ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Με εντολή Μαξίμου η κόντρα Κ.Μπακογιάννη-Τ.Θεοδωρικάκου: Η «αιμορραγία» από τα δεξιά χτύπησε «καμπανάκια» – Το ρεπορτάζ

Γιατί ο Κ.Μπακογιάννης είπε «Τάκη, έχουμε πρόβλημα»

Με εντολή Μαξίμου η κόντρα Κ.Μπακογιάννη-Τ.Θεοδωρικάκου: Η «αιμορραγία» από τα δεξιά χτύπησε «καμπανάκια» – Το ρεπορτάζ

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε δημόσια επίθεση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, για την αστυνόμευση της Αθήνας και στη Νέα Δημοκρατία ξέσπασε ένας νέος «εμφύλιος». 

Αρκετοί απόρησαν για τα αίτια της επίθεσης του Κώστα Μπακογιάννη στον Τάκη Θεοδωρικάκο, καθώς δεν συνηθίζεται να γίνεται τέτοιο «άδειασμα» μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης.

Ναι, ο Κ.Μπακογιάννης δεν είναι στέλεχος της κυβέρνησης, αλλά οι οικογενειακοί δεσμοί είναι άρρηκτοι και σίγουρα για να κάνει μια τέτοια κίνηση θα υπήρχε ενημέρωση του Μαξίμου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λόγοι της κόντρας είναι αμιγώς πολιτικοί και προηγουμένως όντως υπήρξε σχετική εντολή από το Μαξίμου. Αρχικά οι σχέσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου με τους στενούς συμβούλους του πρωθυπουργού δεν ήταν ποτέ οι καλύτερες και μια σειρά από λάθη που έχει κάνει τον τελευταίο καιρό έχουν δυσαρεστήσει τόσο τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη, όσο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. 

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Κ.Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο για υπουργούς που σκέφτονται τις εκλογές αφορούσαν και τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενδιαφέρεται κυρίως για τις επόμενες εκλογές, όπου και θα είναι υποψήφιος στο Νότιο Τομέα, χαρακτηριστική ήταν και η ανάρτηση που έκανε πριν από λίγες ημέρες με την οποία ενημέρωνε ότι συνελήφθησαν δύο άτομα που έγραψαν με σπρέι στα γραφεία της ΝΔ στη Γλυφάδα (στο Νότιο Τομέα δηλαδή).

Στο Μαξίμου παράλληλα βλέπουν ότι υπάρχει μια τεράστια «αιμορραγία» από τα δεξιά, για πολλούς λόγους, ανάμεσα τους και η έλλειψη αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας και η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας.

Μπορεί η Ντόρα Μπακογιάννη να μίλησε προσφάτως για «ψεκασμένους, ρωσόφιλους, αντιεμβολιαστές», παρόλα αυτά η πραγματικότητα είναι ότι κάθε ψήφος μετρά και κυρίως αυτές που προέρχονται από τη βάση της ΝΔ (να θυμίσουμε ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που βασίζεται -υποτίθεται- στο Θρησκεία, Πατρίδα, Οικογένεια).

Έτσι οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού τονίζουν ότι πρέπει η κυβέρνηση να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο και να μην βασίζεται μόνο σε κάποιες επιχειρήσεις-σκούπα σε Πανεπιστήμια, όπως αυτή στο ΑΠΘ.

Στις δημοσκοπήσεις φαίνεται το πρόβλημα και αρκετά στελέχη της κυβέρνησης βλέπουν ότι ο βουλευτής Α’ Αθήνας Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναφέρεται συχνά σε αυτό. Να θυμίσουμε ότι ο Κ.Μπογδάνος συνεργάζεται πλέον, με την Δημιουργία των Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη και η ΝΔ αναμένεται να χάσει αρκετές ψήφους και γι’ αυτό.

Με αυτό τον τρόπο στο Μαξίμου ελπίζουν ότι θα σταματήσει -κάπως- η «αιμορραγία» προς τα δεξιά, την ώρα που μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση.

Παράλληλα από τη συγκεκριμένη κίνηση αποκομίζει οφέλη και ο Κώστας Μπακογιάννης, καθώς εάν και είναι βέβαιο ότι η ΝΔ θα υποστεί ένα Βατερλώ υπάρχει και το μέλλον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρκετά σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας (έχουμε εξηγήσει τους λόγους σε άλλα άρθρα μας). Η «γαλάζια» παράταξη ψάχνει για τον επόμενο ηγέτη της, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αυτός θα είναι ο Κώστας Μπακογιάννης -ίσως όχι άμεσα, αλλά σύντομα. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.