ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Βυθισμένα ελικόπτερα: Η κυβέρνηση αντί για συγγνώμη ζητά «τα ρέστα» – «Χτυπούν πισώπλατα τις Ένοπλες Δυνάμεις»

«Fake news» χαρακτήρισε τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες ο Π.Μαρινάκης

Βυθισμένα ελικόπτερα: Η κυβέρνηση αντί για συγγνώμη ζητά «τα ρέστα» – «Χτυπούν πισώπλατα τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Η κυβέρνηση αντί να ζητήσει συγγνώμες για τις (νέες) ντροπιαστικές εικόνες με τα βυθισμένα ελικόπτερα του Στρατού μας στη βάση Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο ζητά τα «ρέστα» από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους δημοσιογράφους που δημοσίευσαν τις συγκεκριμένες φωτογραφίες! 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης υποστήριξε ότι «ενώ το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και οι πολίτες μεγάλων περιοχών αντιμετωπίζουν το πιο έντονο φυσικό φαινόμενο που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία της χώρας, διάφοροι βρήκαν ακόμα μία ευκαιρία για διασπορά αλλεπάλληλων fake news».

Και ο Π.Μαρινάκης συνεχίζει, λέγοντας: «Σήμερα είδαμε κάποια μέσα να χτυπούν πισώπλατα με πρωτοφανή ψεύδη τις Ένοπλες Δυνάμεις, που προσπαθούν με κάθε τρόπο και σε αντίξοες συνθήκες να βοηθήσουν τους πολίτες στις πλημμυρισμένες περιοχές. Τα fake news διαψεύστηκαν πανηγυρικά, αφού πρώτα είχε προλάβει να τα υιοθετήσει υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες (σ.σ. 08.09.2023) στην αξιωματική αντιπολίτευση ανακάλυψαν υποτιθέμενες εισηγήσεις επιστημόνων που προέβλεπαν την ένταση του φαινομένου και δεν έγιναν δεκτές, πράγμα που δεν συνέβη ποτέ, ενώ έτερος υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ενδεχόμενη απόκρυψη νεκρών. Αποκορύφωμα της χυδαιότητας αποτέλεσε η διακίνηση της ψευδούς είδησης περί δήθεν σπασίματος φράγματος για να σωθεί η Καρδίτσα σε βάρος άλλων περιοχών.

Τη στιγμή που οι διασώστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη διάσωση συμπολιτών μας, οι «συνήθεις ύποπτοι» βρήκαν άλλη μία ευκαιρία να παίξουν το φτηνό μικροπολιτικό παιχνίδι τους. Τους καλούμε να δείξουν, έστω και τώρα, τον ελάχιστο σεβασμό σε εκείνους που επιχειρούν κάτω από αντίξοες συνθήκες στις πλημμυρισμένες περιοχές και στους ανθρώπους που αγωνιούν».

Αλήθεια όμως… Τι ακριβώς είναι fake news; Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους και δείχνουν ελικόπτερα Bell UH-1 Iroquois να έχουν βυθιστεί, ενώ ανάμεσά τους υπάρχει και ένα πανάκριβο, υπερσύγχρονο επιθετικό ελικόπτερο, ΑΗ-64 Apache.

Για τα πρώτα το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε ντροπιαστική ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντάς τα ως παροπλισμένα, παρόλο που υποτίθεται ότι είναι τα ελικόπτερα που θα βοηθούσαν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού των πολιτών στη Θεσσαλία. Όσον αφορά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων, τουλάχιστον το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών είχε προειδοποιήσει με τρεις ανακοινώσεις.

Συγκεκριμένα το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αναφέρει: «Με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται για την προγνωσιμότητα της κακοκαιρίας Δανιήλ θα θέλαμε να δώσουμε κάποια σχετικά στοιχεία τα οποία αφορούν τις προγνώσεις που εκδόθηκαν από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr πριν αλλά και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της κακοκαιρίας.

Οι χάρτες που παρουσιάζονται δείχνουν το συνολικό προβλεπόμενο ύψος βροχής σε χιλιοστά με χρονικό ορίζοντα 72 ωρών από τις 4 αρχικοποιήσεις του αριθμητικού μοντέλου πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr μεταξύ Κυριακής 3 και Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου 2023.

Η πρώτη σχετική ανακοίνωση/ειδοποίηση η οποία αναρτήθηκε στο meteo.gr το μεσημέρι της Κυριακής 03/09 παρουσίαζε τη μετεωρολογική κατάσταση της κακοκαιρίας, ενώ παρέθετε και τον πρώτο χάρτη πρόγνωσης ύψους βροχοπτώσεων μέχρι το βράδυ της Τρίτης. Ταυτόχρονα, με βάση την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα τελευταία 2 χρόνια, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάχθηκε στην μέγιστη Κατηγορία 5 (Ακραία). Όπως φαίνεται και από την ομάδα χαρτών παραπάνω, τα προγνωστικά δεδομένα έδειχναν ήδη πως μια μεγάλη περιοχή της Θεσσαλίας θα δεχθεί περισσότερα από 200 mm βροχής με μέγιστες τιμές άνω των 500 mm στις ορεινές περιοχές.

Η δεύτερη σχετική ανακοίνωση/ειδοποίηση η οποία αναρτήθηκε στο meteo.gr το μεσημέρι της Δευτέρας 04/09 ανέφερε ότι «από την επεξεργασία των προγνωστικών στοιχείων, στην περιοχή της Φθιώτιδας και της Μαγνησίας (Πήλιο), αναμένονται > 500 mm βροχής» και αναρτήθηκε και σχετικός χάρτης. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε ότι το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης παραμένει στην Κατηγορία 5 (Ακραία). Η μέγιστη τιμή του προβλεπόμενου αθροιστικού ύψους βροχής 72 ωρών ήταν περίπου 700 mm στις ανατολικές πλαγιές της Πίνδου και στην Ανατολική Θεσσαλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τρίτη σχετική ανακοίνωση/ειδοποίηση η οποία αναρτήθηκε στο meteo.gr το πρωί της Τρίτης 05/09 ανέφερε ότι «από την επεξεργασία των προγνωστικών στοιχείων του αριθμητικού μοντέλου πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης στην περιοχή του Πηλίου, που ήδη αντιμετωπίζει πλημμυρικά επεισόδια, αναμένονται ~650-700 mm, ενώ στην περιοχή νότια του νομού Καρδίτσας ~550-600 mm» και αναρτήθηκε σχετικός χάρτης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.