Γ. Γεραπετρίτης: Μόλις αποκτηθεί η δυνατότητα καθολικού εμβολιασμού ξεκινούν τα προνόμια για τους εμβολιασμένους

Γ. Γεραπετρίτης: Μόλις αποκτηθεί η δυνατότητα καθολικού εμβολιασμού ξεκινούν τα προνόμια για τους εμβολιασμένους

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για να επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε ορισμένες «ομάδες» αλλά και να ξεκινήσει την εκστρατεία προπαγάνδας για τα «προνόμια» και τα «οφέλη» που θα έχουν οι εμβολιασμένοι.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση θέλει να καταστήσει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό για όλους, αλλά επειδή αυτό δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα, θέλει να το επιτύχει έμμεσα, και μάλιστα θέλει να το πετύχει σύντομα:

Από τον Ιούνιο κιόλας, λέγοντας πως από τη στιγμή που ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους 18 και άνω τότε θα ξεκινήσει και η… «συζήτηση».

Με τη διαφορά πως δεν πρόκειται να γίνει φυσικά καμία «συζήτηση», παρά μόνο για τα «μάτια του κόσμου». Οι αποφάσεις είναι ειλημμένες.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης φάνηκε… σαφής ως προς τις κυβερνητικές επιδιώξεις σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σήμερα:

Στο ερώτημα για τα προνόμια τα οποία θα μπορούν να απολαμβάνουν όσοι εμβολιάστηκαν, ο υπουργός δήλωσε ότι από τον Ιούνιο που θα ανοίξει ο εμβολιασμός και για την ηλικιακή ομάδα 18 και άνω, θα μπορούσε να ανοίξει η «συζήτηση» αυτή.

Υπό τον όρο, ότι έχει προηγηθεί η δυνατότητα για καθολικό εμβολιασμό ώστε «εν τέλει να είναι επιλογή του καθενός αν θα εμβολιαστεί», υπονοώντας προφανώς ότι όποιος δεν έχει ως επιλογή του να εμβολιαστεί τότε θα υποστεί και τις… συνέπειες!

Συμπερασματικά, «θα αρχίσουμε να το συζητάμε» όταν ανοίξει η πλατφόρμα για τους 18 και άνω.

Και άλλη… «συζήτηση»

«Θα μπορούσε να ανοίξει και η συζήτηση για τον τυχόν υποχρεωτικό εμβολιασμό ορισμένων κατηγοριών».

Σε αυτό το τελευταίο θέμα, και ειδικότερα για τους υγειονομικούς, είναι «μια συζήτηση την οποία θα την ανοίξουμε με βάση και τα προβλεπόμενα στο νόμο», ταυτόχρονα όμως είναι και «μια συζήτηση με επιστημονικό χαρακτήρα αλλά και βαθύτατα πολιτική και ηθική».

Είναι, με άλλα λόγια, και «ζήτημα κοινωνικής αλληλεγγύης που επιδεικνύουν οι άνθρωποι αυτοί, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αξιολογηθεί στο εγγύς μέλλον».

Και αυστηροποίηση των μέτρων

Εξαγγέλλοντας την εντατικοποίηση των ελέγχων ο υπουργός δεν απέκλεισε, εφόσον χρειασθεί, και την αυστηροποίηση του σχετικού πλαισίου.

«Από τη στιγμή εξάλλου που ανοίξει η δυνατότητα εμβολιασμού και για την ηλικιακή ομάδα 18 και άνω, θα μπορούσε να ανοίξει και η συζήτηση περί προνομίων» σημείωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

«Θα πρέπει να εμπεδώσουμε ότι δεν χωρεί κανένας εφησυχασμός, ότι ο ιός είναι εδώ, ότι δεν έχουμε απαλλαγεί και η περίοδος είναι πολύ κρίσιμη» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και συμπλήρωσε πως πρέπει όλοι να επιδείξουμε αυτοπειθαρχία:

«Ναι, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα πλην όμως εξακολουθούν να υφίστανται πολύ σημαντικοί περιορισμοί, τους οποίους πρέπει να εμπεδώσουμε», οι μάσκες, οι αποστάσεις, η έλλειψη ισχυρού κοινωνικού συγχρωτισμού, οι περιορισμοί στην εστίαση, στο λιανεμπόριο, η υποχρεωτική διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ, η μετακίνηση στα νησιά κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ήταν τα παραδείγματα που έφερε.

«Παράλληλα με την αυτοπειθαρχία, θα συνεχίζονται οι έλεγχοι: τουλάχιστον έξι καταστήματα έκλεισαν για 15 ημέρες», ήταν το επιχείρημα που επικαλέστηκε, συνεπώς στην ερώτηση αν η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε αυστηροποίηση του πλαισίου, ο Γιώργος Γεραπετρίτης απάντησε ως εξής: «το απεύχομαι, θεωρώ ότι θα δείξουμε την προσήκουσα προσοχή».

«Δεν αποκλείεται, αλλά δεν είναι ευκταίο. Το ιδανικό είναι να μπορέσουμε από μόνοι μας να αυτορρυθμιστούμε στα ζητήματα αυτά. Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και θα είναι έλεγχοι που θα αφορούν και τα καταστήματα, τις επιχειρήσεις, αλλά και τους πολίτες», διεμήνυσε χαρακτηριστικά όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δυστυχώς φαίνεται πως όλοι κάπως έχουμε χαλαρώσει», παρά ταύτα, πρόσθεσε, «είναι μια διαρκής μάχη θα πρέπει όλοι, μα όλοι, να είμαστε πάρα πολύ προσηλωμένοι στην τήρηση των μέτρων».

Σε ό,τι αφορά τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που τα χρησιμοποίησε σε τέτοια ευρεία κλίμακα», σε κάθε περίπτωση «είναι βέβαιο και εξασφαλισμένο ότι για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί – εκτιμάται για ένα μήνα ακόμη – θα υπάρξει απόλυτη επάρκεια» στα συγκεκριμένα τεστ.

«Τέλος Ιουνίου θα έχουμε ένα τείχος ανοσίας το οποίο θα μας επιτρέπει να πορευθούμε με ασφάλεια στον τουρισμό»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον τουρισμό όπου μια απλή βόλτα του καθενός στις τουριστικές περιοχές της Αθήνας θα διαπιστώσει εύκολα πως οι ξένοι που επισκέπτονται τη χώρα (κυρίως Ισραηλινοί και ισπανόφωνοι) δεν τηρούν κανένα μέτρο προστασίας, ούτε φυσικά υπάρχει η επιβολή κανενός προστίμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.