ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Κ.Μητσοτάκης από Ηγουμενίτσα: «Η Ελλάδα γίνεται πεδίο μεγάλων διεθνών επενδύσεων – Έχει κάνει μεγάλα άλματα προς τα εμπρός»

«Η σημερινή συμφωνία είναι μια ακόμα στάση στη μεγάλη πορεία μετασχηματισμού της πατρίδας μας» είπε ο πρωθυπουργός

Κ.Μητσοτάκης από Ηγουμενίτσα: «Η Ελλάδα γίνεται πεδίο μεγάλων διεθνών επενδύσεων – Έχει κάνει μεγάλα άλματα προς τα εμπρός»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή υπογραφής της σύμβασης για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στον όμιλο Grimaldi τόνισε ότι «η Ελλάδα γίνεται πεδίο μεγάλων διεθνών επενδύσεων καθώς έχει κάνει μεγάλα άλματα προς τα εμπρός».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σημαντική ημέρα για την Ηγουμενίτσα και την Ήπειρο καθώς ξεκινάει μια νέα εποχή σημειώνοντας ότι η μεταβίβαση της διαχείρισης του λιμανιού στον όμιλο Grimaldi σημαίνει περαιτέρω ανάπτυξη.

Όπως τόνισε «η οικονομική διάσταση της σύμπραξης είναι συμβατή με τις εθνικές ανάγκες. Θέλω να θυμίσω ότι το Δημόσιο παραμένει μέτοχος μέσω του ΤΑΙΠΕΔ με 33% και το 85% του ετήσιου τέλους παραχώρησης επιστρέφει στους δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών για τοπικά έργα».

Υπενθύμισε, επίσης, ότι ο ίδιος όμιλος επενδύει παράλληλα και στο «πολύ σημαντικό λιμάνι του Ηρακλείου προσφέροντας ένα τίμημα 80 εκατ. ευρώ».

«Αποδεικνύεται έτσι ότι η Ελλάδα γίνεται πεδίο μεγάλων διεθνών επενδύσεων, γίνεται μαγνήτης κεφαλαίων εκτός συνόρων» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Θα τόνιζα και τη διάσταση της στρατηγικής συμμαχίας που αναπτύσσει η Ελλάδα με την Ιταλία. Η Ιταλία είναι ένας μεγάλος επενδυτής στη χώρα μας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η σημερινή συμφωνία είναι μια ακόμα στάση στη μεγάλη πορεία μετασχηματισμού της πατρίδας μας. Είναι μια σημαντική ψηφίδα στο μωσαικό της ανάπτυξης που συνθέτουν οι παραπάνω από 380 δράσεις του αναπτυξιακού σχεδίου για την Ήπειρο» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Είναι ένα συνολικό πλάνο που χρειάζεται χρόνο και ενέργεια για να δρομολογηθεί όμως είμαστε εδώ για να το υλοποιήσουμε σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η σημερινή συμφωνία είναι ένα μέρος αυτής της δημιουργικής διαδρομής για τη Θεσπρωτία και την Ήπειρο του 21ου αιώνα. Η συμφωνία αυτή δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί αν η χώρα δεν είχε κάνει μεγαλύτερα άλματα από τη φθορά που λέει και ο εθνικός ποιητής για να φτάσει να προσελκύει σήμερα μεγάλους επενδυτές που εκδηλώνουν το ενδιαφέρον να επενδύσουν στην πατρίδα» συνέχισε ο πρωθυπουργός και κατέληξε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο λιμάνι και είμαι σίγουρος ότι όταν θα ξαναβρεθούμε σε λίγα χρόνια εδώ θα τρίβουμε τα μάτια μας με την πρόοδο που θα έχει κάνει η Ηγουμενίτσα. Η Ελλάδα είναι σήμερα στην ευχάριστη θέση να αξιοποιεί πληρως τα γεωπολιτικά της πλεονεκτήματα προς όφελος όλων των πολιτών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.