Γ.Τράγκας: «Ο Π.Ο.Υ. ζητάει να σταματήσουν οι κυβερνήσεις τα ακραία μέτρα – Προκλήθηκε οικονομική & ψυχική κατάρρευση»

Γ.Τράγκας: «Ο Π.Ο.Υ. ζητάει να σταματήσουν οι κυβερνήσεις τα ακραία μέτρα –  Προκλήθηκε οικονομική & ψυχική κατάρρευση»

Αναφορά στην ανακοίνωση του Π.Ο.Υ έκανε ο αδέσμευτος δημοσιογράφος Γ.Τράγκας, που λέει πως η παγκόσμια οικονομία, ο κόσμος ολόκληρος είναι έτοιμος να καταρρεύσει και πρέπει να σταματήσουν οι κυβερνήσεις να επιβάλουν ακραία μέτρα.

Αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά πως η ανακοίνωση συμφωνεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ.

«Η κυβέρνηση και τα χρυσοπληρωμένα κανάλια του «μένουμε σπίτι-μένουμε ασφαλείς» παρακολουθούν με αμηχανία τις εξελίξεις μετά την έξοδο του κ Τραμπ από το νοσοκομείο, την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο και τη γενναία και λογική δήλωσή του ότι δεν πρέπει ο κορονοϊός να κυριαρχήσει στις ζωές των ανθρώπων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έβγαλε ανακοίνωση με την οποία συμφωνεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο και επιβεβαιώνει τις απόψεις. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος δίνει τις κεντρικές οδηγίες στις δημόσιες αρχές και τους λοιμωξιολόγους όλου του κόσμου, προειδοποιεί ότι οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να επιβάλλουν ακραία μέτρα, δεν πρέπει να επιβάλλουν περιορισμούς, γιατί η παγκόσμια οικονομία, ο κόσμος ολόκληρος είναι έτοιμος να καταρρεύσει.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ταυτιζόμενος πλήρως με τις απόψεις του Προέδρου Τραμπ επισημαίνει ότι η Δημοκρατία, ο πολιτισμός και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα δέχονται ισχυρά πλήγματα από την «ιατρική τυραννία» που επιβάλλουν διάφορες κυβερνήσεις. Ήδη επισημαίνεται από ένα πλήθος διάσημων επιστημόνων ότι ο κορονοϊός έχει ελάχιστη θνησιμότητα, μικρότερη ακόμη και της συνήθης γρίπης. Δύο τοις χιλίοις και πιο κάτω επί των νοσούντων, και φυσικά όχι των ασυμπτωματικών.

Οι τηλεοπτικές υπερβολές, οι επαναλαμβανόμενες εικόνες φερέτρων, η αξιοποίηση του ιού ως κερδοσκοπικού μέσου και κυρίως εργαλείου ελέγχου των πληθυσμών καταρρέουν σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο Ντόλαντ Τραμπ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αλλά και διάσημοι συνταγματολόγοι καταγγέλλουν όλα τα τηλεοπτικά φασιστοειδή και όλους εκείνους τους χρυσοπληρωμένους επιστήμονες, που εφαρμόζουν τα χειρότερα μέτρα ισοπεδώνοντας τις εθνικές οικονομίες, και κατ’ επέκταση την Παγκόσμια οικονομία, και που αφαιρούν την ελευθερία έκφρασης και διαμαρτυρίας σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

Είναι σημαδιακό και πολυσήμαντο το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ευθυγραμμίζεται και ταυτίζεται με τις δηλώσεις του κ Τραμπ αφήνοντας μετέωρους όλους τους εμπνευστές των lockdown και τους Έλληνες λοιμωξιολόγους που τρομοκρατούν καθημερινά τον παραπαίοντα οικονομικά πληθυσμό.

Ο «πατριάρχης» των Ελλήνων Συνταγματολόγων, ο πρώην σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Γιώργος Κασιμάτης, παρενέβη με άρθρο του και αναρωτιέται για τις μεθόδους του κοινωνικού σοκ, της κοινωνικής φοβίας και της πλύσης εγκεφάλου που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις της Δύσης και το σύνολο των ΜΜΕ.

Ο καθηγητής Κασιμάτης τονίζει στο άρθρο του τον εκφοβιστικό και τρομοκρατικό τρόπο με τον οποίο προβλήθηκε η επικινδυνότητα της οικονομικής κρίσης της επιδημίας. Πάντοτε, όπως επισημαίνει, με ασαφείς επεξηγήσεις, χωρίς τεκμηρίωση και με αποκλεισμό κάθε διαλόγου, κάτι που θυμίζουν μεθόδους ολοκληρωτισμού.

Ο καθηγητής επισημαίνει ότι τόσο το 2008 με την οικονομική κρίση των Lehman Brothers, όσο κυρίως τώρα, έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας τόσο εκτεταμένη παραβίαση όλων των θεμελιωδών αρχών νομιμότητας, των αρχών προστασίας της αξίας του ανθρώπου, των δικαιωμάτων του ανθρώπου και της δημοκρατικής αρχής.

Χωρίς καμία αντίδραση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και με πλήρη απώλεια της κοινωνικής ευαισθησίας. Ο κ Γιώργος Κασιμάτης καταθέτει μια σειρά από ερωτήματα, τα οποία, όπως λέει, υπερασπίζονται το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον για τα οποία, για ευνόητους λόγους, εύκολα καταγγέλλονται ως λαϊκισμό ή αντικοινωνική αντίδραση.

Ερωτήματα τα οποία αποτελούν προϊόν συνείδησης και ευθύνης που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος ως μέλος της κοινωνίας. Τα ερωτήματα που υποβάλλει ο καθηγητής θεμελιώνονται στα πορίσματα των επιστημονικών κλάδων, της πολιτικής επιστήμης, της κοινωνιολογίας, της ενημέρωσης, και της επιστήμης του δικαίου.

Η επιβολή των μέτρων, λέει ο κ Κασιμάτης, για την αντιμετώπιση του covid19 στην Ελλάδα και διεθνώς, λόγω της πρωτοφανούς αυστηρότητας και έκτασης, και των πρωτοφανών συνεπειών του για το κοινωνικό σύνολο, δημιουργεί σε κάθε υπεύθυνο άνθρωπο τα ακόλουθα ερωτήματα:

Πρώτον, οι πολιτικές ηγεσίες των χωρών, όπως η δική μας και τα ΜΜΕ, υποστηρίζουν ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβάλλει τη λήψη των επιβαλλόμενων μέτρων ως απαραίτητων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Από όσα γνωρίζουμε, λέει ο καθηγητής, και όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και πολλών επιστημόνων διεθνούς κύρους, οι σχετικές δηλώσεις αποτελούσαν συστάσεις.

Όπως επισημάνθηκε από πλήθος εκπροσώπων της επιστήμης, ουδείς μπορεί να βεβαιώσει την καταλληλόλητα αυτών των μέτρων που συνιστώνται λόγω της πλήρους άγνοιας του ιού. Τα μέτρα συνιστώνται απλώς ως προϊόν γνώσης αντιμετώπισης άλλων μικροβίων και ιών, και της σημερινής εμπειρικής παρακολούθησης της πορείας του covid 19. Επειδή, λέει ο συνταγματολόγος, άλλο η επιβολή ως απαραιτήτων λόγων επιστημονικής γνώσης, και άλλο η σύσταση χωρίς ειδική επιστημονική γνώση. Και άλλες συνέπειες έχει για το κοινωνικό σύνολο το μήνυμα της επιβολής, και άλλες το μήνυμα της σύστασης.

Η θέση του ΠΟΥ, ρωτάει ο κ Κασιμάτης, και της ιατρικής επιστήμης, είναι γνωμοδοτική σύσταση μέσω πρόληψης της μετάδοσης του ιού με όλες τις ελλείψεις στις γνώσεις ή επιτακτική σύσταση των μέτρων με πλήρη βεβαιότητα για την αποτελεσματικότητά τους; Απάντηση πρέπει να δώσει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η ελληνική επιστήμη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, είναι το δεύτερο ερώτημα του συνταγματολόγου, δημιούργησε νέο όρο για την επιδημία του covid19 με τον όρο πανδημία. Και το παρουσίασε με χαρακτηρισμούς μεγάλης επικινδυνότητας.

Σε σύγκριση με άλλες μέχρι σήμερα γνωστές επιδημίες μεγάλης θνησιμότητας και ευρείας διεθνούς εξάπλωσης, και με βάση την πραγματική έκταση εξάπλωσης του κορονοϊού, ο συνταγματολόγος ρωτάει αν είναι επιστημονικά δικαιολογημένος ο νέος όρος «πανδημία» και η επισήμανση της υψηλής επικινδυνότητάς του που εντείνουν την φοβία. Υπάρχει τεκμηριωμένη απάντηση;

Πιο κάτω στο άρθρο του, ο καθηγητής συνταγματολόγος τονίζει ότι οι ασάφειες και οι αστάθειες της ιατρικής για τα μέτρα αντιμετώπισης της επιδημίας είναι ως ένα σημείο κατανοητές, λόγω της άγνοιας του ιού και των ιδιοτήτων του.

Αυτό που δεν είναι κατανοητό, λέει ο συνταγματολόγος, είναι η παλινδρόμηση ως προς τη χρησιμότητα της μάσκας, ενός τόσο απλού, συνηθισμένου και ανέκαθεν γνωστού μέσου προφύλαξης από λοιμώξεις. Η παλινδρόμηση συνίστατο από απρόσφορη και βλαβερή αρχικά, μέχρι απολύτως απαραίτητη σήμερα. Η παλινδρόμηση έγινε και από τον ΠΟΥ.

Το περίεργο είναι (αυτό που δημιουργεί στοκοινό δικαιολογημένες υποψίες) ότι η μεταβολή συνέπεσε με την αθρόα παραγωγή μασκών. Δεν έπρεπε, αναρωτιέται ο Γιώργος Κασιμάτης, να υπάρχει μια επεξήγηση για την παλινδρόμηση; Ήταν τόσο δύσκολο επιστημονικά να διαγνωστεί εξαρχής η χρησιμότητα ή μη του μέτρου;

Πιο κάτω στο άρθρο του ο συνταγματολόγος αναρωτιέται για τον παραμερισμό των εθνικών και παγκοσμίων θεμάτων από τα μέσα ενημέρωσης με τη συνεχή προβολή του covid19.

Η ενημέρωση, λέει , γίνεται με την ανακοίνωση απολύτων αριθμών κρουσμάτων και θανάτων χωρίς συγκριτικά στοιχεία, με ποσοστό πληθυσμού και με αντίστοιχα ποσοστά άλλων μεταδοτικών και μη ασθενειών.

Πάντοτε με ύφος άμεσης και καταστροφικής απειλής όλης της κοινωνίας και με εικόνες τρόμου από την νοσοκομειακή περίθαλψη. Επίσης δεν υπάρχει ενημέρωση με συγκριτικά στοιχεία για τον κορονοϊό σε σχέση με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση άλλων θανατηφόρων ιώσεων και επιδημιών. Είναι σωστή, αναρωτιέται ο καθηγητής, και νόμιμη η ενημέρωση με βάση τις διεθνείς αρχές υπευθυνότητας και νομιμότητας;

Τα μέτρα που επιβλήθηκαν έχουν ήδη εκτεταμένες συνέπειες στη δημόσια υγεία με κρούσματα ψυχικών και ψυχοσωματικών ασθενειών και αυτοκτονιών. Γιατί δεν υπάρχει ανάλογη δημόσια ενημέρωση για τις συνέπειες αυτές; Γιατί δεν υπάρχουν οδηγίες γιατρών για την αντιμετώπισή τους;

Δηλαδή τα κανάλια που τρομοκρατούν δεν παρουσιάζουν και γιατρούς άλλων ειδικοτήτων; Δεν είναι γνωστή, αναρωτιέται ο συνταγματολόγος, η υποχρέωση αυτή που επιβάλλουν τα συντάγματα και το διεθνές δίκαιο για την τήρηση της δημοκρατικής αρχής και την προστασία της αξίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου; Είναι γνωστό, λέει ο συνταγματολόγος, ότι τα μέτρα αυτά για την πρόληψη και τη νοσηλεία των θυμάτων του covid19, έπληξαν σοβαρά τις δυνατότητες του ισχύοντος συστήματος ακόμη και των οικονομικά ισχυρών χωρών, και υπήρξαν καταλυτικά για την Ελλάδα και άλλες χώρες.

Δεν θα έπρεπε, λέει ο Κασιμάτης στο άρθρο του, με βάση τις ίδιες αρχές διεθνούς και συνταγματικής νομιμότητας και πολίτικού ήθους, να υπάρχει σχετική ενημέρωση για την αύξηση της θνησιμότητας από όλα τα άλλα νοσήματα λόγω επιβάρυνσης του ΕΣΥ;

Έχουν συνειδητοποιήσει το τεράστιο, πρωτοφανές στην ιστορία της ανθρωπότητας, οικονομικό και κοινωνικό κόστος των μέτρων αντιμετώπισης της επιδημίας; Δεν θα έπρεπε, αναρωτιέται ο συνταγματολόγος, με βάση τις ίδιες πάντα αρχές, να υπάρχει ενημέρωση ή ελευθερία διαλόγου για το οικονομικό κόστος για τις δαπάνες του κράτους, για τα οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων, τις πτωχεύσεις, για τα κλεισίματα των επιχειρήσεων, για το κόστος στην παιδεία, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό;

Σε μεγάλες κρίσεις, λέει ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός, αρχίζει διάλογος προβλέψεων αποκατάστασης και επίσημος σχεδιασμός τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Στην παρούσα φάση δεν ακούγεται, όπως λέει, τίποτα σοβαρά οργανωμένο.

Αντίθετα, υπάρχει σιωπή, απουσία σχεδιασμού, ενώ ο διάλογος είναι defacto αποκλεισμένος. Και ρωτάει ο κύριος Κασιμάτης, μπορεί να εξηγηθεί αυτή η σιωπή και αυτή η ελαφρότητα; Δεν δημιουργεί δικαιολογημένες υποψίες στην πάσχουσα κοινωνία; Στο άρθρο του ο καθηγητής τονίζει ότι σε τέτοιες καταστάσεις αναπτύσσονται ποικίλα φαινόμενα νόμιμα και νομιμοφανή εμπορικής εκμετάλλευσης αναγκών που δημιουργεί η κρίση. Τα εμπορεύματα φτάνουν στους καταναλωτές πολλές φορές σε εικοσαπλάσια τιμή.

Η κερδοσκοπία είναι εγκληματική. Γιατί δεν υπήρξε, λέει, κρατικός έλεγχος μέχρι σήμερα; Γιατί δεν λαμβάνονται μέτρα προστασίας των ανθρώπων με χαμηλά εισοδήματα; Γιατί δεν επιστρατεύτηκαν ιδιωτικά ιατρεία, όπως ορίζει το Σύνταγμα, και όλοι οι ιδιώτες που ακούν οποιοδήποτε ιατρικό ή νοσηλευτικό επάγγελμα; Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν εθελοντές για νοσηλευτικές και βοηθητικές λειτουργίες; Γιατί δεν έγινε επίταξη πολιτών και επιστημόνων για την κάλυψη των κενών; Γιατί το κράτος δεν προέβη σε επίταξη των διαθέσιμων κλινών του διαθέσιμου ιδιωτικού τομέα; Γιατί υπάρχουν κατάφωρες ασάφειες στην ενημέρωση του κοινού ως προς τον προσδιορισμό των μέτρων χωρίς δυνατότητα διευκρίνησης; Σε τι εξυπηρετούσε η απαγόρευση μετάβασης μεμονωμένων ατόμων σε ακατοίκητες και εξοχικές περιοχές για αναψυχή ή πεζοπορία ή για μάζεμα άγριων χόρτων; Σε τι εξυπηρετούσε η απαγόρευση ατομικού ψαρέματος για αναψυχή ή για το πιάτο του φτωχού ψαρά;

Γιατί η κυβέρνηση προέβη σε πλήρη αποκλεισμό από τα ΜΜΕ τεκμηριωμένων γνωμών και πληροφοριών σοβαρής κριτικής; Γνωρίζουν οι πάντες ότι αυτό αποτελεί προσβολή της δημοκρατικής αρχής, της ελευθερίας της έκφρασης και διάδοσης της γνώμης σε όλες τις λειτουργίες του πολιτεύματος; Γιατί δεν υπήρχε καμία παρέμβαση ή εξήγηση από την πολιτική ηγεσία; Μήπως ο αποκλεισμός της ελευθερίας του Τύπου αποτελεί «δικαίωμα» της ελευθερίας των επιχειρήσεων του Τύπου;
Ο συνταγματολόγος αναφέρεται εκτεταμένα στην κατάφωρη και εκτεταμένη παραβίαση των θεμελιωδών αρχών νομιμότητας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Αναρωτιέται, μάλιστα, για την παγωμάρα του ΟΗΕ και θυμάται το τέλος της Κοινωνίας των Εθνών μπροστά στην επερχόμενη λαίλαπα φασισμού. Το άρθρο του Γιώργου Κασιμάτη καταλήγει στο ότι θα πρέπει ο άνθρωπος να παραιτηθεί από το φυσικό του δικαίωμα που το διακρίνει από τα άλλα ζώα: να ρωτά και να διερωτάται.

Γράφτηκε στα Κύθηρα τον περασμένο Σεπτέμβρη και τα λέει όλα. Ουσιαστικά καταγγέλλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους λοιμωξιολόγους και τον ΣΚΑΪ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ουσιαστικά καταγγέλλει όλους αυτούς τους περίεργους και γνωστούς μηχανισμούς που κατέστρεψαν την παγκόσμια οικονομία.

Ετοιμαστείτε για μεγάλο πόλεμο με την Τουρκία ή για μεγάλη και ταπεινωτική διπλωματική ήττα. Μετά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί, μετά από πλήθος επιθετικών ενεργειών και προκλήσεων, ο Ερντογάν άνοιξε την παραλία της Αμμοχώστου. Μιας πόλης «φάντασμα» που παρέμενε ακατοίκητη μετά την εισβολή του «Αττίλα» ως ένα κομμάτι από τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για μια μόνιμη λύση του Κυπριακού. Η Αμμόχωστος αφέθηκε ακατοίκητη και «φάντασμα» με ερημωμένα τα ξενοδοχεία της υπέροχης παραλίας της, γιατί ήταν ένα διαπραγματευτικό χαρτί των Τούρκων, τα περίφημα σχέδια «Κόφι Ανάν» για την επανένωση του νησιού.

Να θυμίσω ότι η Τουρκία ζητάει επίμονα ως εγγύηση για οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού να παραμείνει επί πολλά έτη, τουλάχιστον 15, ο στρατός κατοχής στον κατεχόμενο βορρά. Δηλαδή ζητάει να παραμείνει ο «Αττίλας» επί ευρωπαϊκού εδάφους. Στην απαίτηση αυτή έχει προστεθεί τον τελευταίο καιρό η μοιρασιά των εσόδων από το φυσικό αέριο μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων. Το άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου είναι μια γιγαντιαία πρόκληση, μια ακόμη επιθετική ενέργεια που δείχνει τα επεκτατικά σχέδια του Ερντογάν και την πλήρη ανοησία, την ηττοπάθεια και τον εθνομηδενισμό της Αθήνας.

Οι παλαιότεροι θυμούνται, Έλληνες και Κύπριοι, ότι ο γράφων ήταν ο άνθρωπος που φωτογράφησε την Αμμόχωστο μετά την εισβολή και πριν από την επανάληψη των συνομιλιών στην πράσινη γραμμή της Λευκωσίας στο Lydra Palace. Αυτό έγινε τότε από ταχύπλοο που νοίκιασε ο φωτορεπόρτερ και μετά από συνεργασία με την Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών. Τότε δείξαμε σε όλο τον κόσμο πώς ο «Αττίλας» μετέτρεψε μια ολόκληρη πόλη σε «φάντασμα» με ξενοδοχεία των οποίων τα παράθυρα ήταν και είναι χορταριασμένα.

Η χθεσινή ενέργεια Ερντογάν αποδεικνύει πόσο ηττοπαθής παραμένει η Αθήνα, πόση εθνική καταστροφή έφεραν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, και πόσο επλήγη από τις περικοπές η εθνική άμυνα της χώρας. Μόνο τα έξοδα για το Πολεμικό Ναυτικό μας, τον φρουρό του Αιγαίου, περικόπηκαν κατά 63%. Αναλογικές ήταν οι μειώσεις στην αεροπορία και το στράτευμα. Φανταστείτε πόσο εγκληματικά κατά του έθνους έδρασαν οι ψηφίσαντες μνημόνια. Αυτοί συνεργάστηκαν στενά με τους Γερμανούς για να φέρουν μνημόνια δυστυχίας στην Ελλάδα. Για να στηρίξουν τα κέρδη και τα κεκτημένα μιας σάπιας πολιτικο-οικονομικής ελίτ η οποία έγινε μαριονέτα στα χέρια των Γερμανών.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο τραπεζίτης Παπαδήμος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και φυσικά ο Κώστας Σημίτης, υπήρξαν αποκρουστικοί προδότες των ελληνικών συμφερόντων. Έδωσαν το δικαίωμα στον Ερντογάν να προωθήσει ενέργειες που δεν είχε σκεφτεί ποτέ εδώ και πολλά χρόνια άλλη τουρκική ηγεσία. Ετοιμαστείτε για πόλεμο ή για μεγάλη ταπεινωτική εθνική διπλωματική ήττα.

Ήταν εκπληκτικό αυτό που είδαμε χθες στο δελτίο του ΣΚΑΪ και το καταγράψαμε. Μια ακόμη λυσσαλέα επίθεση, αλλά ταυτόχρονα και μια φαιδρότατη επίθεση κατά του Αμερικανού Προέδρου. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο ΣΚΑΪ του κ Αλαφούζου παρουσίασε τον Λευκό Οίκο ως κέντρο υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Έκανε ειδικό ρεπορτάζ για το πόσοι μέχρι σήμερα συνεργάτες του Τραμπ ανιχνεύτηκαν ως φορείς του covid19. Αμήχανοι και εκνευρισμένοι για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος επέστρεψε στον Λευκό Οίκο και δεν παρέμεινε στο νοσοκομείο, άρχισαν να φωνάζουν από το Φάληρο: Πώς είναι δυνατόν να βγαίνει όρθιος από το νοσοκομείο, να γυρίζει στο Λευκό Οίκο, να βγάζει τη μάσκα επάνω στο μπαλκόνι, να χαιρετάει και να καλεί τους Αμερικανούς να ζήσουν, να βγουν έξω, να περπατήσουν, και να μην αφήσουν τον φόβο για τον κορονοϊό να κυριαρχήσει στη ζωή τους;.

Η κ Κοσιώνη σε αυτόν τον περίφημο ΣΚΑΪ- Microsoft τηλεοπτικό σταθμό διερρήγνυε τα ιμάτιά της για το πώς ετόλμησε ο Τραμπ να γίνει καλά. Και το χειρότερο, πώς ετόλμησε να καλέσει τους Αμερικανούς να ζήσουν χωρίς φόβο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο ο Άρης Πορτοσάλτε να τον περιγράψει ως κινούμενη εστία μόλυνσης. Έχω την αίσθηση ότι οι ιστορικοί του μέλλοντος, ως λεπτομέρεια, θα γράψουν ότι η παρουσιάστρια από χθες έπαψε να είναι δημοσιογράφος και παρέμεινε ανιψιά και νύφη. Το εκπληκτικό είναι, ότι ο ΣΚΑΪ απέκρυψε χθες ότι λίγο μετά τις δηλώσεις Τραμπ, ο ΠΟΥ ευθυγραμμίστηκε μαζί του και προειδοποίησε ότι η ανθρωπότητα είναι έτοιμη να καταρρεύσει οικονομικά. Προειδοποίησε όλους αυτούς τους αχαλίνωτους, τύπου ΣΚΑΪ, ότι τα ακραία μέτρα πρέπει να αποφεύγονται γιατί η παγκόσμια κοινωνία είναι στα όρια πριν από την κατάρρευση.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.