ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επιστολή πρεσβείας Αζερμπαϊτζάν αναφορικά με ένοπλες συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Επιστολή πρεσβείας Αζερμπαϊτζάν αναφορικά με ένοπλες συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Η πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν απέστειλε την παρακάτω επιστολή στο pronews.gr αναφορικά με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος η οποία ενσωματώθηκε στα άρθρα της 1/4, «Συμπλοκές Αζέρων & Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ – Τουρκική πίεση στην Ρωσία;» & «Επίθεση δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ»

Ακολουθεί η επιστολή της πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν στο pronews.gr

«Αξιότιμε κύριε Συντάκτη,

Αναφερόμενοι στο άρθρο σας «Επίθεση Αζέρων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ», θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στα ακόλουθα.

Η αρμενική πλευρά μέσω των οργανώσεων διασποράς της, στην προκειμένη περίπτωση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος, την οποία αναφέρετε ως πηγή πληροφοριών, προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων αναγνωστών, από τις επονομαζόμενες «προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές» που διεξήχθησαν από το αποσχιστικό καθεστώς, εδραιωμένο στα κατεχόμενα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν, εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός της παραβίασης της κατάπαυσης του πυρός στη γραμμή επαφής μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Όλες οι περιπτώσεις παραβίασης της κατάπαυσης του πυρός προκαλούνται από την πλευρά της Αρμενίας, όπως αναφέρονται, κατόπιν στατιστικής καταγραφής, σε μηνιαία βάση στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία του Αζερμπαϊτζάν στον ΟΗΕ.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι επονομαζόμενες «προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές» που διεξήχθησαν στο κατεχόμενο Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αναγνωρίστηκαν από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τον ΟΑΣΕ, τον ΟΗΕ και τα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ.

Υπάρχουν 4 ψηφίσματα (822, 853, 874, 884) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που απαιτούν την άμεση απόσυρση των ενόπλων δυνάμεων της Αρμενίας και την επίλυση της σύγκρουσης στο πλαίσιο της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του Αζερμπαϊτζάν.

Οι επίσημες θέσεις του Αζερμπαϊτζάν και της Ελλάδας όσον αφορά την επίλυση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ ταυτίζονται.

Η Ελλάδα,ως ισχυρός υποστηρικτής του διεθνούς δικαίου, ανέκαθεν υποστήριζε την επίλυση της σύγκρουσης βάσει του διεθνούς δικαίου,συμπεριλαμβανομένων των αρχών της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και του απαραβίαστου των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων.

Όπως πιθανόν να γνωρίζετε, η στρατιωτική επιθετικότητα της Αρμενίας οδήγησε στην κατοχή από τις αρμενικές ένοπλες δυνάμεις του 20% της επικράτειας της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, συγκεκριμένα της περιοχής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και επτά παρακείμενων περιοχών.

Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, περισσότερα από ένα εκατομμύριο Αζέροι έγιναν εσωτερικά εκτοπισμένοι και πρόσφυγες, ενώ 20.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις και 50.000 τραυματίστηκαν και έμειναν ανάπηροι.

Δυστυχώς, η αρμενική πλευρά καταχράται τον παράγοντα ευαισθησίας της ελληνικής πλευράς προς όφελός της, θέτοντας τον τουρκικό και θρησκευτικό παράγοντα επί τάπητος και προσπαθώντας να συγχύσει τους Έλληνες αναγνώστες. Με αυτόν τον τρόπο, η Αρμενία προσπαθεί νακαλύψει την εθνοκάθαρση και την κατοχή των εδαφών του Αζερμπαϊτζάν.

Δεν πρόκειται για προπαγάνδα από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν, η ΕΕ και τα περισσότερα μέλη της, οι ΗΠΑ και οι περισσότεροι διεθνείς οργανισμοί καταδικάζουν τα αποτελέσματα των προαναφερθεισών παράνομων «εκλογών».

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι η επονομαζόμενη «Δημοκρατία του Ναγκόρνο Καραμπάχ» που εδραιώθηκε από το αποσχιστικό καθεστώς στα κατεχόμενα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν δεν είναι αναγνωρισμένη από καμία χώρα του κόσμου,συμπεριλαμβανομένης και της Αρμενίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ευχαριστούμε»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.