ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Υποχώρηση της κυβέρνησης στο μίνι-lockdown σε εμπορικά, σουπερμάρκετ και εστίαση

Όποιος καταστηματάρχης έκλεινε νωρίτερα θα το έκανε χωρίς κρατική «κάλυψη»

Υποχώρηση της κυβέρνησης στο μίνι-lockdown σε εμπορικά, σουπερμάρκετ και εστίαση

Υπό την κάλυψη των  εμπορικών συλλόγων με φιλική προς τη ΝΔ διοίκηση η κυβέρνηση διέρρεε ότι εξέταζε τη μείωση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων, όπως και των σουπερμάρκετ και της εστίασης.

Επεδίωκε να δει τις αντιδράσεις και τώρα η κυβέρνηση φαίνεται πως βάζει «πάγο» στα σενάρια αυτά.

Η πρόταση υποτίθεται ότι είχε γίνει από τους Εμπορικούς Συλλόγους Αθήνας και Θεσσαλονίκης και περιλάμβανε κλείσιμο των καταστημάτων μια ώρα νωρίτερα στην Αθήνα και δύο ώρες στη Θεσσαλονίκη τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Όπως ανέφεραν πηγές, όποιος καταστηματάρχης θέλει να κλείσει το κατάστημά του νωρίτερα μπορεί να το κλείσει, χωρίς όμως την κρατική «κάλυψη» που θα συνεπάγονταν ένα γενικευμένο μέτρο.

Δηλαδή θα έχανε από μόνος του μέρος του εισοδήματός του χωρίς καμία κάλυψη από την κυβέρνηση.

Γιατί τα έξοδα θα παρέμεναν ενώ αντίθετα τα έσοδα θα μειώνονταν.

Συνάντηση Γεωργιάδη με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ και ΣΕΛΠΕ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συναντάται σήμερα Τετάρτη, με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ και του ΣΕΛΠΕ, ενώ στην ατζέντα της συζήτησής τους αναμένονταν το θέμα της ενεργειακής κρίσης και της μείωσης του ωραρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρόταση που βρίσκονταν τουλάχιστον μέχρι τώρα υπό συζήτηση αφορούσε στην ενδεχόμενη μείωση της λειτουργίας των καταστημάτων κατά 2 ώρες ημερησίως, όπως εκτιμούν στελέχη του λιανεμπορίου, υπολογίζεται ότι θα επιφέρει μείωση κατά 50% της κατανάλωσης ενέργειας για αυτές τις ώρες ή 5-7,5% του συνολικού ημερήσιου κόστους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.