ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Β.Κικίλιας: «Από όλους τους κατηγορούμενους για την τραγωδία στο Μάτι μόνο οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής φταίνε;»

«Υπάρχει αίσθηση στην ελληνική κοινωνία ότι δύσκολα μπορεί κανείς να βρει το δίκιο του»

Β.Κικίλιας: «Από όλους τους κατηγορούμενους για την τραγωδία στο Μάτι μόνο οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής φταίνε;»

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας το πρωί της Μεγάλης Τρίτης (30/4) σε τηλεοπτική εκπομπή για την απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μάτι που άφησε πίσω της 104 νεκρούς, τόνισε «από όλους αυτούς τους κατηγορούμενους, μόνο οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής φταίνε;».

Συγκεκριμένα, σημειώνοντας πως με την πρότερη νομοθεσία, αυτός που προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι έπεσε στα «μαλακά», ο υπουργός έθεσε το ερώτημα: «Από όλους αυτούς τους κατηγορούμενους για την τραγωδία στο Μάτι, μόνο οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής φταίνε;».

«Υπάρχει αίσθηση στην ελληνική κοινωνία ότι δύσκολα μπορεί κανείς να βρει το δίκιο του. Η δουλειά μας είναι να προστατεύουμε τους πολλούς και θεωρώ αδιανόητο να ρισκάρει κάποιος τη ζωή τους και να γλυτώνει.

Αυτό δεν θα συμβεί εφέτος, αύριο αρχίζει η αντιπυρική περίοδος. Την πυρκαγιά δεν τη σβήνει ο αρμόδιος Υπουργός, αλλά οι πυροσβέστες, οι οποίοι είναι ήρωες.

Πρέπει να εφαρμοσθεί ο νόμος. Με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, θα επισκεφθώ την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη και θα ζητήσω να υπάρχει οδηγία με βάση τον Ποινικό Κώδικα στους εισαγγελείς όλης της χώρας για ό,τι προβλέπεται», επεσήμανε ακόμη.

Να υπενθυμιστεί πως χθες Μ.Δευτέρα, το δικαστήριο επέβαλε στους έξι καταδικασθέντες, ποινές από 3 έως 111 χρόνια συνολικά, μόνο που δεν πρόκειται να μπει κανένας στην φυλακή!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ η ημέρα με τους κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν να καλούνται να πληρώσουν περίπου 40.000 ευρώ και ήδη οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.