Αρκετά γρήγορη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την συνεισφορά των βουλευτών της κυβέρνησης στον ειδικό λογαριασμό που δημιουργήθηκε για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, ο πολιτικός κόσμος πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης. Αυτό είναι το μήνυμα που οφείλουμε να στείλουμε στους πολίτες. Μια κίνηση συμβολική, με ρόλο παραδειγματικό, όταν γίνεται αντικείμενο πλειοδοσίας έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα» σημείωσε σε σχόλιό της η Νέα Δημοκρατία.

​Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει η συνεισφορά να επεκταθεί και στους ευρωβουλευτές και σε όσους διορίστηκαν σε κρατικές θέσεις.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ με πρότασή του προς τη Σύνοδο των Προέδρων της Βουλής, είχε ζητήσει το μέτρο να αφορά όλους τους βουλευτές υποχρεωτικά, με πρωτοβουλία και απόφαση της Βουλής και μάλιστα για διάρκεια τριών μηνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρωί της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους υπουργούς και τους βουλευτές της ΝΔ να καταθέσουν το 50% του μισθού τους στη μάχη για τον κορωνοϊό.