Μετά τις αντιδράσεις η κυβέρνηση «μαζεύει» & επισήμως τα σενάρια για μείωση του ωραρίου των καταστημάτων

«Δε συζητείται αυτό το ενδεχόμενο», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Μετά τις αντιδράσεις η κυβέρνηση «μαζεύει» & επισήμως τα σενάρια για μείωση του ωραρίου των καταστημάτων

Σε αναδίπλωση σε ό,τι αφορά στα σενάρια για μειωμένο ωράριο στα καταστήματα λόγω ενεργειακής κρίσης προχωρά η κυβέρνηση, μετά τη σωρεία αντιδράσεων που προκλήθηκε στο άκουσμα της είδησης για μίνι – lockdown.

Υπό την κάλυψη των εμπορικών συλλόγων με φιλική προς τη ΝΔ διοίκηση, η κυβέρνηση διέρρεε ότι εξέταζε τη μείωση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων, όπως και των σουπερμάρκετ και της εστίασης.

Με αυτόν τον τρόπο επεδίωκε να δει τις αντιδράσεις, και τώρα φαίνεται πως βάζει «πάγο» στα σενάρια αυτά.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν διά στόματος του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ και του ΣΕΛΠΕ.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι το ενδεχόμενο μείωσης του ωραρίου των καταστημάτων δε συζητείται, προσθέτοντας ότι «Ούτως ή άλλως αν κάποιος θέλει να δουλεύει λιγότερες ώρες από το ωράριο λειτουργίας, αυτό είναι δικαίωμά του», και αφήνοντας και πάλι ακάλυπτους τους επιχειρηματίες.

Κοινώς, όποιος καταστηματάρχης θέλει να κλείσει το κατάστημά του νωρίτερα μπορεί να το κλείσει, χωρίς όμως την κρατική «κάλυψη» που θα συνεπάγονταν ένα γενικευμένο μέτρο. Δηλαδή θα έχανε από μόνος του μέρος του εισοδήματός του χωρίς καμία κάλυψη από την κυβέρνηση, γιατί τα έξοδα θα παρέμεναν, ενώ αντίθετα τα έσοδα θα μειώνονταν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.