ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Ν.Παναγιωτόπουλος: «Δεν προβλέπεται να υπαχθούν όλοι οι υγειονομικοί του στρατού στα βαρέα και ανθυγιεινά»

Ο Ν.Παναγιωτόπουλος αναφέρει ότι προσλαμβάνονται 15 υγειονομικοί στο 251 ΓΝΑ για να καλυφθούν τα κενά

Ν.Παναγιωτόπουλος: «Δεν προβλέπεται να υπαχθούν όλοι οι υγειονομικοί του στρατού στα βαρέα και ανθυγιεινά»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απάντησε στο πρόβλημα προσωπικού που έχει παρατηρηθεί στο 251 Γενικό Νοσοκομείου Αεροπορίας, στο πλαίσιο σχετικής ερώτησης που είχε καταθέσει προς το πρόσωπό του το ΚΚΕ και ειδικότερα οι βουλευτές Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

«Η διάθεση υγειονομικών στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας στα Εμβολιαστικά Κέντρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, εκτελείται στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων» στη συνδρομή της επιχείρησης «Ελευθερία» του υπουργείου Υγείας σημειώνει ο υπουργός.

Και προσθέτει: «Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ.1 του ν.3883/2010 (Α΄ 167), τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τοποθετούνται, μετατίθενται και αποσπώνται με πλήρως αιτιολογημένη απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, μετά από γνώμη του αρμόδιου κατά Κλάδο Συμβουλίου Μεταθέσεων. 

Οι τοποθετήσεις και μεταθέσεις του στρατιωτικού, άρα και υγειονομικού προσωπικού καθορίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας».

Σχετικά με την απόδοση των κανονικών αδειών στο προσωπικό του 251 ΓΝΑ, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στη σχετική υπουργική απόφαση (ΥΑ) Φ.400/34/292616/Σ.4753/6-9-2016 (Β΄ 2808), προβλέπεται ότι «η χορήγηση των κανονικών αδειών πραγματοποιείται με βάση τον ετήσιο προγραμματισμό τους, σε κάθε μονάδα και υπηρεσία των Ενόπλων Δυνάμεων» όπως υπογραμμίζει ο υπουργός.

Αναφορικά με την αναγνώριση της πενταετούς μάχιμης υπηρεσίας για τα στελέχη υγειονομικού των Ενόπλων Δυνάμεων, ανεξάρτητα από γεωγραφικό προσδιορισμό «κατά τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 11 του ν.4609/2019 (Α’ 67), για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, πέραν των μονάδων και υπηρεσιών της παρ.5 του άρθρου 40 του ΠΔ 169/2007 (Α΄210), προσμετράται αυξημένος στο διπλάσιο ή τριπλάσιο μέχρι 5 έτη και ο χρόνος υπηρεσίας σε μονάδες και υπηρεσίες, ανεξαρτήτως γεωγραφικού προσδιορισμού, στις οποίες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν υπηρετήσει ασκώντας καθήκοντα της ειδικότητας τους. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, διαβίβασε στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που είναι αρμόδιο για την συνταξιοδοτική πολιτική, επομένως και για το υπόψη ζήτημα, εμπεριστατωμένες προτάσεις για την ορθή εφαρμογή της προαναφερθείσας διάταξης, προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη λύση προς όφελος του συνόλου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Έγιναν ειδικότερες αναφορές για το εν λόγω ζήτημα, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα εφαρμογής τους, το συντομότερο δυνατόν και στη βάση των παραπάνω προτάσεων τελούμε εν αναμονή ενεργειών του υπόψη υπουργείου» δήλωσε.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν προβλέπεται να υπαχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά όλοι οι υγειονομικοί του στρατού. «Αναφορικά με την ένταξη του νοσηλευτικού, εργαστηριακού και λοιπού προσωπικού των στρατιωτικών νοσοκομείων στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, με τις διατάξεις της υπουργικής απόφασης υπό στοιχεία Αριθμ.Φ10221/οικ.26816/929 (Β΄ 2778), καθορίστηκαν οι ειδικότητες που υπάγονται στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, στην οποία δεν προβλέπονται όλες οι ειδικότητες για τους στρατιωτικούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ζήτημα υφίσταται, καθώς δεν έχει γίνει αντιστοίχιση ειδικοτήτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με τις αντίστοιχες ειδικότητες των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, εφόσον βρίσκονταν στον ιδιωτικό τομέα. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει προτείνει στο αρμόδιο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μετά τον καθορισμό των ειδικοτήτων του στρατιωτικού προσωπικού που θα πρέπει να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, όπως τροποποιηθεί η υπόψη υπουργική απόφαση και μέχρι σήμερα τελούμε εν αναμονή των ενεργειών του υπόψη υπουργείου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.