ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Μπαλώματα» Κ.Μητσοτάκη στο ΕΚΑΒ με… στρατιωτικούς – «Είναι επικίνδυνο να εμπλακεί οποιοσδήποτε έχει κάνει μια υποτυπώδη εκπαίδευση»

«Νιώθουμε μια υποβάθμιση του αντικειμένου της εργασίας μας» είπε ο Π.Δεβελόγλου

«Μπαλώματα» Κ.Μητσοτάκη στο ΕΚΑΒ με… στρατιωτικούς – «Είναι επικίνδυνο να εμπλακεί οποιοσδήποτε έχει κάνει μια υποτυπώδη εκπαίδευση»

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, Πρόδρομος Δεβελόγλου ξεκαθάρισε πως είναι ενάντια στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την την στήριξη του ΕΚΑΒ από πυροσβέστες και στρατιωτικούς.

Σε συνέντευξή του στο Open, o κ. Δεβελόγλου ανέφερε ότι η ΠΝΠ με την οποία μπαίνουν στο ΕΚΑΒ Πυροσβεστική και Ένοπλες Δυνάμεις αποτελεί «υποβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι διασώστες. Εδώ και τέσσερα-πέντε χρόνια ακούμε πάρα πολλά για εμάς, δυστυχώς τίποτα δεν γίνεται από όλα αυτά. Δυστυχώς, τώρα νιώθουμε μια υποβάθμιση του αντικειμένου της εργασίας μας».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων: «είμαστε πιστοποιημένοι διασώστες με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Δεν είναι μόνο η γρήγορη μεταφορά που πρέπει να κάνουμε ασθενή, αλλά και θα πρέπει να προσφέρουμε, να βοηθήσουμε στην διάσωση του ασθενούς, για την υγεία του. Και αυτό εγκυμονεί κινδύνους να εμπλακεί οποιοσδήποτε έχει κάνει μια υποτυπώδη εκπαίδευση. Πρόκειται για εκπαίδευση που μπορεί να έχετε όλοι, δύο ημερών, για τις παροχές απέναντι στον πολίτη. Δεν ξέρουμε για αυτό το μέτρο πόσο και ποιοι ερωτήθηκαν».

Ο κ. Δεβελόγλου εξήγησε ότι έχουν κατατεθεί ολοκληρωμένες προτάσεις για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, ωστόσο η κυβέρνηση επιλέγει να επαναφέρει μια διάταξη του 2016 που όπως διαπιστώθηκε, όχι μόνο δεν βοήθησε, αλλά παράλληλα εγκυμονεί κινδύνους. «Εμείς έχουμε καταθέσει προτάσεις. Δυστυχώς δεν μας ακούνε. Πολύ πιο ολοκληρωμένες, πολύ πιο θετικές, για τον πολίτη και για το κράτος. Δεν μας ακούνε, αυτό είναι το περίεργο. Και ξαφνικά βλέπουμε πρόταση να μεταφερθούν κάποιοι πυροσβέστες ή φαντάροι, στρατιωτικοί. Για μία διάταξη του 2016 που αναφερόταν στους ΟΤΑ και δεν λειτούργησε γιατί είδαν ότι δημιουργούν προβλήματα και εγκυμονεί κινδύνους. Και ξαφανικά επανέρχεται. Σαν σωματείο ζητάω από τον υπουργό να μας απαντήσει θετικά, να ξέρει και ο κόσμος. Έχουμε καταθέσει πρόταση για τη διευθέτηση του ωραρίου εργασίας. Υπάρχει ευρωπαϊκή νομοθεσία, την έχει αποδεχθεί το ελληνικό κράτος. Αναφέρει ότι άλλοι φορείς όπως π.χ. οι γιατροί κάνουν 24ωρη εφημερία. Για ποιο λόγο δεν κάνουν 24ωρη εφημερία οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ με προσωπικό στις περιοχές που υπάρχουν ανάγκες; Χρειάζεται μια υποτυπώδης σύμβαση μεταξύ εργαζόμενων και υπουργείου ανά εξάμηνο και ανανεούμενη» ανέφερε και πρόσθεσε ότι: «δεν υπάρχει “λύση ανάγκης”, γιατί “ουδέν μονιμότερο του προσωρινού”. Τα προβλήματα που έχει το ΕΚΑΒ τα φωνάζουμε εδώ και χρόνια. Η πρότασή μας είναι συγκεκριμένη. Η πρότασή μας είναι συγκεκριμένη, υπάρχει ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αύριο αν θέλουν, καθόμαστε στο τραπέζι υπογράφουμε και οι διασώστες κάνουν 24ωρη εφημερία. Φυσικά, με κάποιες παροχές, αυτές που θα δώσουν και σε αυτούς που θα μετακινηθούν, πυροσβέστες, στρατιωτικούς. Γιατί δεν το κάνουν αυτό; […] ξαφνικά βλέπουμε να φέρνουν κάποιους από άλλους χώρους, που υποβαθμίζουν το είδος και το αντικείμενο της εργασίας που προσφέρουμε στον πολίτη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος προειδοποιήσε ότι θα εμφανιστούν προβλήματα: «θα το ξαναβρούμε μπροστά μας. Θα παρουσιαστεί πρόβλημα. Από πέρυσι έχουμε ζητήσει τουλάχιστον επικουρικό προσωπικό για τις ανάγκες που υπάρχουν γενικότερα, στα πολεοδομικά συγκροτήματα. Γιατί ο νομός Θεσσαλονίκης έχει 9 Κέντρα Υγείας που υπολειτουργούν. Πότε σκοπεύουν να βγάλουν την προκήρυξη; Γιατί δεν την βγάζουν άμεσα, τώρα, να τους πάρουν τον Σεπτέμβριο;».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.