ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Τέλος στην ασυλία των τραπεζιτών από τον Γ.Φλωρίδη: Τραπεζική απιστία και απάτη θα διώκονται αυτεπαγγέλτως

Νέες κτιστούν νέες φυλακές για όσους πολίτες καταδικάζονται σε ποινή φυλάκισης 3 έως 5 ετών

Τέλος στην ασυλία των τραπεζιτών από τον Γ.Φλωρίδη: Τραπεζική απιστία και απάτη θα διώκονται αυτεπαγγέλτως

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το νομοσχέδιο που αφορά την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης και ανήγγειλε την κατάργηση του «ακαταδίωκτου» των τραπεζών.

Πιο συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο που αφορά στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, ο υπουργός τόνισε ότι όλα τα κακουργήματα συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών εγκλημάτων, όπως απιστία και απάτη, διώκονται πλέον αυτεπαγγέλτως, δηλαδή δεν απαιτείται η υποβολή έγκλισης όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Το νέο μέτρο θα ισχύει τόσο για τα στελέχη των τραπεζών όσο και για τους υπαλλήλους τους.

Να σημειώσουμε εδώ ότι τον περασμένο Ιούλιο από το βήμα της Βουλής ο ίδιος υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης είχε προαναγγείλει την κατάργηση του ακαταδίωκτου προκαλώντας αμηχανία αλλά και εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, σαρωτικές είναι οι αλλαγές στην ποινική Δικαιοσύνη, με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που δόθηκε στη δημοσιότητα. Ο νόμος Φλωρίδη βάζει τέλος στην ασυλία των στελεχών των Τραπεζών, που είχε εφαρμοστεί με νόμο της προηγούμενης διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μάλιστα, όταν το είχε εξαγγείλει στις προγραμματικές του δηλώσεις ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, είχε ξεσηκώσει θύελλά αντιδράσεων, ενώ είχε αποτελέσει και σημείο εσωκυβερνητικής τριβής.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Φλωρίδης, «δεν χρειάζεται πλέον μήνυση για αδικήματα απάτης, απιστίας, σε βάρος του δημοσίου, καθώς, με το νέο νόμο θα διώκονται αυτεπαγγέλτως. Για λόγους ισονομίας αυτό επεκτείνεται και στις Τράπεζες».

Με επίκεντρο το τέλος της ατιμωρησίας της μικρομεσαίας, αλλά και της βαριάς εγκληματικότητας. Στη φυλακή θα οδηγούνται οι παραβάτες του κόκκινου σηματοδότη, που προκαλούν θάνατο ή βαριές σωματικές βλάβες, ενώ οι ποινές από τρία χρόνια και πάνω θα εκτίονται συνολικά ή εν μέρει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον θα δημιουργηθούν φυλακές, για μικροπαραβάτες, αλλά και για όσους προκαλούν θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.