ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απαντά για την έρευνα της Κομισιόν σε βάρος του

Δηλώνει ότι ότι δεν είχε «γνώση ή ανάμιξη»

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απαντά για την έρευνα της Κομισιόν σε βάρος του

Στο επίκεντρο επείγουσας έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκεται ο πρώην Έλληνας Επίτροπος της Δημήτρης Αβραμόπουλος για την σχέση του με την ΜΚΟ Fight Impunity αλλά και τις επαφές του με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναγκάστηκε να κάνει δήλωση, λέγοντας ότι δεν είχε «γνώση ή ανάμιξη».

Μεταξύ άλλων μιλά για «πολιτική πολεμική, συκοφαντία και σπέκουλα» σε βάρος του και σημειώνει ότι θα ζητήσει «από την Επιτροπή να επισπεύσει και να εντείνει τις διαδικασίες για να εξακριβωθούν όλα τα πραγματικά περιστατικά.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ήταν επίτιμο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της  υπό έρευνα ΜΚΟ Fight Impunity, που ιδρύθηκε από τον πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος και θεωρείται «εγκέφαλος» του Qatargate. Ο Δημ. Αβραμόπουλος έχει παραδεχθεί ότι έχει πληρωθεί 60.000 ευρώ για ένα έτος από την «Fight Impunity» ενώ αργότερα παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ΜΚΟ.

Σύμφωνα με τον πρώην επίτροπο, η θέση του στην ΜΚΟ δεν απαιτούσε καμία δραστηριότητα λόμπιγκ προς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Αναλυτικά η απάντηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου:

«Από τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής εκπροσώπου της Επιτροπής Eric Mamer έμαθα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διεξάγει εσωτερική έρευνα για το αν τηρώ τους περιορισμούς που τέθηκαν μετά την Απόφαση C(2001) 9002, η οποία εγκρίθηκε από την Επιτροπή κατά την 2365η συνεδρίαση του επίτιμου συμβουλίου της Ένωσης κατά Fight Impunity

Εν όψει αυτής της διαδικασίας θα ήθελα με το παρόν όχι μόνο να επικροτήσω αυτή την ενέργεια αλλά και να ζητήσω από την Επιτροπή να επισπεύσει και να εντείνει τις διαδικασίες για να εξακριβωθούν όλα τα πραγματικά περιστατικά.

Όπως ίσως γνωρίζετε, η εγκεκριμένη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ιδιότητά μου ως επίτιμο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της προαναφερθείσας οργάνωσης έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής πολεμικής, συκοφαντίας και σπέκουλας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είμαι βέβαιος ότι το συμπέρασμα στο οποίο θα καταλήξει η Επιτροπή μετά την ταχεία επαλήθευση της πλήρους συμμόρφωσης των ενεργειών μου με τους όρους της Απόφασης θα αποσυνδέσει οριστικά και απερίφραστα το όνομά μου από πρακτικές και συμπεριφορές για τις οποίες όλοι μας δεν είχαμε καμία γνώση ή ανάμειξη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.