ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επιμένει ο Γ.Οικονόμου: Νόμιμα παρακολουθούσαμε τον Ν.Ανδρουλάκη – Μπορεί να μάθει τι ακούσαμε

«Όλα νόμιμα» τα «είδε» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Επιμένει ο Γ.Οικονόμου: Νόμιμα παρακολουθούσαμε τον Ν.Ανδρουλάκη – Μπορεί να μάθει τι ακούσαμε

Επιμένει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ότι η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν «νόμιμη» και μάλιστα υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μπορεί να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της υποκλοπής. 

«Επρόκειτο για μια νόμιμη παρακολούθηση, τυπικά όλα έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχετικά με την παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη.

Κάνοντας λόγο για παθογένεια, τόνισε πως «αυτό είναι το πλαίσιο, αυτός είναι ο νόμος και αυτός ο νόμος δεν ισχύει τώρα. Είναι κάτι που διαχρονικά ισχύει, μια παθογένεια που διαχρονικά σέρνεται, ξεκινώντας από το 1994, σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο η ΕΥΠ δικαιούται να προβαίνει σε νόμιμες παρακολουθήσεις, με άδεια του εισαγγελέα. Όλα αυτά διέπονται από ένα πολύ αυστηρό θεσμικό πλαίσιο και στην ουσία απαγορεύουν τη δημόσια συζήτηση».

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ πως «υπάρχουν όρια και τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να ενημερωθεί. Τους γνωρίζει ο κ. Ανδρουλάκης ή θα έπρεπε να τους γνωρίζει. Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να ενημερώσει τον κ. Ανδρουλάκη, μέσω του κ. Γεραπετρίτη. Οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι εκεί και είναι στη διάθεση του κ. Ανδρουλάκη προκειμένου να του πουν όσα μπορούν να του πουν, εξαιτίας αυτού του θεσμικού πλαισίου».

«Ο πρωθυπουργός πρότεινε μια σειρά θεσμικών παρεμβάσεων», είπε ο κ. Οικονόμου

«Ο πρωθυπουργός χθες πρότεινε μια σειρά θεσμικών παρεμβάσεων, αλλαγής ενδεχομένως κάποιων από τις διατάξεις του θεσμικού πλαισίου, έτσι ώστε να μην ξαναβρεθούμε στο μέλλον αντιμέτωποι με τέτοιου είδους παράδοξα ζητήματα», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

«Υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις νόμιμες παρακολουθήσεις, το οποίο όπως είναι διαμορφωμένο από το 1994, δεν εξαιρεί κανέναν από τη νόμιμη παρακολούθηση. Δεν σε εξαιρεί με βάση την επαγγελματική ή την πολιτική σου ιδιότητα. Αυτό το πλαίσιο δεν το άλλαξε καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι δεν είχε ενημερωθεί το γραφείο του πρωθυπουργού για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Η ΕΥΠ θα έπρεπε όταν παίρνει μια απόφαση να κοιτάξει μια υπόθεση που αφορά σε προβεβλημένο πολιτικό στέλεχος, να μεταφέρει αυτή την ανησυχία ή αυτή την πρόθεση. Εάν αυτό θα είχε γίνει, η όλη υπόθεση θα εξελισσόταν τελείως διαφορετικά. Αυτό έχει να κάνει με την εκκίνηση της διαδικασίας. Εάν αυτό σε πρώτη φάση είχε τεθεί υπόψιν του πρωθυπουργού ή του γραφείου του πρωθυπουργού, πριν να εκκινήσει η διαδικασία, πριν γίνει το αίτημα στον εισαγγελέα και πάρει τον δρόμο του για τη νόμιμη επισύνδεση, η εξέλιξη θα ήταν τελείως διαφορετική». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.