ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ν.Κεραμέως: Η υπουργός «ανοιχτή πληγή» του εκπαιδευτικού συστήματος

Η υπουργός Παιδείας έστειλε e-mail σε εκπαιδευτικούς και ζητά να ψηφίσουν ΝΔ

Ν.Κεραμέως: Η υπουργός «ανοιχτή πληγή» του εκπαιδευτικού συστήματος

Προεκλογικό e-mail προς εκπαιδευτικούς έστειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία επί θητεία της έχει καταφέρει να εξοργίσει χιλιάδες μαθητές και γονείς που είδαν τα παιδιά τους να κόβονται από τα Πανεπιστήμια λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. 

Η υπουργός Παιδείας – και το τονίζουμε – έστειλε e-mail προς την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Καβάλας και ζητάει επί της ουσίας από τους εκπαιδευτικούς να ψηφίσουν… ΝΔ! Ναι, προς τους εκπαιδευτικούς τους οποίους απειλεί τον τελευταίο χρόνο με την αξιολόγηση.

Όπως κατήγγειλε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας, Ελένη Σακαλή, μιλώντας στο ραδιόφωνο Kavalanews 102.8, το μεσημέρι της Δευτέρας εστάλη ένα e-mail στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Καβάλας με το οποίο καλούσε τους εκπαιδευτικούς να ψηφίσουν ΝΔ, κάνοντας επί της ουσίας προεκλογική καμπάνια μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Σημειωτέον ότι το e-mail το υπογραφεί η ίδια η Κεραμέως ως υπουργός και όχι ως υποψήφια με το κόμμα της ΝΔ. 

Μεταξύ άλλων το ηλεκτρονικό μήνυμα αναφέρει «οι εκλογές της 21ης Μαίου θα κρίνουν πώς θα προχωρήσει η Ελλάδα στο μέλλον. Για να συνεχίσει με βήματα σταθερά τολμηρά μπροστά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ στο δρόμο που χαράξαμε μαζί». 

«Εδώ υπάρχει καταπάτηση των θεσμών. Καταστρατήγηση του θεσμικού της ρόλου. Είναι πλέον ζήτημα δημοκρατίας. Και πλέον δεν μιλάμε για αντιπαιδαγωγικές πρακτικές, μιλάμε για αντιδημοκρατικές πρακτικές» είπε η κ. Σακαλή, προχωρώντας στην εκτίμηση ότι το συγκεκριμένο e-mail εστάλη στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης Καβάλας προκειμένου να προωθηθεί στα σχολεία. «Διαφορετικά για ποιο λόγο η υπουργός Παιδείας στέλνει τέτοια e-mail» διερωτήθηκε σκωπτικά.

Αυτό ωστόσο θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα παράπτωμα μπροστά στα όσα έχει πετύχει επί της θητείας της η υπουργός Παιδείας, η οποία αντί να μετατρέψει τα Πανεπιστήμια σε χώρους τάξης και ασφάλειας (σσ. γι’ αυτό υποτίθεται μπήκε η πανεπιστημιακή αστυνομίας) εξόργισε τους φοιτητές, αλλά και διάφορες άλλες οργανώσεις, οι οποίες με αφορμή την αστυνόμευση των σχολών τους έχουν προχωρήσει σε άπειρες καταλήψεις και κυρίως… σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

Πόσες φορές έκλεισε αυτό το χρόνο η Πατησίων λόγω των επεισοδίων; Και ας πούμε ότι αυτό το μέτρο είχε κάποια λογική. Αυτό που έχει εξοργίσει μαθητές και γονείς και αποτελεί τις τελευταίες ημέρες θέμα συζήτησης είναι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Η οποία έχει ως αποτέλεσμα κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά να σπουδάζουν σε ιδιωτικά κολλέγια (ή και ΙΕΚ) τα οποία δεν έχουν καμία αναγνώριση, ή ακόμη χειρότερα πολλά να αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό.

Ο μοναδικοί που κερδίζουν είναι οι επιχειρηματίες που έχουν τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα και βλέπουν τη Νίκη Κεραμέως να τους στέλνει νέους «πελάτες»! Αντιθέτως γονείς αναγκάζονται να πληρώσουν υπέρογκα δίδακτρα για να δουν το παιδί τους να βγάζει ένα πτυχίο, το οποίο ωστόσο δεν θα έχει καμία αναγνωσιμότητα!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις περίπου 20.000 υποψήφιοι μένουν εκτός ΑΕΙ κάθε χρόνο εξαιτίας της ΕΒΕ, με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να ισχυρίζεται πως με τη θέσπισή της απετράπη η εισαγωγή των υποψηφίων στα πανεπιστήμια με χαμηλές βαθμολογίες. Παρόλα αυτά αφήνει εκτός ΑΕΙ και παιδιά που συγκέντρωσαν υψηλή βαθμολογία και υψηλά μόρια.  

Για παράδειγμα, λόγω της ΕΒΕ και στα ειδικά μαθήματα, δύο υποψήφιοι που ανταγωνίζονται για το ίδιο τμήμα μπορεί να έχει ο ένας περισσότερα μόρια από τον άλλο και αυτός που έχει τα περισσότερα να μην μπορεί να δηλώσει στο μηχανογραφικό τη σχολή της προτίμησής του και ο άλλος, με τα λιγότερα να μπαίνει στη σχολή. Άλλη περίπτωση, μπορεί ένας υποψήφιος με 12.000, 13.000 και 14.000 μόρια να μην μπορεί να εισαχθεί, όπως είδαμε πέρσι για παράδειγμα στο Μαθηματικό. 

Συγκεκριμένα πέρσι, από τους συνολικά 99.305 υποψήφιους, 61.682 υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Το ψαλίδι στον αριθμό των εισακτέων και η λαιμοτόμος ΕΒΕ είχαν ως αποτέλεσμα να μείνουν εκτός ΑΕΙ 37.623 υποψήφιοι. Το σλόγκαν: Με 8.000 μόρια δεν χωράς στο δημόσιο ΑΕΙ, με 8.000 ευρώ «χωράς και παραχωράς» στο κολέγιο.

Αποκορύφωμα ήταν τα όσα έγιναν το 2021, όταν και δηλαδή εισήχθη η ΕΒΕ στη ζωή μας. Τότε που η Νίκη Κεραμέως -εν μέσω πανδημίας και ενώ οι μαθητές έκαναν τηλεκπαίδευση- έφερε τη συγκεκριμένη τροπολογία τρείς μόλις μήνες πριν τις Πανελλήνιες, κάτι που δεν έχει γίνει στο παρελθόν στην Ελλάδα.

Επί της ουσίας χιλιάδες παιδιά κλήθηκαν τρείς μόλις μήνες πριν από την πιο αγχωτική διαδικασία της ζωής τους να πάρουν αποφάσεις με ένα νέο εκπαιδευτικό σύστημα και ενώ -το ξανά επαναλαμβάνουμε- υπήρχε η πανδημία του κορωνοϊού!

Να σημειωθεί ότι εκείνη τη χρονιά έγινε μια πραγματική «σφαγή» με σχεδόν 30.000 παιδιά να μένουν εκτός, περίπου το 1/3 των υποψηφίων, με πολλούς γονείς να στέλνουν εξώδικα προς την υπουργό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί ότι εάν γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, ενώ έχει υποστηρίξει ότι θα εισαχθούν στο Πανεπιστήμιο και τα παιδιά του 2021, με το δικαιολογητικό ότι ο νόμος εφαρμόστηκε ελάχιστους μήνες πριν τις Πανελλήνιες και εν μέσω κορωνοϊού.

Θεωρείται ότι υπάρχουν πάνω από 100.000 πολίτες που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό το λόγο, κάτι που φαίνεται και από τη μανία με την οποία μεταδίδεται η συγκεκριμένη είδηση από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Ανάμεσά τους πιθανότατα και ένας πολίτης από τον Πύργο που προσφάτως… τα «έψαλε» στον πρωθυπουργό, λέγοντάς του «Κύριε Πρωθυπουργέ να σας αναφέρω και τις σχολές που μας κλέψατε… εσείς τις κλέψατε… Μπράβο σας κύριε Πρωθυπουργέ!».

Με τον Κ.Μητσοτάκη να απαντά αμήχανος: «Δεν τις κλέψαμε εμείς… και το μέλλον δεν είναι μόνο οι σχολές».

«Ποιος τις πήρε; (τις σχολές)… η κυρία Κεραμέως!», συνέχισε ο πολίτης απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό που ήδη είχε αποχωρήσει από τον χώρο.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι τη στιγμή που η Νίκη Κεραμέως οδηγεί τα Ελληνόπουλα σε ιδιωτικά κολλέγια στηρίζει τα παιδιά των μουσουλμάνων. Συγκεκριμένα έδωσε άδεια σε τρία τζαμιά στην Κω και στη Ρόδο, επιχορήγησε με 984.400 ευρώ την Διοικούσα Επιτροπή του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών, έδωσε άδεια ανέγερσης τζαμιού στη Ξάνθη και προσλαμβάνει 120 ιεροδιδασκάλους για να διδάξουν το Κοράνι στη Θράκη.

Να θυμίσουμε ότι ο προσφάτως ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζουράρις (γνωστός για το ύφος του) είχε πει ότι «πρέπει επίσης να καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής, αυτό το τερατούργημα της Κεραμέως, που έστειλε τα παιδιά στα ιδιωτικά εμποροχρηματιστήρια… τα πλουσιόπαιδα, τα κ@λόπαιδα, αυτά που έχουν λεφτά».

Φυσικά οι απαράδεκτες εκφράσεις του Ζουράρι είχαν γίνει πρώτο θέμα σε όλο τον φιλοκυβερνητικό Τύπο, χωρίς ωστόσο να σχολιάζεται αυτό που στην ουσία είπε: «Το τερατούργημα της Κεραμέως»!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό το τερατούργημα άφησε λοιπόν την Παιδεία η Νίκη Κεραμέως, μια υπουργός που έγινε μισητή από το σύνολο του εκπαιδευτικού τόπου στη χώρα μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.