Κυκλοφόρησε η νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ με ΔΩΡΟ τρεις μεγάλες συλλεκτικές εκδόσεις

Κυκλοφόρησε η νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ με ΔΩΡΟ τρεις μεγάλες συλλεκτικές εκδόσεις

Μία μεγάλη συλλεκτική έκδοση με θέμα «Εθνικός Διχασμός 1915-1922» κυκλοφορεί η νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ σε όλη την Ελλάδα!

Τα γεγονότα που σημάδεψαν και έριξαν την σκιά τους στη χώρα μέχρι και εκατό χρόνια μετά, καταγράφονται, αναλύονται και παρουσιάζονται λεπτομερώς σε μια μοναδική ιστορική έρευνα.

Ακόμα στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη μονογραφία για τα «Κόκκινα Αστέρια: Τα νέα μαχητικά της αναγεννημένης ρωσικής Αεροπορίας».

Μια μοναδική έκδοση στα ελληνικά χρονικά, που παρουσιάζει όλα τα νέα ρωσικά μαχητικά και τις αναβαθμίσεις των παλαιότερων.

Επίσης ένα βιβλίο «τσέπης» με θέμα «Μυστικές Υπηρεσίες: Secret Intelligence Service – Η δράση της στην Ελλάδα».

Η μοναδική μέχρι σήμερα ιστορική έρευνα για την δράση επί ελληνικού εδάφους της βρετανικής υπηρεσίας κατασκοπείας.

Επίσης διαβάστε στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ:

Κεραυνοβόλος πόλεμος στον Εβρο: Τα ελληνικά σχέδια για ταχεία προέλαση στην Αν.Θράκη

Ακόμα στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ:

– Πύραυλοι ATACMS: Το «μακρύ χέρι» του ελληνικού Πυροβολικού στο Αν.Αιγαίο

Με το θερμόμετρο στα ελληνοτουρκικά να ανεβαίνει συνεχώς και με τους φόβους ότι οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν γεώτρηση εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Μεγίστη καθίσταται σαφές ότι η Άγκυρα εισέρχεται σε νέα φάση διεκδικήσεων απέναντι στη χώρα μας. Η εξεύρεση επομένως λύσεων ουσιαστικής αποτροπής απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα καθίσταται κάτι παραπάνω από αναγκαία.

S-70 AΕGEAN HAWK: Φονικά «γεράκια» κατά τουρκικών υποβρυχίων

Τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα S-70 Aegean Hawk αποτελούν το «μακρύ χέρι» των σκαφών επιφανείας του ΠΝ καθώς μπορούν να εκτελούν μια πληθώρα αποστολών, όπως έρευνα επιφανείας, προσβολή στόχων επιφανείας και ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις και η πρόσφατη μάλιστα έγκριση από τις ΗΠΑ για την πιθανή πώληση έως και 7 ελικοπτέρων της βελτιωμένης έκδοσης MH-60R αναμένεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες του ΠΝ στον ανθυποβρυχιακό αγώνα, αλλά και στον αγώνα κατά σκαφών επιφανείας.

– Σύγκρουση μαχητικών 5ης γενιάς στο νότιο Ειρηνικό: Chengdu J-20 & J-31 αντιμέτωπα με F-35, F-22

Ο ανταγωνισμός μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ στο νότιο Ειρηνικό είναι αιτία πολλών και συνεχών εντάσεων μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων. Κύρια σημεία τριβής αποτελούν οι προσπάθειες της Κίνας για επέκταση των ζωτικών της συμφερόντων στη νότια Σινική Θάλασσα με δημιουργία τεχνητών νήσων όσο και οι συνεχή ένταση τόσο με την Ταϊβάν και την Ιαπωνία. Σε αυτό το πολύπλοκο πλαίσιο σχέσεων αεροπορικές δυνάμεις βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τα πλέον σύγχρονα μαχητικά που διαθέτουν.

– Μάχη θωράκων: Αυτά είναι τα πιο ισχυρά άρματα μάχης στον κόσμο

Το άρμα μάχης εξακολουθεί ακόμη και σήμερα παρά τις νέες απειλές κυρίως των αντιαρματικών πυραύλων να αντιπροσωπεύει το κυριότερο μέσο διεξαγωγής των χερσαίων επιχειρήσεων. Τα άρματα μάχης παγκοσμίως εξελίσσονται συνέχεια με σημαντικές βελτιώσεις στη θωράκιση, τα παθητικά και ενεργητικά μέσα αυτοπροστασίας, τα βελτιωμένα πυρομαχικά και την ψηφιοποίηση των ΣΕΠ και δύσκολα θα χάσουν την πρωτοκαθεδρία στις επιχειρήσεις εδάφους στο μέλλον.

– Ηλεκτρονικός πόλεμος στο Αιγαίο αναμέτρηση «αιχμής» ανάμεσα σε ΠA & ΤΗΚ

Ο ηλεκτρονικός πόλεμος στον αέρα αποτελεί ένα «αόρατο» πεδίο σύγκρουσης στο σύγχρονο θέατρο των αεροπορικών επιχειρήσεων. Μπορεί να μην αφορά βόμβες ή βλήματα είναι όμως εξίσου αποφασιστικής σημασίας για την επιτυχή έκβαση μιας αεροπορικής αποστολής. Έτσι η χρήση τεχνικών ECM/ECCM θα καθορίσουν την έκβαση μιας ενδεχόμενης αναμέτρησης, λαμβάνοντας υπόψη τις παραμέτρους, τις συνθήκες και τις ιδιαιτερότητες του επιχειρησιακού περιβάλλοντος του Αιγαίου.

– “Admiral Grigorovich”: Η νέα κλάση ρωσικών φρεγατών στη Μαύρη θάλασσα & την Αν.Μεσόγειο

Η φρεγάτα κλάσης “Admiral Grigorovich” γνωστή και ως κλάση Krivak IV, υπηρετεί στο ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Το σκάφος είναι από τα πιο σύγχρονα του ρωσικού Ναυτικού και η παρουσία του στη Ανατολική Μεσόγειο συνιστά πραγματικά “game changer” για την περιοχή.

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

– Σύνοδος G7: Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει την Ρωσία μέσα αλλά οι Ευρωπαίοι… αρνούνται!

Η πρόταση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για επανένταξη της Ρωσίας στο κλαμπ των 7 πιο ισχυρών κρατών του κόσμου, ούτως ώστε να ξαναγίνει G8 αποτέλεσε μια έκπληξη, για πολλούς. Μεγάλες όμως ευρωπαϊκές δυνάμεις απέρριψαν την πρόταση Τραμπ λέγοντας πως η Ρωσία δεν έχει κάνει τα απαραίτητα για να ενταχθεί ξανά στο κλαμπ των «ισχυρών». Η στάση τους αποδεικνύεται ότι είναι τόσο ανώριμη όσο και ανεδαφική.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Αύγουστος – Σεπτέμβριος 1916: Το κίνημα της «Εθνικής Άμυνας» και ο μεγάλος Εθνικός Διχασμός

Το Κίνημα Εθνικής Αμύνης ήταν ένα στρατιωτικό και πολιτικό κίνημα που εκδηλώθηκε στη Μακεδονία, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, στις 16/29 Αυγούστου 1916. Αρχηγός του κινήματος ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος και είχε την υποστήριξη της Αντάντ. Το κίνημα επικράτησε και σχημάτισε την λεγόμενη προσωρινή κυβέρνηση Θεσσαλονίκης στην Θεσσαλονίκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.