ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Με κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού στο Μοσχάτο ο Κ.Μητσοτάκης θέλησε να δείξει κλίμα συσπείρωσης – Το μήνυμα στην Αχαΐα

Δίνει χαρακτήρα εθνικών εκλογών για τις ευρωεκλογές

Με κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού στο Μοσχάτο ο Κ.Μητσοτάκης θέλησε να δείξει κλίμα συσπείρωσης – Το μήνυμα στην Αχαΐα

Η εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μοσχάτο το μεσημέρι του Σαββάτου, μαζί με βουλευτές, υπουργούς και στελέχη της ΝΔ ήταν η προσπάθεια για δημιουργία κλίματος ευφορίας στους συνεργάτες του πρωθυπουργού με την κινητοποίηση των κομματικών να είναι μεγάλη, με αρκετά μέλη της ΟΝΝΕΔ, αλλά και ψηφοφόρους του κόμματος, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έκανε και μια σύντομη βόλτα στους γύρω δρόμους και σε καταστήματα της περιοχής..

Μετά από τις δύσκολες εβδομάδες που πέρασαν, την πρόταση μομφής, αλλά και ενδοκυβερνητικές αναταράξεις, ήθελε να δείξει εικόνα συσπείρωσης στις γαλάζιες τάξεις.

Προσπαθεί να δώσει μήνυμα ότι εθνικές εκλογές έχουμε «την επόμενη Κυριακή» και όχι ευρωεκλογές που απέχουν 2,5 μήνες από τώρα.

 «Τους ενδιαφέρει ένα πράγμα μόνο: πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης. Τίποτα παραπάνω. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη, διότι εγώ βρίσκομαι σε αυτή τη θέση επειδή παίρνω δύναμη από εσάς. Επειδή εσείς με ψηφίσατε, όχι επειδή με διόρισε κάποιος. Γι’ αυτό και θέλω να σας ζητήσω αυτή τη μάχη των ευρωεκλογών να την αντιμετωπίσουμε με την απαραίτητη σημασία», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσδίδοντας χαρακτήρα εθνικής κάλπης στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Ο πρωθυπουργός επέμεινε, παράλληλα, ότι δεν συγκυβερνά με κανέναν.

Ο κ. Μητσοτάκης θα ξεκινήσει πιο στοχευμένες περιοδείες το επόμενο διάστημα, ενώ προγραμματίζει να βρεθεί την Τρίτη στα Καλάβρυτα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου και τόνισε πως θα έχουν εθνικό αποτύπωμα, επειδή θα καθορίσουν αν θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που μπόρεσε να πετύχει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, σε επετειακή εκδήλωση στην Πάτρα που διοργάνωσε η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας της ΝΔ, διαβάστηκε μήνυμα με τον χαιρετισμό του πρωθυπουργού.

Μεταξύ άλλων λοιπόν, τόνισε πως «σε αυτήν την παράταξη είμαστε όλοι στρατιώτες, με όπλο την αλήθεια, την ευθύνη και την πειθώ. Χωρίς να αρνούμαστε αδυναμίες. Αλλά και απαντώντας με στοιχεία στις άδικες κατηγορίες. Κάτι που θα μας χρειαστεί, βαδίζοντας προς τις Ευρωεκλογές. Μια μάχη διπλά κρίσιμη. Όχι μόνο γιατί στις Βρυξέλλες μάς περιμένουν διεκδικήσεις για περισσότερα κονδύλια ιδίως για τους αγρότες μας».

Ακολουθεί το πλήρες μήνυμά του:

«Αγαπητέ Πρόεδρε και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής,

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες της Αχαΐας μας,

Χαιρετίζω με ενθουσιασμό την εκδήλωσή σας για τα 50 χρόνια της παράταξής μας. Μία επέτειο, που συμπίπτει με τη συμπλήρωση μισού αιώνα από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, με πρωτεργάτη τον ιδρυτή μας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η παρουσία σας σε αυτήν, σήμερα, είμαι σίγουρος πως θα μεταφέρει τον παλμό της παράταξής σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Και από εκεί, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Είναι μία αφορμή να κοιτάξουμε πίσω, στην αφετηρία και τη διαδρομή που διένυσε, έως τώρα το κόμμα μας. Να νιώσουμε περήφανοι για τις επιτυχίες μας, αλλά και να διδαχθούμε από τις αστοχίες μας. Με το πλεονέκτημα της εμπειρίας, να δούμε όλα όσα μας έκαναν την ισχυρότερη κεντροδεξιά δύναμη στην ήπειρο. Αλλά και το κόμμα με τη μεγαλύτερη προσφορά στον τόπο μας.

Το κόμμα που έβαλε την πατρίδα μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια και την κράτησε εκεί όταν κινδύνεψε από ολέθριες επιλογές. Που την κράτησε όρθια σε διαδοχικές δυσκολίες που συνάντησε: από τις μεταναστευτικές εισβολές στον Έβρο μέχρι την τριετή πανδημία. Και απ’ τις προκλήσεις των γειτόνων μας στο Αιγαίο, μέχρι τη διεθνή ενεργειακή κρίση και τις φυσικές καταστροφές που προκαλεί η Κλιματική Κρίση.

Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία, που έκανε την Ελλάδα του 2024 να έχει από τους πιο υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και μονοψήφια ανεργία. Που στηρίζει το εισόδημα με μόνιμες ενισχύσεις σε μισθούς και σε συντάξεις και υψώνοντας διαρκώς αναχώματα στην εισαγόμενη ακρίβεια. Μόλις χθες, άλλωστε, ανακοινώθηκε η τέταρτη στη σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού και των 18 επιδομάτων που συνδέονται με αυτόν.

Μία παράταξη δυναμική και ευρύχωρη, η οποία συσπειρώνει όλους τους πολίτες που πιστεύουν στον πατριωτισμό της ευθύνης και στον εκσυγχρονισμό της δημιουργίας. Όσους θέλουν η χώρα μας να ξεπεράσει τις παθογένειες δεκαετιών που την κρατούν πίσω. Και, με μεταρρυθμίσεις, να βελτιώσουν την καθημερινή ζωή σε όλα τα πεδία. Και κυρίως στην Οικονομία, στην Υγεία, στην Παιδεία και τη λειτουργία του Κράτους.

Είναι η Νέα Δημοκρατία που κρατά τα σύνορά μας θωρακισμένα και την εθνική μας άμυνα ισχυρή όσο ποτέ με σύγχρονους εξοπλισμούς και μέσα. Που δυναμώνει την ελληνική φωνή στο εξωτερικό. Ενώ στο εσωτερικό φροντίζει η ανάπτυξη να αυξάνει τη δημόσια περιουσία. Ώστε μερίδιο σε αυτήν να αποκτούν όλοι οι πολίτες. Και στόχο έως το 2027 ο μέσος μισθός στη χώρα να είναι 1.500 και ο βασικός 950 ευρώ.

Σε αυτήν την παράταξη είμαστε όλοι στρατιώτες, με όπλο την αλήθεια, την ευθύνη και την πειθώ. Χωρίς να αρνούμαστε αδυναμίες. Αλλά και απαντώντας με στοιχεία στις άδικες κατηγορίες. Κάτι που θα μας χρειαστεί, βαδίζοντας προς τις Ευρωεκλογές. Μια μάχη διπλά κρίσιμη. Όχι μόνο γιατί στις Βρυξέλλες μάς περιμένουν διεκδικήσεις για περισσότερα κονδύλια ιδίως για τους αγρότες μας.

Αλλά και γιατί η κάλπη του Ιουνίου θα έχει εθνικό αποτύπωμα. Κρίνοντας αν η χώρα θα μείνει σταθερή και σε τροχιά προόδου σ’ ένα ασταθές περιβάλλον στον κόσμο και στην περιοχή μας. Ταυτόχρονα, όμως, τότε θα αποφασιστεί αν όλα όσα πετύχαμε και καθημερινά πετυχαίνουμε θα έχουν συνέχεια. Σε μία συγκυρία η οποία δεν επιτρέπει κανένα πισωγύρισμα. Και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για λάθη και πειράματα.

Δεν είναι, συνεπώς, καιρός για εφησυχασμούς και αδράνειες . Για σκέψεις αποχής ή αποστολής επιπόλαιων μηνυμάτων διαμαρτυρίας. Αυτά τα νιώθουμε, ήδη, και τους απαντάμε, προσπαθώντας να γινόμαστε καλύτεροι. Αντίθετα, είναι ώρες αγώνα και συσπείρωσης. Πολύ περισσότερο, όταν απέναντί μας έχουμε μία αντιπολίτευση του χάους και του αδιέξοδου. Της μιζέριας και του διχασμού.

Σας καλώ, λοιπόν, να δώσουμε και αυτήν τη μάχη μαζί στο όνομα των 50 χρόνων της τιμημένης Νέας Δημοκρατίας. Κάθε ένας από εμάς να γίνει η φωνή της παράταξης σε πόλεις και χωριά. Και κάθε φίλος της να συστρατευτεί σε έναν στόχο εθνικό: η Ελλάδα να παραμείνει σίγουρη και ασφαλής. Μακριά από περιπέτειες. Και να συνεχίσει να βαδίζει στον δρόμο της συλλογικής ανάπτυξης και της ατομικής προκοπής!

Χρόνια πολλά Νέα Δημοκρατία! Χρόνια πολλά Ελλάδα! Πάμε μαζί για μία ακόμη νίκη!»

Παράλληλα, «κλειδώνουν» και οι τελευταίες λεπτομέρειες για το συνέδριο της ΝΔ την ερχόμενη Παρασκευή στο Ζάππειο, το οποίο και θα αποτελέσει σημείο συνάντησης για όλες τις γενιές του κόμματος, με δεδομένο τον εορτασμό για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ.

Εκκρεμεί, παράλληλα, η απόφαση του κ. Μητσοτάκη για τις αλλαγές που θα γίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Μάκη Βορίδη να μετακομίζει από τη Δευτέρα στο κυβερνητικό επιτελείο από την οδό Ζαλοκώστα και να αναλαμβάνει επί της ουσίας τις αρμοδιότητες του Σταύρου Παπασταύρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τη θέση του Γιάννη Μπρατάκου, ακούγονται στο παρασκήνιο πολλά ονόματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.