Πέθανε ο Θέμος Αναστασιάδης μετά από μάχη 1,5 έτους με την επάρατο νόσο

Πέθανε ο Θέμος Αναστασιάδης μετά από μάχη 1,5 έτους με την επάρατο νόσο

Eφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών πριν από λίγο στην Ελβετία, ο γνωστός εκδότης και δημοσιογράφος, Θέμος Αναστασιάδης, μετά από ενάμιση χρόνο μάχης με τον καρκίνο.

Ο Θέμος Αναστασιάδης άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Ζυρίχης.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 διαγνώστηκε με μια εξαιρετικά σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου. Αρχικά νοσηλεύτηκε στην Ζυρίχη της Ελβετίας.

Στη συνέχεια μετέβη στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο εξειδικευμένες κλινικές του κόσμου όπως η Dana Farber της Βοστώνης.

Εκεί υποβλήθηκε σε εντατική και επιθετική θεραπεία, αλλά με προσωρινά, όπως αποδείχθηκε, αποτελέσματα.

Συνέχισε τις θεραπείες στην Ζυρίχη, αλλά το τελευταίο πεντάμηνο η υγεία του επιδεινώνονταν διαρκώς και στις αρχές Δεκεμβρίου ήταν σαφές ότι το τέλος πλησίαζε, κάτι που συνέβη πριν μία ώρα περίπου.

Είχε γεννηθεί στις 6 Ιανουαρίου του 1958 και υπήρξε συνιδρυτής και εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και συνιδρυτής της εφημερίδας «Πρωταθλητής».

Aφού αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εργάστηκε ως πολιτικός – οικονομικός συντάκτης στις εφημερίδες Το Βήμα, Εξπρές, Ελευθεροτυπία και Καθημερινή, ραδιόφωνα (Flash 9.61),

Για ένα σύντομο διάστημα εργάστηκε στην ΕΡΤ, ενώ ήταν από τους πρώτους που στελέχωσαν το ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 του Δήμου Αθηναίων.

Στη συνέχεια ξεκίνησε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου παρουσίασε χιουμοριστικά talk show (Νοκ Άουτ, Μπίλιες).

Μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία υπήρξε η εκπομπή ΟΛΑ στον ALPHA, η οποία προβαλόταν από τα μέσα του 2006 από τον ΑΝΤ1 και στην οποία παρουσιάζονταν, μεταξύ άλλων, βίντεο με συρραφή αποσπασμάτων από τηλεοπτικές εκπομπές.

Ο Θέμος Αναστασιάδης ήταν εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», από το 2005.

Ο κ. Αναστασιάδης ήταν παντρεμένος με την Βασιλική Παναγιωτοπούλου, με την οποία είχε αποκτήσει τρία παιδιά.

Θέμος Αναστασιάδης και δικαστικές περιπέτειες

Τον Ιανουάριο του 2009 καταδικάστηκε σε 19 μήνες φυλάκιση με αναστολή για δημοσίευση φωτογραφιών στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» που παρουσίαζαν τον Χρήστο Ζαχόπουλο σε προσωπικές στιγμές.

Τελικά, τον Απρίλιο του 2013 το τριμελές Eφετείο αποφάσισε ομόφωνα την αθώωση του Αναστασιάδη και των άλλων εμπλεκομένων για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, κρίνοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ επεξεργασία και ταξινόμηση του DVD από τον ίδιο.

Στις 4 Δεκεμβρίου 2012 ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη εις βάρος του για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ποσού ύψους 5,5 εκ. ευρώ.

Η υπόθεση είχε ξεκινήσει και κόλλησε από το 2007, όταν και ο Θέμος Αναστασιάδης βρέθηκε με καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα, χωρίς να καταφέρει τελικά να τις δικαιολογήσει ως νόμιμα έσοδα.

Αρχικά αθωώθηκε, αλλά το 2017 του επιβλήθηκε πρόστιμο περίπου 5 εκ. ευρώ ως οφειλή στο δημόσιο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προήλθε το 2007 από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο Θέμος Αναστασιάδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον είχε στοχοποιήσει και η απόφαση να του επιβληθεί πρόστιμο είναι πολιτική.

Από το 2014 στην Ελβετία

Ο Θέμος Αναστασιάδης έμενε από το 2014 στην Ελβετία.

Τα πρώτα χρόνια πηγαινοερχόταν Ελβετία – Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα όμως η κατάστασή του είχε τόσο επιδεινωθεί που δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι του.

Θέμος Αναστασιάδης: Το τηλεοπτικό του «αντίο»

Τον Απρίλιο του 2017 ο Θέμος Αναστασιάδης αποχαιρέτισε τον κόσμο μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής «ΟΛΑ» στον ΑΝΤ1.

Στην τελευταία του εκπομπή είχε καλεσμένους τον τραγουδιστή Σταν, το χορογράφο Κωνσταντίνο Ρήγο, και το σκηνοθέτη Δημήτρη Αρβανίτη, ενώ σχολίασε τις εξελίξεις των τότε ημερών, όπως μόνο αυτός ήξερε. Στο πλάι του Θέμου Αναστασιάδη βρισκόταν η Δούκισσα Νομικού.

«Σαν ψέμα…»: Η πρώτη ανάρτηση του Βαγγέλη Περρή

Ο Βαγγέλης Περρής, ο οποίος συνεργάζονταν με τον Θέμο Αναστασιάδη επί χρόνια στην εκπομπή ΟΛΑ του ANT1, δημοσίευσε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία με μαύρο φόντο γράφοντας «Σαν ψέμα».

Ο δημοσιογράφος αποχαιρέτησε έτσι με τον δικό του τρόπο τον πρώην συνεργάτη του.

Το “αντίο” του Άδωνι Γεωργιάδη

Ένας πραγματικά ωραίος άνθρωπος, ο Θέμος Αναστασιάδης, “έφυγε”, αναφέρει στο λιτό μήνυμά του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Στο μήνυμά του ο κ. Γεωργιάδης γράφει τα εξής:

“Έφυγε” ο Θέμος Αναστασιάδης: ένας πραγματικά ωραίος άνθρωπος έφυγε! Καλό ταξίδι Θέμο!

Δείτε τον Θέμο Αναστασιάδη στα πρώτα τηλεοπτικά βήματά του, με προσκεκλημένες την Βίκυ Καγιά και τη Ζέτα Λογοθέτη:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.