«Η αποσύνθεση της κυβέρνησης Τσίπρα δεν πρέπει να καταστεί ακόμη πιο επικίνδυνη για τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας μας» επεσήμανε σήμερα ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στις νέες πράνομες Navtex που έξέδωσε η Αγκυρα για τις έρευνες του τουρκικού Barbaros.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος κάλεσε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα να θέσει το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην Σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η αποσύνθεση της κυβέρνησης Τσίπρα δεν πρέπει να καταστεί ακόμη πιο επικίνδυνη για τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας μας. Είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να παραμένει άφωνη στις νέες προκλήσεις της Τουρκίας με την έκδοση παράνομων navtex και την αποστολή του “Μπαρπαρός” στην περιοχή που τέμνονται οι θαλάσσιες ζώνες Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

Η απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας απαιτεί άμεση και αποφασιστική αντίδραση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο νέος Υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας οφείλει να θέσει το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα τόσο στη Σύνοδο Κορυφής στην Ε.Ε. όπου βρίσκεται, όσο και στο ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη»