ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κ.Χατζηδάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται την άδεια μητρότητας που το 2022 καταψήφισε»

«Με τη φόρα που έχουν πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Α.Τσίπρας...»

Κ.Χατζηδάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται την άδεια μητρότητας που το 2022 καταψήφισε»

Ο πρώην υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης με ανάρτησή του στα social media αναφέρεται στις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το επίδομα μητρότητας. 

«Με τη φόρα που έχουν πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας και υπόσχονται στους πάντες τα πάντα, υποσχέθηκαν στο οικονομικό τους πρόγραμμα και κάτι που έχει ήδη γίνει» δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης για το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από τον β’ γύρο των εκλογών.

Σε βίντεό του στην πλατφόρμα TikTok, ο κ. Χατζηδάκης εστίασε στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την άδεια μητρότητας: «Υποσχέθηκαν, δηλαδή, ότι θα εξισώσουν το επίδομα μητρότητος του ιδιωτικού τομέα με εκείνο του δημοσίου τομέα, ενώ αυτό έχει ήδη γίνει πραγματικότητα από τον Οκτώβριο του 2022. Ξέχασαν επίσης ακόμα ότι εκείνοι τότε το καταψήφισαν! Θα μου πείτε, αυτό από την άλλη πλευρά ίσως είναι και η μόνη υπόσχεση του κ. Τσίπρα η οποία θα πραγματοποιηθεί!»

@kostis_hatzidakis

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται την άδεια μητρότητας που καταψήφισε! #neadimokratia #ekloges2023 #tiktokgreece

♬ πρωτότυπος ήχος – Kostis Hatzidakis

Στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις μητέρες υπενθυμίζεται ότι αναφέρονται τα εξής:

• Αποδίδουμε σε 900.000 γυναίκες το επίδομα μητέρας (πρώην επίδομα παιδιού) το οποίο θα λαμβάνουν από τη γέννηση του παιδιού τους μέχρι τα 24 του χρόνια, ανεξαρτήτως σπουδών, και από τη συντάξιμη ηλικία τους εφ’ όρου ζωής.

• Αυξάνουμε το επίδομα μητέρας για το 2ο παιδί και διευρύνουμε τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης.

• Εξισώνουμε την άδεια μητρότητας στις εργαζόμενες ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

• Επεκτείνουμε το επίδομα μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες, από τους 4 στους 9 μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

• Καθιερώνουμε άδεια μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες, ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.