ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Κ.Μητσοτάκης από υπ.Ανάπτυξης: «Δεν θα γίνουν ανεκτές οι πρακτικές των πολυεθνικών – Παράταση στο πρόγραμμα για φθηνό αγροτικό ρεύμα»

«Ανάγκη ο εκσυγχρονισμός των ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ» ανέφερε ο πρωθυπουργός

Κ.Μητσοτάκης από υπ.Ανάπτυξης: «Δεν θα γίνουν ανεκτές οι πρακτικές των πολυεθνικών – Παράταση στο πρόγραμμα για φθηνό αγροτικό ρεύμα»

Τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να κλείσουν οι πληγές που άνοιξαν το προηγούμενο διάστημα έθεσαν στη συνάντησή τους στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο νέος υπουργός Κώστας Τσιάρας.

Στις δηλώσεις που έκαναν ο πρωθυπουργός και ο Κώστας Τσιάρας μετά το τέλος της συνάντησης, στάθηκαν στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν για τον πρωτογενή τομέα και την ταχύτητα με την οποία πρέπει να κινηθούν για την εύρεση λύσεων.

Στην ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Καλή δύναμη στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Να επισημάνω ότι όλα αυτά τα πέντε χρόνια έχει γίνει μια σημαντική δουλειά η οποία πρέπει να συνεχιστεί, αλλά και να επιταχυνθεί. Έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου, αντιμετωπίζοντας τα ζητήματα που αφορούν το κόστος παραγωγής και ικανοποιώντας τα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Αναφέρομαι στο νέο μηχανισμό επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Αναφέρομαι επίσης στο φθηνότερο ρεύμα που δεν έχει γίνει γνωστό και γι’ αυτό θα δώσουμε παράταση στο σχετικό πρόγραμμα».

«Η ηγεσία μού υπέδειξε κάτι που δεν γνώριζα, ότι τα προβλήματα με πολυεθνικές αντιμετωπίζουμε και στα φυτοφάρμακα… Δεν θα γίνουν ανεκτές αυτές οι πρακτικές. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και από εμένα προσωπικά. Η πράσινη μετάβαση θα γίνει με ταχύτητα αλλά χωρίς να επηρεάζει αγρότες» συνέχισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Μεγάλη πρόκληση για τον πρωτογενή τομέα είναι η επένδυση στην ποιότητα και στη διεθνή προστασία. Έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε τους νέους αγρότες, τους νέους κτηνοτρόφους, τους νέους αλιείς. Υπάρχει ανάγκη εκσυγχρονισμού δυο οργανισμών, του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ».

«Είναι κανόνας αδιαπραγμάτευτος για την κυβέρνηση: Εισπράττουν επιδοτήσεις αυτοί που τις δικαιούνται. Είμαι αισιόδοξος ότι το μέλλον του πρωτογενούς τομέα είναι ευοίωνο» κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του, ο Κώστας Τσιάρας ανέφερε πως «είναι προφανές ότι η παρουσία του πρωθυπουργού εδώ καταδεικνύει το τεράστιο ενδιαφέρον του για τον πρωτογενή τομέα. Στις γνωστές προβληματικές καταστάσεις που καταγράφονται από το παρελθόν, έρχονται να προστεθούν νέες προκλήσεις. Πρέπει να κινηθούμε με ταχύτητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.