ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

«Σηκώνει τα χέρια ψηλά» για την τηλεδιοίκηση: «Ήμασταν έτοιμοι να την ολοκληρώσουμε αλλά έγιναν ζημιές»

«Έγιναν εκτεταμένες ζημιές στα συστήματα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης» 

«Σηκώνει τα χέρια ψηλά» για την τηλεδιοίκηση: «Ήμασταν έτοιμοι να την ολοκληρώσουμε αλλά έγιναν ζημιές»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στα έργα για τα συστήματα τηλεδιοίκησης που υποτίθεται θα γίνονται μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, ωστόσο, όπως είπε ότι δεν θα ολοκληρωθούν άμεσα λόγω… της κακοκαιρίας. 

«Ήμασταν έτοιμοι να την ολοκληρώσουμε, αλλά δυστυχώς έγιναν εκτεταμένες ζημιές στα συστήματα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης» απάντησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ερωτώμενος αναφορικά με το πότε θα είναι έτοιμη, ενώ ανέφερε ότι η χρηματοδότηση για τη σύμβαση 717 θα είναι μέσα από το πακέτο στήριξης του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open ο Χρήστος Σταϊκούρας ερωτηθείς για την αποκατάσταση στο σιδηροδρομικό δίκτυο, είπε αόριστα ότι θα πάρει «πάρα πολλούς μήνες». 

Ειδικότερα απάντησε πως «η γραμμή με την μορφή που γνωρίζαμε πριν περίπου 20 ημέρες εκτιμώ ότι θα πάρει πάρα πολλούς μήνες να επιδιορθωθεί. Οι εκτιμήσεις του κόστους μπορεί να υπερβαίνουν και τα 150 εκατομμύρια ευρώ στο σύνολο (…) Αυτό που ήμασταν έτοιμοι να ολοκληρώσουμε τέλος Σεπτεμβρίου, που ήταν η σύμβαση  717, ουσιαστικά δεν μπορεί να ολοκληρωθεί σε όλο τον σιδηροδρομικό άξονα. Θα ξεκινήσουν τα έργα άμεσα. Η χρηματοδότηση θα είναι μέσα από το πακέτο στήριξης του Ταμείου Ανάκαμψης των 600 εκατ. ευρώ που εξασφαλίσαμε. Εκτιμώ ότι το επόμενο διάστημα θα αρχίσει να ομαλοποιείται η κατάσταση, αλλά θα πάρει μήνες».

Για το πότε θα ολοκληρωθεί η τηλεδιοίκηση απάντησε γενικά ότι θα γίνει «το επόμενο χρονικό διάστημα» και έσπευσε να δικαιολογήσει την κυβέρνηση προσθέτοντας: «σας λέω ότι ήμασταν έτοιμοι να ολοκληρώσουμε όλο το σύστημα (…) Δυστυχώς έγιναν εκτεταμένες ζημιές στα συστήματα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης. Θα επιδιώξουμε να το επισκευάσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα».

Για το αν υπάρχουν ευθύνες ο Χρήστος Σταϊκούρας παραδέχτηκε ότι: «Χρειάζεται καλύτερος έλεγχος και κατανομή ευθυνών ώστε να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας. Ένα μέρος των αντιπλημμυρικών έργων, θα περάσουν υπό την ευθύνη της κεντρικής διοίκησης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μετά τον Ιανό εκεί στην περιοχή έπρεπε να γίνουν κάποια έργα. Τα έργα 150.000.000 που έγιναν άντεξαν. Υπάρχουν έργα που έγιναν πριν πολλά χρόνια και πρέπει να ελέγξουμε την στατικότητά τους. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με τα αντιπλημμυρικά έργα με λογική θωράκισης ακραίων φαινομένων 1.000 ετών» είπε ακόμα στη συνέντευξή του ο υπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.