ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συνέδριο ΟΝΝΕΔ: Με ομιλίες Μεϊμαράκη, Κονταδάκη, Μπρατάκου ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα εργασιών

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Συνέδριο ΟΝΝΕΔ: Με ομιλίες Μεϊμαράκη, Κονταδάκη, Μπρατάκου ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα εργασιών

Δεύτερη ημέρα εργασιών του 13ου συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με κεντρικό σύνθημα “Ελλάδα 2030”.

Το πρόγραμμα των εργασιών άνοιξε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, και πρώην πρόεδρος της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Μίλησαν επίσης ο Στέλιος Κονταδάκης, ο Γιάννης Μπρατάκος, σύνεδροι και εκπρόσωποι διεθνών οργανώσεων νεολαίας, αλλά και εκπρόσωποι των νεολαιών των ελληνικών κομμάτων. Χθες είχαν μιλήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης και ο υποψήφιος επόμενος πρόεδρος της νεολαίας της ΝΔ, Ορφέας Γεωργίου.

Μεϊμαράκης: Τολμήστε τη σύγκριση γιατί είστε οι καλύτεροι

«Τέτοιες ημέρες γινόμαστε όλοι νέοι, θυμόμαστε τα νιάτα μας ξανά και τους αγώνες που κάναμε στα πανεπιστήμια και στην κοινωνία για την παράταξη και την πατρίδα μας” ανέφερε στην ομιλία του στο 13ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος του ΕΛΚ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης- ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στο δεύτερη μισό της δεκαετίας του ’80- επισήμανε ότι οι νέοι της μεγάλης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία ότι βρίσκονται πάντα στην πρωτοπορία των εξελίξεων με τις παρεμβάσεις τους, τις πρωτοβουλίες τους και τη συνεχή δράση τους.

“Η ΟΝΝΕΔ είναι η ψυχή και η καρδιά της παράταξης. Της παράταξης των δικαιωμένων ιστορικά επιλογών. Δύναμη πρωτοπορίας, εγγύηση εμπιστοσύνης κυψέλη ιδεών, γνώσης και γόνιμου διαλόγου, η νεολαία που δεν συμβιβάζεται, αλλά διεκδικεί” ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

Σημείωσε ότι και “εγώ ήμουν κάποτε ένας από εσάς” και προσέθεσε:

“Θυμάμαι και αναπολώ με συγκίνηση τα χρόνια που βρισκόμουν στη θέση σας. Χρόνια σκληρά και δύσκολα, αλλά χρόνια όμορφα γεμάτα δράση και αγωνιστικότητα, χρόνια που ανέδειξαν και στέριωσαν φιλίες και σχέσεις ακατάλυτες, χρόνια δικαίωσης των προσπαθειών μας για μια μεγάλη και ισχυρή παράταξη, για δυνατή και περήφανη πατρίδα”.

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι το σύνθημα της ΟΝΝΕΔ «Ελλάδα 2030» είναι άνοιγμα σε ολόκληρη την κοινωνία και τόνισε:

“Είναι η ισχυρή σας απόφαση να βγείτε ακόμη πιο μπροστά, ακόμη πιο τολμηρά και να δημιουργήσετε τις συνθήκες που θα φέρουν και πάλι την ελπίδα στους νέους και θα τους δώσουν το κίνητρο για να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους. Τολμήστε τη σύγκριση γιατί είστε οι καλύτεροι και απαντήστε με επιχειρήματα αναλαμβάνοντας δράσεις για την ανάδειξη και την προβολή της αλήθειας”.

Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τους νέους της ΝΔ να απαντήσουν στις προκλήσεις της εποχής “όπως πάντα, με την υπευθυνότητα που σας χαρακτηρίζει, αλλά και τις φρέσκιες ιδέες που φέρνουν τα νιάτα” και κατέληξε:

«Είμαι περήφανος για τη νέα γενιά της Νέας Δημοκρατίας. Είμαι περήφανος γιατί η ΟΝΝΕΔ σε κάθε συνέδριο γίνεται ακόμα πιο μεγάλη, ακόμα πιο δυναμική ακόμη πιο παραγωγική!».

Κονταδάκης στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Η πολιτικοποίηση των νέων δημιουργεί ενεργούς πολίτες

Ο γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κονταδάκης μιλώντας στο 13ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ κάλεσε τους ΟΝΝΕΔιτες να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να αυξηθεί η συμμετοχή των νέων στην πολιτική. “Μέσα από την πολιτικοποίηση των νέων έχουμε μια πιο οργανική ένταξη τους στην κοινωνία, δημιουργούμε ενεργούς πολίτες που βιώνουν και συμβάλλουν συμμετοχικά στην εξέλιξη μιας κοινωνίας” είπε ο κ.Κονταδάκης.

Εξήρε το έργο της ΟΝΝΕΔ σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, και σημείωσε: “Είμαστε περήφανοι για τις νέες και τους νέους της ΝΔ που συνεισφέρουν με γόνιμη συμμετοχή στην πολιτική”.

Τόνισε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στους νέους, τους αγκαλιάζει και αγωνίζεται για να διαμορφώσει νέα δεδομένα στον εργασιακό, επιστημονικό, και κοινωνικό χώρο. Τέλος, ο κ. Κονταδάκης έκλεισε την ομιλία του καλώντας τους νέους και τις νέες της ΟΝΝΕΔ να αμφισβητούν, να ασκούν κριτική και να διεκδικούν.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί εκπροσώπων διεθνών οργανώσεων νεολαίας. Χαιρετισμούς συγκεκριμένα απηύθυναν οι εξής:

  • Michael Dust, πρόεδρος IYDU, Παγκόσμια Ένωση Κεντροδεξιών Νεολαιών
  • Lidia Pereira, πρόεδρος YEPP
  • Γεώργιος Χατζηγεωργίου, πρόεδρος ΝΕΔΗΣΥ, Κύπρος
  • Kevin Mass, πρόεδρος Jong CD&V, Βέλγιο
  • Heidi Hanhela, αντιπρόεδρος KNL, Φινλανδία
  • Tea Jerkovic, γραμματέας Διεθνών Σχέσεων MHDZ, Κροατία
  • Paula Campbell, τέως γραμματέας Διεθνών Σχέσεων YFG, Ιρλανδία
  • Julia Heinrich, μέλος γραμματείας Διεθνών Σχέσεων OVP, Αυστρία
  • Βασίλης Καρύδας-Υφαντής, project manager της αντιπροσωπείας του Ιδρύματος Konrad Adenauer για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Από την πλευρά των εκπροσώπων Νεολαιών κοινοβουλευτικών κομμάτων, χαιρετισμό απεύθυναν οι κ.κ.

  • Ευθύμης Λαμπαδάς: Μέλος του κεντρικού συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
  • Γεώργιος Τσούμης: Επικεφαλής Νέας Γενιάς ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα μέχρι τις 2 το μεσημέρι θα υπάρξουν ομιλίες Συνέδρων για τη θεματική ενότητα: «Ισότητα για όλους: Κοινωνική αλληλεγγύη, εθελοντισμός και προστασία των δικαιωμάτων», ενώ από τις 12:00 έως τις 16:00 υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, για την Κεντρική Επιτροπή της οργάνωσης και τους εκπροσώπους της στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • 14:00 – 16:00: Ομιλίες συνέδρων για τη θεματική ενότητα: «Start-ups, καινοτομία και νέα επαγγέλματα στην ψηφιακή εποχή»
  • 16:00 – 18:00: Ομιλίες συνέδρων για τη θεματική ενότητα: «Σχολείο και Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα του 2030»
  • 18:00 – 20:00: Ομιλίες συνέδρων για τη θεματική ενότητα: «Πράσινη ανάπτυξη και μετάβαση: Το κλειδί για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση»
  • 20:00: Λήξη εργασιών της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.