Παραιτήθηκε από γ.γ του ΥΠΕΞ ο Γιάννης Σμυρλής

«Επιστρατεύεται» στη ΝΔ για τις εκλογές

Παραιτήθηκε από γ.γ του ΥΠΕΞ ο Γιάννης Σμυρλής

Την παραίτηση του από τη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Εξωτερικών και την «επιστράτευσή» του στον εκλογικό αγώνα της ΝΔ ανήγγειλε σήμερα μέσω των social media ο Γιάννης Σμυρλής.

Ο Γιάννης Σμυρλής βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα το προηγούμενο διάστημα για το σκάνδαλο των υποκλοπών και ειδικότερα εμφανίστηκε από δημοσιεύματα ως υπεύθυνος για τις δύο άδειες εξαγωγής – εμπορίας του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator στη Μαδαγασκάρη το 2021 που δόθηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών στην εταιρεία Intellexa.

Την χορήγηση των δύο αδειών είχαν αποκαλύψει οι New York Times και παραδέχτηκε ο τότε εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Τι αναφέρει στην ανάρτηση του: 

Στο κλείσιμο αυτού του κύκλου δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει όλα αυτά τα χρόνια, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, τα παραγωγικά Υπουργεία, τους παραγωγικούς φορείς και τους συνδέσμους των επιχειρήσεων για τη πολύ καλή συνεργασία και φυσικά όλες και όλους τους συνεργάτες μου στο ΥΠΕΞ και στην Enterprise Greece για την πολύτιμη βοήθειά τους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.