ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Μίλησε και ο Ν.Δένδιας για «προσωπικές ατζέντες πίσω από πατριωτισμούς»…

Ο άνθρωπος που χρωστάει την πολιτική του ύπαρξη στον Α.Σαμαρά

Μίλησε και ο Ν.Δένδιας για «προσωπικές ατζέντες πίσω από πατριωτισμούς»…

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στη ΝΔ μετά τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για το «λόμπι του κατευνασμού» που διείσδυσε σε όλα τα κόμματα  με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό για προσωπική ατζέντα που την κρύβει πίσω από τον πατριωτισμό.

Δηλαδή μιλάει και ο Ν.Δένδιας που αν δεν είχε τον Αντώνη Σαμαρά να τον καλύψει στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής και να τον πάει στο Ισραήλ να φορέσει το «κιπά» το εβραϊκό λόμπι θα τον είχε διαγράψει από το πολιτικό προσωπικό.

Αλλά όπως έλεγε και ο Ηράκλειτος «Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου«

Μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε με έμφαση ότι ο «πολλές φορές στην ιστορία μας ο πατριωτισμός κάλυψε ιδιοτελέστατες προσωπικές ατζέντες…».

Ο κ. Σαμαράς μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ καταχειροκροτήθηκε από τα μέλη της ΝΔ με τις αναφορές που έκανε για τα ελληνοτουρκικά και την πολιτική του Ερντογάν ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει δημόσια κριτική στον Νίκο Δένδια για την άποψη που είχε εκφράσει σε συνέντευξή του πριν από έναν χρόνο ότι «η Ελλάδα πιστεύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δεν πρόκειται να αρχίσει να σκάβει τον βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο και πετρέλαιο».

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Δένδιας αναφερόμενος στη συζήτηση περί πατριωτισμού ανέφερε συγκεκριμένα:
“Γίνεται μια συζήτηση στην ελληνική κοινωνία για τον πατριωτισμό που διατρέχει και κόμματα και παρατάξεις. Ουδείς αρνείται τον πατριωτισμό οιουδήποτε. Αλλά υπάρχει ένα ερώτημα. Πώς όμως προσλαμβάνεται αυτός ο πατριωτισμός; Πολλές φορές στην ιστορία μας ο πατριωτισμός κάλυψε ιδιοτελέστατες προσωπικές ατζέντες”, σημείωσε με νόημα ο υπουργός Εξωτερικών και συνέχισε:

“Αλλά ας ξεχάσουμε το παρελθόν. Πρέπει να δούμε πώς νοηματοδοτεί ο καθένας, πέρα από κόμματα και παρατάξεις, τον πατριωτισμό όταν αναφέρεται σε αυτόν. Η απραξία δεν συνιστά πατριωτισμό. Ο στρουθοκαμηλισμός, επίσης, δεν συνιστά πατριωτισμό. Ιδίως από πολιτικούς του πατριωτισμού ως οπισθοδρομικό σύνδρομο εκχέει μία βαθύτατη ανασφάλεια. Θυμίζει το γνωστό πίσω στα κανόνια μας, ως εάν οι λέξεις θα μπορούσαν να προστατεύσουν τη χώρα”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.