λόγους».

Κάτι που πιθανότατα ισχύει και για την ανούσια απαγόρευση κυκλοφορίας τα βράδια, με την κυβέρνηση να «χαλαρώνει» λίγο τα μέτρα, μεταφέροντας την από τις 10 το βράδυ στις 11 το βράδυ.

Μία λογική μαστίγιο και καρότο, με την κυβέρνηση να έχει πάρει και τώρα να δίνει λίγο-λίγο κομμάτια «ελευθερίας» στους πολίτες, ενώ βέβαια στα σκαρία βρίσκεται και το σχέδιο για την εφαρμογή που θα έχει το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή κάποιο παρόμοιο πιστοποιητικό.

Ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα παρόμοιο σχέδιο με τους εργαζόμενους και τους μαθητές να είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self test μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Όσον αφορά την αντίδραση που υπήρξε στο συγκεκριμένο μέτρο; Με εξαίρεση μία μερική μερίδα πληθυσμού, η οποία στοχοποιήθηκε αμέσως από τα ΜΜΕ (τα οποία έχουν πάρει πολλά εκατομμύρια από την λεγόμενη λίστα Πέτσα) και μάλιστα αντιμετώπισε μέχρι και συλλήψεις, οι υπόλοιποι «συμμορφώθηκαν», άλλωστε (και ορθώς) τι μπορούσαν να κάνουν;

Χαρακτηριστικά είναι και τα ρεπορτάζ που έγιναν μετά την Ανάσταση με τους πολίτες να δηλώνουν περήφανοι στις κάμερες «ό,τι πει ο νόμος. Εμείς τηρούμε όλα τα μέτρα», υποδηλώνοντας την υποταγή στα κυβερνητικά μέτρα τα οποία έχουν επιβληθεί με αφορμή τον κορωνοϊό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.