ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Α.Συρίγος: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι Τούρκοι παρακολουθούν τι γίνεται στους καταυλισμούς»

Α.Συρίγος: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι Τούρκοι παρακολουθούν τι γίνεται στους καταυλισμούς»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν Τούρκοι κατάσκοποι μέσα στο ΚΥΤ Μόριας άφησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελος Συρίγος.

Έκτακτη σύσκεψη συγκαλείται στο Μέγαρο Μαξίμου, με θέμα τη φωτιά στον καταυλισμό της Μόριας και το πώς θα τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση στο νησί.

Στο μεταξύ αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ στη Λέσβο και ήδη εν πλω βρίσκονται τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα προς το νησί.

Το ενδεχόμενο προβοκάτσιας

Ο βουλευτής ΝΔ, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Άγγελος Συρίγος, ο οποίος τόνισε ότι θα ελεγχθούν όλα τα ενδεχόμενα, δηλαδή αν πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός, προβοκάτσια ή αντίδραση των ανθρώπων που μένουν εκεί όταν άκουσαν για καραντίνα.

«Το πιο λογικό είναι να άκουσαν κάποιοι ότι ορισμένοι έχουν κορωνοϊό, να φοβήθηκαν και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να βγουν έξω». Ωστόσο, «ένα σοβαρό κράτος οφείλει να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα» είπε ο κ. Συρίγος.

Ερωτηθείς αν μπορεί να υπάρχουν Τούρκοι κατάσκοποι μέσα στον καταυλισμό, απάντησε ότι δεν πρέπει να έχουμε «καμία αμφιβολία ότι οι Τούρκοι παρακολουθούν πολύ καλά τι γίνεται μέσα στους καταυλισμούς».

Σημείωσε επίσης πως η διάχυση πληθυσμού που μπορεί να είναι μολυσμένος με τον ιό είναι μεγάλο πρόβλημα και για το σκοπό αυτό ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις ώστε να ελέγξουν την κατάσταση.

Στη Λέσβο αυτή τη στιγμή βρίσκονται περίπου 13.000 παράνομοι μετανάστες, αριθμός μειωμένος, όπως είπε ο κ. Συρίγος, σε σύγκριση με τους 23.000 παράνομους μετανάστες που βρίσκονταν στο νησί τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Τον τελευταίο μήνα για πρώτη φορά μετά το 1991 είχαμε περισσότερες επιστροφές στις χώρες τους από ό,τι αφίξεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κατάσταση είναι ιδανική, ωστόσο η κατάσταση στα σύνορα ελέγχεται» σχολίασε.

Στο μεταξύ όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η Λέσβος θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και θα απαγορευτεί η απομάκρυνση από το νησί όσων διέμεναν στη Μόρια.

H είδηση για τη φωτιά στο ΚΥΤ Μόριας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ανδρέα Ρομπόπουλου δεν έχει μεταδοθεί ακόμη στα τουρκικά μέσα. Η Άγκυρα πάντως είναι εκνευρισμένη από τα αυστηρότατα μέτρα που λαμβάνει η Ελλάδα με το κλείσιμο των θαλάσσιων συνόρων στις μεταναστευτικές ροές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά τον Έβρο, ο κ. Συρίγος τόνισε ότι έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα λόγω της αύξησης των περασμάτων που οδήγησαν και σε αύξηση των μεταναστευτικών πιέσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.