ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΕΣΗΕΑ: «Να σταματήσει η δημοσιοποίηση των στοιχείων της 12χρονης»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της

ΕΣΗΕΑ: «Να σταματήσει η δημοσιοποίηση των στοιχείων της 12χρονης»

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ απηύθυνε επιστολή στον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κ. Κωνσταντίνο Μενουδάκο προτρέποντας την Αρχή να παρέμβει προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο της δημοσιοποίησης των στοιχείων της 12χρονης.

Σημειώνεται ότι η Ένωση Συντακτών είχε ξανακάνει παρέμβαση ώστε να διασφαλιστεί το απόρρητο της ταυτότητας της ανήλικης, και να μην δημοσιεύουν πληροφορίες που μπορούν να οδηγήσουν στην ταυτοποίησή της.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Προς τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κ. Κωνσταντίνο Μενουδάκο Ενταύθα Κύριε Πρόεδρε,

Απευθυνόμαστε σε εσάς με αφορμή την υπόθεση της 12χρονης, που έχει λάβει τραγικές διαστάσεις. Έχουμε απευθυνθεί ήδη στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, στους Διευθυντές Ειδήσεων των Τηλεοπτικών Σταθμών, εκδώσαμε αυστηρές ανακοινώσεις για την απόσυρση των τηλεοπτικών συνεργείων από το σπίτι της 12χρονης και καλέσαμε τα αρμόδια πειθαρχικά μας όργανα να επιληφθούν.

Ταυτόχρονα, κύριε Πρόεδρε, εκτιμούμε ότι πρέπει να υπάρξει και δική σας παρέμβαση, προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο της δημοσιοποίησης της κατοικίας αλλά και στοιχείων της 12χρονης που μπορούν να οδηγήσουν στην ταυτοποίησή της.

Κύριε Πρόεδρε,

Ο συντονισμός όλων των ανεξαρτήτων αρχών, των εκπροσώπων των θεσμών αλλά και των δημοσιογραφικών οργανώσεων για την απάλειψη τέτοιων φαινομένων σήμερα αλλά και στο μέλλον, καθίσταται επιτακτική.

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συζήτηση ή πρωτοβουλία αλλά και τη δρομολόγηση ενεργειών για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα διασυρμού των θυμάτων και μάλιστα παιδιών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται επίσης πως η Τατιάνα Στεφανίδου δημοσιοποίησε στην εκπομπή της φωτογραφία της 12χρονης που βιαζόταν, και εκδιδόταν από τον 53χρονο νεοδημοκράτη Ηλία Μίχο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.