ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Α.Συρίγος για Oruc Reis: «Θα είναι ένας πόλεμος νεύρων τις επόμενες μέρες – Πιο σοβαρά τα πράγματα αυτή τη φορά»

Α.Συρίγος για Oruc Reis: «Θα είναι ένας πόλεμος νεύρων τις επόμενες μέρες – Πιο σοβαρά τα πράγματα αυτή τη φορά»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελος Συρίγος και ο σύμβουλος ασφαλείας-αντιναύαρχος ε.α. Βασίλης Πολίτης αναφέρθηκαν στις πρόσφατες εξελίξεις στη Μεσόγειο, έπειτα και από την νέα παράνομη NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα και στέλνει το Oruc Reis στα ανοιχτά του Καστελόριζου.

Ο κ. Συρίγος σημείωσε πως η Τουρκία, αφού διαπίστωσε το προηγούμενο διάστημα πως δεν μπορεί να αιφνιδιάσει την ελληνική πλευρά, πλέον ακολουθεί άλλη τακτική, «ενημερώνοντας και βγαίνοντας κανονικά στην ανατολική Μεσόγειο».

Σχετικά με την περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX, σχολίασε πως ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι «η περιοχή που δεσμεύθηκε δεν «αγγίζει» την περιοχή που οριοθετήθηκε ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο, σταματά ακριβώς σε εκείνο το σημείο». Συνεπώς, οι Τούρκοι προσπαθούν να «εμφανιστούν νόμιμοι στα μάτια της κοινής γνώμης». Για τις επόμενες ημέρες, εκτίμησε ότι το Oruc Reis θα βγει σε περιοχή τουρκικής υφαλοκρηπίδας, αλλά οι Τούρκοι στη συνέχεια «θα στραφούν για να μπουν μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ή στην κυπριακή ΑΟΖ».

«Θα είναι ένας πόλεμος νεύρων τις επόμενες μέρες» είπε ο κ. Συρίγος, συμπληρώνοντας πως δεν θα δεχθούμε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. «Τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από την προηγούμενη φορά» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «η παρούσα κρίση είναι πιο σοβαρή από την προηγούμενη της 21ης Ιουλίου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Πολίτης συμφώνησε ότι η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει έναν πόλεμο νεύρων, σε μια προσπάθεια να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε το προηγούμενο διάστημα. Σημείωσε δε πως τουρκικά πλοία έχουν αποπλεύσει και από τα Δαρδανέλια, σε μια προσπάθεια να επιδείξουν την ναυτική τους ισχύ στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Τόνισε πως «και αυτήν την φορά δεν αιφνιδιαστήκαμε, από χθες οι μονάδες του στόλου είναι πάλι στο Αιγαίο» και αναμένουμε τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.