ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Αποστάσεις Μαξίμου από τις δηλώσεις περί «υπαρξιακής απειλής» του Ν.Δένδια

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει ότι η χώρα μας δεν είναι αφελής

Αποστάσεις Μαξίμου από τις δηλώσεις περί «υπαρξιακής απειλής» του Ν.Δένδια

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης πήρε σαφείς αποστάσεις αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, περί της «υπαρξιακής απειλής» που αντιμετωπίζει η χώρα από την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «η χώρα μας δεν είναι αφελής. Δεν είπε ποτέ κανείς ότι, παρά το γεγονός ότι έχουμε μπει σε μια παρατεταμένη φάση διαλόγου με την Τουρκία, έχει αλλάξει το γεγονός, ότι έχει σταματήσει να υφίσταται η ύπαρξη συγκεκριμένων διαφορών.

Μία είναι η διαφορά, ο καθορισμός ΑΟΖ. και υφαλοκρηπίδας και πολλών διαφωνιών με τη γείτονα χώρα».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «αποτυπώθηκαν αυτές οι διαφορές με πολύ καθαρό τρόπο και από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Τις διατύπωσε δυνατά και καθαρά τις ελληνικές θέσεις και στην τελευταία του επίσκεψη στην Άγκυρα.

Όταν, λοιπόν, αποτυπώνονται οι θέσεις αυτές, οι οποίες είναι διαφορετικές, σίγουρα δεν μπορεί να πει κανείς ότι υπάρχει πλήρης ταύτιση και συμφωνία. Αλλιώς, δεν θα υπήρχε και η ανάγκη διαλόγου για την εξομάλυνση της κατάστασης.

Αλλά εμείς, σταθερά πιστεύουμε ότι ο διάλογος έχει απτά αποτελέσματα, έχει χειροπιαστά αποτελέσματα και για τις δύο χώρες».

Δένδιας: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια της ασφάλειας»

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Παρασκευή (17/5) ο υπουργός Εξωτερικών είχε πει, λίγες μέρες μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Τουρκία, ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια της ασφάλειας που έχουν οι δυτικές χώρες ή οι περισσότερες από αυτές. Εμείς, δυστυχώς, λέω πάντα, μην έρθει η κακιά η ώρα, αλλά μπορεί να έρθει η κακιά η ώρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, πρόσθεσε, ότι «βεβαίως, η κακιά η ώρα δεν θα προέλθει από τη Βόρεια Μακεδονία, το ποντίκι που βρυχάται τις τελευταίες ημέρες. Θα προέλθει από μια χώρα με δεκαπλάσιο πληθυσμό, με τετραπλάσιο ΑΕΠ που σημαίνει ότι αν εμείς δεν αντιληφθούμε ότι πρέπει να είμαστε σε εκπληκτικά καλό επίπεδο, δεν θα τα καταφέρουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.