ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τυνησία: Δημοσιογράφος καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκισης επειδή άσκησε κριτική στον πρόεδρο Κ.Σάγιεντ

Ο Κ.Σάγιεντ έχει αναστείλει την λειτουργία της Βουλής και έχει διαλύσει την κυβέρνηση

Τυνησία: Δημοσιογράφος καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκισης επειδή άσκησε κριτική στον πρόεδρο Κ.Σάγιεντ

Στρατοδικείο της Τυνησίας καταδίκασε έναν δημοσιογράφο – τηλεοπτικό παρουσιαστή, σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών για «προσβολή» του αρχηγού του κράτους, μετά την σκληρή κριτική που άσκησε σε ορισμένες αποφάσεις του προέδρου Καΐς Σάγιεντ.

Ο Αμίρ Αγιάντ, παρουσιαστής στο τηλεοπτικό δίκτυο Zitouna, παραμένει ελεύθερος εν αναμονή της απόφασης για την έφεση που άσκησε, πρόσθεσε ο Μι Σαμίρ Μπεν Αμόρ.

Η δίωξη στον δημοσιογράφο έγινε τον Οκτώβριο του 2021 από το στρατοδικείο της Τύνιδας μετά τη μετάδοση ενός προγράμματος στο οποίο επιτέθηκε φραστικά στον πρόεδρο Καΐς Σάγιεντ.

Σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, επέκρινε τον διορισμό της Νατζλά Μπουντέν ως την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό στην Τυνησία. «Θα είναι μόνο υπηρέτρια του Σουλτάνου (σ.σ. Καΐς Σάγιεντ) και θα εκτελεί τις εντολές του», είπε, πιστεύοντας ότι ο πρόεδρος, ένας «λαϊκιστής», δεν κατάφερε να βρει άντρα για αυτό το πόστο.

Ο δημοσιογράφος συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος δύο μήνες αργότερα σε σχέση με αυτήν την υπόθεση.

Μεταξύ των καλεσμένων σε αυτήν την εκπομπή ήταν ο Αμπντελατίφ αλ Αλουί, μέλος της ισλαμο-συντηρητικής ομάδας Αλ Καράμα, σύμμαχος του ισλαμιστικού κόμματος Ενάχντα.

Διωκόμενος από τη στρατιωτική δικαιοσύνη για την ίδια υπόθεση, ο τελευταίος καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση και άσκησε επίσης έφεση κατά της απόφασης, σύμφωνα με τον Μι Μπεν Αμούρ.

Τοπικές και διεθνείς ΜΚΟ έχουν καταγγείλει τις νομικές διαδικασίες που κινούνται κατά πολιτών από στρατιωτικά δικαστήρια, λέγοντας ότι έχουν ενταθεί μετά το πραξικόπημα της 25ης Ιουλίου από τον πρόεδρο Σάγιεντ, ο οποίος ανέλαβε όλες τις εξουσίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αφού ανέστειλε τη λειτουργία της Βουλής στα τέλη Ιουλίου και διέλυσε την κυβέρνηση, ο Σάγιεντ διέλυσε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (CSM) τον Φεβρουάριο, ένα μέτρο που χαρακτηρίστηκε από τους επικριτές του ως μια νέα αυταρχική μετατόπιση, η οποία εγείρει ανησυχίες για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.