ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Μεγάλο «χαστούκι» για τη ΝΔ πριν τις εκλογές: Χάνει στο δήμο Αθηναίων! – Τι δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση

Ο Κώστας Μπακογιάννης των «Μεγάλων Περιπάτων» χάνει από τον Νίκο Παππά στο δήμο Αθηναίων

Μεγάλο «χαστούκι» για τη ΝΔ πριν τις εκλογές: Χάνει στο δήμο Αθηναίων! – Τι δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση

«Χαστούκι» με το «καλημέρα» δέχθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης και η Νέα Δημοκρατία στην Αθήνα, καθώς σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση που έγινε από τη στιγμή που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τη στήριξή του στον Νίκο Παππά, ο δήμαρχος Αθηναίων βρίσκεται πίσω με 4 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές είναι προγραμματισμένες να γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο ενώ αντίπαλος του Νίκου Παππά θα είναι ο νυν δήμαρχος της πόλης, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος θα μείνει στην ιστορία για τους «Μεγάλους Περιπάτους» που… δεν βγήκαν και εν τέλει ξηλώθηκαν.

Σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση, ο Νίκος Παππάς διατηρεί προβάδισμα 4% έναντι του Κώστα Μπακογιάννη, κάτι που επιβεβαιώνει και το pronews.gr που εδώ και καιρό έχει τονίσει ότι η ΝΔ έχει χάσει την Αθήνα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον ιστότοπο, που ασχολείται -μεταξύ άλλων- με τα ζητήματα αυτοδιοίκησης, το aftodioikisi.gr από τοις 4 έως 8 Απριλίου σε δείγμα 1.033 ατόμων και έδειξε ότι ο Νίκος Παππάς προηγείται κατά 4% (42 έναντι 38%) του σημερινού δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη. Όπως αναφέρεται, υπάρχει εξήγηση για το προβάδισμα του μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού έναντι του κ. Μπακογιάννη, καθώς υπάρχει μεγάλο ρεύμα από τους πολίτες της Αθήνας έναντι του νυν δημάρχου και για τις επιλογές του.

1 στους 5 ψηφοφόρους (20%) της ΝΔ του 2019 επιλέγει τον κ. Παππά που θεωρείται υπερκομματικός υποψήφιος έναντι μόλις 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που προτιμά τον κ. Μπακογιάννη, ενώ ο υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ υπερέχει του νυν δημάρχου και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (44 έναντι 31%).

Όπως καταγράφηκε και στην δημοσκόπηση του Ιανουαρίου, υπάρχει ισχυρό ρεύμα κατά Μπακογιάννη στους ψηφοφόρους του δήμου Αθηναίων (54% τον Ιανουάριο και σήμερα), που εξηγείται από την μη ικανοποίηση από το έργο του σημερινού δημάρχου, η οποία φτάνει το 67% (50% καθόλου και 17% λίγο), αλλά και από την αντιπάθεια απέναντι στο πρόσωπό του (17%).

Να σημειωθεί επίσης ότι υψηλά ποσοστά καταγράφουν ο Ν. Σοφιανός (ΚΚΕ -14%).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.