ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κ.Τσιάρας: Προς αυστηροποίηση οι ποινές ειδεχθών εγκλημάτων μετά τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά

Κ.Τσιάρας: Προς αυστηροποίηση οι ποινές ειδεχθών εγκλημάτων μετά τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά

Μετά από την στυγερή δολοφονία της 20χρονης Καρολίνας στα Γλυκά Νερά επιστρέφει στην επικαιρότητα η συζήτηση για την τροποποίηση ορισμένων πτυχών του ποινικού κώδικα.

Μάλιστα, το ειδεχθές έγκλημα συζητήθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Το άγριο έγκλημα αξιολογείται από την κυβέρνηση, η οποία συζητά την ανάληψη πρωτοβουλιών με φόντο την ενίσχυση της αστυνόμευσης.

Για την ακρίβεια, το σχέδιο για τις προσαρμογές στον ποινικό κώδικα βρίσκεται σε εξέλιξη και όπως όλα δείχνουν θα κατατεθεί μέσα στον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η αυστηροποίηση των ισοβίων για τα ειδεχθή εγκλήματα, προκειμένου να είναι πλέον εκτιτέα τουλάχιστον τα 20 χρόνια, πρόκειται να είναι ένας από τους βασικότερους άξονες του νομοσχεδίου.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που του τέθηκε στο Φόρουμ ο κ. Τσιάρας είπε σχετικά: «Σε επικοινωνία που είχα με τον πρόεδρο της επιτροπής παρακολούθησης του Νέου Ποινικού Κώδικα, ενημερώθηκα ότι η επιτροπή θα προτείνει μαζί με το σύνολο αλλαγών από την νομοθετημένη έκτιση της ποινής, για να έχει κανείς το ευεργετικό πλεονέκτημα της εις υφ’ όρων απόλυσης, να έχει εκτίσει από τα 2/5 τα 4/5 της ποινής των ισοβίων», κάτι που σημαίνει ότι αν αλλάξει ο νόμος «εκτιτέα θα είναι τα 20 χρόνια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε γενικές γραμμές, η κυβέρνηση έχει πάρει πολύ ζεστά το ζήτημα της σύλληψης των δραστών στα Γλυκά Νερά και οι κινήσεις που κάνει προασανατολίζονται σε αυτή την κατεύθυνση. Ενδεικτικό είναι πως μόλις μία μετά την άγρια δολοφονία, ήταν πρώτο θέμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Κοινή παραδοχή όλων ήταν πως οι περιοχές κοντά στα Γλυκά Νερά περιπολούνται ελλιπώς από την αστυνομία και πρέπει άμεσα να αυξηθούν οι περιπολίες και οι αστυνομικοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.