ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γ.Τράγκας: «Ο Μητσοτάκης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία θα υποστεί εθνική ταπεινωτική ήττα»

Γ.Τράγκας: «Ο Μητσοτάκης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία θα υποστεί εθνική ταπεινωτική ήττα»

Οι Γερμανοί σπρώχνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από όπου θα σηκωθεί με μια εθνική ταπεινωτική ήττα αναφέρει ο γνωστός αδέσμευτος δημοσιογράφος Γ.Τράγκας.

Μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά πως ακόμα και προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης δεν θα είναι αρκετή για την Τουρκία, αν η απόφαση του δικαστηρίου δεν αφήσει ικανοποιημένο τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν.

«Το τέλος των ψευδαισθήσεων. Το Βερολίνο δεν έχει καμία διάθεση να επιβάλλει κυρώσεις στην Άγκυρα για την διαρκή και αυξανόμενη επιθετικότητά της εναντίον ευρωπαϊκών κρατών, όπως είναι η Ελλάδα και η Κύπρος.

Η Άνγκελα Μέρκελ (όπως συνέβαινε πάντα στις σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας) προστατεύει τα συμφέροντα του αιώνιου συμμάχου-πελάτη της, σπρώχνει τον Ελληνισμό να γίνει βορρά του, και καθοδηγεί τον γερμανόφιλο Κυριάκο Μητσοτάκη να καθίσει σε ένα τραπέζι απευθείας διαπραγμάτευσης απ’ όπου η Ελλάδα θα σηκωθεί με ταπεινωτική εθνική ήττα.

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Το πρώτο ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής δεν ανέφερε καθόλου τη λέξη «κυρώσεις» στην Τουρκία. Αθήνα και Λευκωσία σηκώθηκαν «όρθιοι» διαμαρτυρόμενοι για την αναισθησία της προεδρεύουσας Γερμανίας και των άλλων Ευρωπαίων.

Οι Μητσοτάκης και Αναστασιάδης κλείστηκαν σε ένα δωμάτιο μαζί με την Καγκελάριο, τον Γάλλο Πρόεδρο και τον κ Μισέλ. Μην έχετε αμφιβολία. Όλα συνεννοημένα εκ των προτέρων για να φανεί ότι δίνουμε διπλωματική μάχη, προκειμένου να υπάρξουν ή να υπάρχουν στο ανακοινωθέν σοβαρές απειλές και προειδοποιήσεις κατά της Τουρκίας. Να φανεί ότι η Γηραιά ήπειρος μας συμπαρίσταται.

Η τελική ανακοίνωση που βγήκε μετά τη «μάχη», δεν είχε καν τη λέξη «κυρώσεις». Ήταν μια πολύ très chic σύσταση στα πλαίσια ενός savoir vivre για κάποιον ανατολίτη που ρεύεται, αφού καταβροχθίσει δύο κιλά κεμπάπ συνοδευόμενα από σμυρναίικα σουτζουκάκια με ατζέμ πιλάφι. Ένα είδος σύστασης προς έναν τύπο από την Ανατολία που έχει βγάλει στο τραπέζι του παρισινού ρεστοράν Baccarat παστουρμά που βρωμοκοπάει. Και πέρδεται ασύστολα μπροστά στο maître που τον ρωτάει αν θα ξεκινήσει με φουά γκρα, χαβιάρι και σαμπάνια! Όσα έγιναν τον τελευταίο καιρό είναι το πρελούδιο μιας μεγάλης προδοσίας.

Ήδη με εντολή των Αμερικανών και με τη σύμφωνη γνώμη των Γερμανών, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών κήρυξε νόμιμο και πρωτοκόλλησε το τουρκολιβυκό παράνομο σύμφωνο.

Αυτή είναι η μεγάλη ντροπή, η πρώτη μεγάλη μειοδοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Ερντογάν του είχε πει ευθέως (κατάμουτρα) στην πρώτη συνάντησή του στην Νέα Υόρκη ότι πρόκειται να κηρύξει ΑΟΖ με τον Σάρατζ.

Ο γερμανόφιλος καταστροφέας της εθνικής οικονομίας και των εθνικών δικαιωμάτων δεν έκανε απολύτως τίποτα. Υπακούοντας στις εντολές του Βερολίνου, άφησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στον «Σουλτάνο», για να φτάσουμε τώρα στην νομιμοποίηση και πρωτοκόλληση της παράνομης συμφωνίας Ερντογάν- Σάρατζ, ο οποίος παραιτήθηκε και αποχωρεί από το πρωθυπουργικό αξίωμα στα τέλη Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει την αποκλειστική ευθύνη για όλη την ταχεία προώθηση των τουρκικών επεκτατικών σχεδίων στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Το καυτό ερώτημα, μετά από όσα κάνει το πιόνι του Βερολίνου, είναι ποιο θα είναι το εύρος των εθνικών απωλειών. Ακόμη και αν οδηγηθούμε στη Χάγη, ο Ερντογάν (αν δεν μείνει ικανοποιημένος από τα λάφυρα) θα καταγγείλει αμέσως την ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου όπως ποδοπατάει σήμερα το Διεθνές δίκαιο και το Δίκαιο της θάλασσας. Γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους διεθνείς κανόνες.

Έχει πολλές φορές δηλώσει ότι αυτό που σέβεται είναι μόνο το δίκαιο του ισχυροτέρου. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει πόλεμος κατά μήκος των συνόρων του Ελληνισμού με τους γείτονες. Με τους «Γκρίζους Λύκους». Και τότε δεν θα υπάρχει κανένας Μητσοτάκης να εμψυχώσει το φρόνημα του λαού. Ένας νοσηρός πολιτικός, όπως ο Κυριάκος, το μόνο που καταφέρνει είναι να σπείρει τρόμο και φόβο στις ψυχές του λαού. Και το κάνει ενσυνείδητα προκειμένου να υλοποιήσει τις εντολές των Γερμανών. Ήδη η πατρίδα μας έχει μετατραπεί σε γερμανικό προτεκτοράτο στο οποίο έχουν στρατιωτικές βάσεις και γεωπολιτική κυριαρχία οι Αμερικανοί, αυτοί δηλαδή που βάζουν τα περισσότερα λεφτά για να λειτουργήσει η Ατλαντική συμμαχία.

Εδώ και μήνες ο Μητσοτάκης υφαίνει στον αργαλειό της προδοσίας τον νέο χάρτη της Ελλάδας. Από την ημέρα που βγήκε Πρωθυπουργός, οδηγεί τα πράγματα προς τη συρρίκνωση του έθνους. Επίτηδες δεν κατήγγειλε στον ΟΗΕ το τουρκολιβυκό σύμφωνο, και δολίως καθυστέρησε να κηρύξει ΑΟΖ με την Κύπρο και με την Αίγυπτο. Πολύ σύντομα θα επιβεβαιωθώ πλήρως για τις εκτιμήσεις μου και τις προβλέψεις μου για το ρόλο που παίζει. Παραμένει πάντα ο έχων τα περισσότερα καταγεγραμμένα ραντεβού με τον φυγόδικο δωσίλογο και αποδράσαντα πράκτορα των Γερμανών, Μιχάλη Χριστοφοράκο. Είναι, δυστυχώς, ο πολιτικός που ποτέ στη ζωή του δεν ψέλλισε τίποτα αρνητικό και δεν επέκρινε τα εγκλήματα των Γερμανών κατά της πατρίδας μας.

Μετά από δέκα χρόνια μνημονίου-οικονομικής κατοχής, έχουμε το τέλος των ψευδαισθήσεων. Ουδέποτε αποδράσαμε από το μνημόνιο. Τα έχουμε δώσει όλα στο Βερολίνο. Η οικονομία είναι πλήρως κατεστραμμένη στην Ελλάδα. Είναι σε μη αναστρέψιμη πορεία για δεκαετίες. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ό,τι και να λένε οι ασυστόλως ψευδόμενοι τηλεπαρουσιαστές και οι αλαλάζοντες λοιμωξιολόγοι. Όλοι αυτοί που προωθούν σήμερα την κουλτούρα της μάσκας και αύριο (ποιος ξέρει;) θα προωθήσουν και … τις κολοκύθες του Halloween, προκειμένου να φυλαχτούμε αποτελεσματικά από τον covid19.

Ο ιός από την κομμουνιστική Κίνα έχει μεγάλη αδυναμία στους billionaires της εποχής μας. Όσο κυκλοφορεί ο κορονοϊός τόσο περισσότερα κερδίζουν ο Μπιλ Γκέιτς και η παρέα του. Οι κοινωνικές ανισότητες καθημερινά διευρύνονται. Οι φτωχοί εξαθλιώνονται σε όλο τον κόσμο. Οι υπάλληλοι παίρνουν μικρότερο μισθό. Η απομόνωση των ανθρώπων και η τηλεργασία μεγαλώνουν. Ο έλεγχος των πληθυσμών από τους ισχυρούς και τις ολοκληρωτικές κυβερνήσεις γίνεται πιο ασφυκτικός. Οι «εκπτώσεις» στη Δημοκρατία, στο Σύνταγμα και τη δικαιοσύνη γίνονται ολοένα και πιο ανεκτές από δισεκατομμύρια πολίτες. Παγκόσμιος ζόφος.

Διάβασα στο διαδίκτυο έναν διάλογο μεταξύ ενός νεαρού διαβόλου και ενός γέροντα σατανά. Ο μικρός δαίμονας ρώτησε τον υπερήλικα παππού του για το πώς κατάφερε να στείλει στην κόλαση τόσες ψυχές. Εκείνος απάντησε: «Μέσω του φόβου». Ο νεαρός ξαναρώτησε: «Και τι φοβόντουσαν; Πολέμους; Πείνα;». Ο γερο-διάβολος τότε του είπε: «Όχι, μια αρρώστια!». «Καλά», του είπε, «Δεν αρρώστησαν; Δεν πέθαναν; Δεν υπήρχε γιατρειά;». Ο παππούς είπε: «…Αρρώστησαν. Πέθαναν. Υπήρχε γιατρειά». «Δεν καταλαβαίνω», είπε ο μικρός διάβολος. Τότε ο γερο-σατανάς του εξήγησε: «Πίστεψαν κατά λάθος ότι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να κρατήσουν με κάθε κόστος είναι η Ζωή. Σταμάτησαν να αγκαλιάζονται. Σταμάτησαν να χαιρετάει ο ένας τον άλλο! Παράτησαν όλες τις ανθρώπινες επαφές. Άφησαν οτιδήποτε ήταν ανθρώπινο! Έμειναν χωρίς χρήματα. Έχασαν τη δουλειά τους. Επέλεξαν, όμως, να φοβούνται για τη ζωή τους ακόμα και αν δεν είχαν ψωμί να φάνε. Πίστεψαν ό,τι άκουσαν. Διάβασαν εφημερίδες και πίστεψαν τυφλά ό,τι διάβασαν. Παράτησαν την ελευθερία. Δεν έφυγαν ξανά από το σπίτι. Δεν πήγαν πουθενά. Δεν επισκέφτηκαν ποτέ ξανά φίλους και συγγενείς. Όλος ο κόσμος μετατράπηκε σε μια τεράστια φυλακή με εθελοντές κατάδικους. Δέχτηκαν τα πάντα! Όλα αυτά για να επιβιώσουν μια ακόμη μίζερη ημέρα. Δεν έζησαν. Πέθαιναν κάθε μέρα! Ήταν πολύ εύκολο να πάρω την μίζερη ψυχή τους!…».

Αυτό, όπως διάβασα στο διαδίκτυο, είναι απόσπασμα από βιβλίο που έγραψε το 1941 ο C. S. Lewis. Ο τίτλος του βιβλίου ήταν «Οι συμβουλές ενός γέροντα διαβόλου σε έναν νεότερο».

Το τέλος των ψευδαισθήσεων. Ή αν θέλετε καλύτερα, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Ούτε μια πιθανότητα στις εκατό δεν έχουμε να επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς της οικονομίας. Η κ Ματίνα Παγώνη, ο κ Νίκος Σύψας, ο κ Γκίκας Μαγιορκίνης, αποφεύγουν να αναφέρουν και να σχολιάσουν τις ασθένειες και τους θανάτους που φέρνει η αναξιοπρεπής διαβίωση σε εκατομμύρια Έλληνες πολίτες. Ούτε καν ασχολήθηκαν με την κατάσταση των κατοίκων της Καρδίτσας ή της Κεφαλονιάς που βούλιαξαν από τον «Ιανό». Μέσα στα χαλάσματα δεν έχει μικρή ή μεγάλη σημασία αν φοράνε μάσκα. Επίσης, δεν ασχολήθηκαν με τα μεροκάματα που έχασαν οι εργάτριες εκεί στη Σκύδρα που βρέθηκαν να έχουν κορονοϊό. Ήταν εντελώς ασυμπτωματικές αλλά κλείστηκαν στα σπίτια για να κάνουν την δέουσα καραντίνα μετά πλήρους ασιτίας και άνευ μεροκάματου. Η πολύχρωμη κ Παγώνη εύκολα λέει να κλείσουν όλα τα μαγαζιά αλλά δεν αντιλαμβάνεται πόσα στόματα θα μείνουν νηστικά, πόσες οικογένειες τελικά δεν θα τα βγάλουν πέρα και θα μείνουν στο δρόμο.

Σίγουρα ο ιός υπάρχει. Το διαπίστωσα βλέποντας να αφαιρείται από την προσωπική ιστοσελίδα μου στο YouTube ένα σχόλιό μου για τον κ Τσιόδρα, που μέχρι να «κατέβει» είχε κάνει περίπου 250.000 προβολές. Αφαιρέθηκε όχι ως fake news ή ως κάποιο ρατσιστικό σχόλιο, αλλά επειδή ήταν αντίθετο (έτσι έκριναν οι αρμόδιοι στο YouTube) από τις κεντρικές οδηγίες του ΠΟΥ και των τοπικών δημόσιων υγειονομικών αρχών. Φυσικά, κάποιος ειδοποίησε τους αρμόδιους μετά από μήνες, και αφού ο καθηγητής εξαφανίστηκε από το κάδρο και γράφονται πολλά για την κόντρα του με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας. Το πιθανότερο, βέβαια, είναι ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας εξαφανίστηκε γιατί αντιλαμβάνεται το μέγεθος της οικονομικής και εθνικής καταστροφής. Το γεγονός ότι πήγε στη Λακωνία για να κάνει έλεγχο στη δομή των Πακιστανών και στο γηροκομείο του Αγ. Παντελεήμονα, δεν μειώνει τον επιδεικτικό περιορισμό των εμφανίσεών του.

Δεν έχω καταλάβει γιατί είναι διάχυτος τόσος φόβος, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των τεστ που γίνονται διαπιστώνουν ασυμπτωματικούς φορείς. Δόξα το Θεό, ο 25χρονος που διασωληνώθηκε και έγινε τόσο ντόρος στα κανάλια, αποσωληνώθηκε. Μέσα σε δυο-τρία εικοσιτετράωρα, και να ‘ναι καλά το παλικάρι, αναρρώνει ταχύτατα. Μέχρι και ο Κικίλιας πανηγύρισε με ένα twit. Αυτοί που φεύγουν είναι πολύ μεγάλης ηλικίας και με πλήθος προ-υπάρχοντων βαρέων νοσημάτων. Γιατί σώνει και καλά θέλουν να ξανακλείσουν τα εστιατόρια ή τις πλατείες; Αυτό είναι κάτι που θα το ερμήνευε και θα το εξηγούσε μόνο ο γερο-διάβολος.

Ο ιός υπάρχει. Έχει δύο πρόσωπα όπως ο «Ιανός»: Το ένα είναι αυτό με τις ακίδες που προσβάλλει στους ιδιαίτερα ευάλωτους το αναπνευστικό σύστημα. Το άλλο είναι πιο αποκρουστικό και επικίνδυνο. Προσβάλει τη Δημοκρατία και όλες τις ανθρώπινες ελευθερίες. Είναι αυτό που πραγματικά αλλάζει τον κόσμο και σκιάζει την ανθρωπότητα. Είναι ο ιός ενός φασισμού που μπήκε στη ζωή μας με το πλαστό επιχείρημα ότι προστατεύει τη ζωή, ενώ δολοφονεί από την πείνα και την ανεργία εκατοντάδες εκατομμύρια.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.