ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Γ.Πατούλης θα μπορούσε να οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία στην πρώτη μεγάλη της πολιτική ήττα αν (τελικά) είναι υποψήφιος

Εν αναμονή της απόφασης του νυν περιφερειάρχη

Ο Γ.Πατούλης θα μπορούσε να οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία στην πρώτη μεγάλη της πολιτική ήττα αν (τελικά) είναι υποψήφιος

Την πρώτη του ήττα μετά από αρκετά χρόνια θα μπορούσε να βιώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς εάν τελικά ο νυν περιφερειάρχης Αττικής Γ.Πατούλης κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα μπορούσε να τις κερδίσει.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι σε μία τέτοια περίπτωση η ήττα αυτή θα χρεωνόταν εξολοκλήρου στον Κυριάκο Μητσοτάκη αφού είναι δική του προσωπική επιλογή η αλλαγή της «γαλάζιας» υποψηφιότητας για την Περιφέρεια Αττικής.

Μάλιστα, ο β’ γύρος θα μπορούσε να εξελιχθεί ως ένα είδος δημοψηφίσματος κατά της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέσυρε την υποστήριξη του κόμματος για τις εκλογές της Περιφέρειας Αττικής τον ερχόμενο Οκτώβριο στον νυν Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και όρισε επίσημο υποψήφιο του κόμματος τον υφυπουργό Εθνικής άμυνας Νίκο Χαρδαλιά, πρώην δήμαρχο Βύρωνα και πρώην υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας στα «πέτρινα χρόνια» της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ν. Χαρδαλιάς, ο οποίος θα είναι τελικά ο εκλεκτός υποψήφιος περιφερειάρχης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήθελε να πάει στην ευρωβουλή αλλά πλέον αναλαμβάνει να καθαρίσει την… «μπουγάδα» για τον πρωθυπουργό στην περιφέρεια της Αττικής.

Το πρόβλημα όμως σε όλα αυτά για τη Νέα Δημοκρατία εδράζεται σε δύο πτυχές: Η πρώτη είναι αν τελικά ο Γιώργος Πατούλης είναι ανεξάρτητος υποψήφιος και η δεύτερη πτυχή του προβλήματος είναι εάν θα μπορέσει να κερδίσει απέναντι στον επίσημο πλέον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας.

Θα υλοποιήσει την «προειδοποίησή»  του ο Γιώργος Πατούλης και θα κατέλθει και αυτός υποψήφιος Περιφερειάρχης;

Σε μία πιθανή αναμέτρηση στον β’ γύρο των εκλογών από την στιγμή που θα βρεθούν και οι δύο στον β’ γύρο, ο Γ.Πατούλης θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα συνασπίσει τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης γύρω από αυτόν, εκτός από ένα σεβαστό αριθμό ψηφοφόρων της ΝΔ (περί το 20%), με αποτέλεσμα να έχει τις περισσότερες πιθανότητες να εκλεγεί αν ισχύσουν τα παραπάνω.

Αυτό στη Νέα Δημοκρατία σίγουρα το γνωρίζουν.

Όπως επίσης γνωρίζουν πως εάν καταγράφει η πρώτη ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτή αυτομάτως θα φέρει και τις επόμενες ήττες που σημαίνει ότι θα είναι η αρχή του τέλους.

Ακόμα και σε μία περίοδο απόλυτης πολιτικής παντοδυναμίας…

Η περιφέρεια Αττικής αποτελείται από τους μισούς ψηφοφόρους της χώρας. Οπότε δεν θα πρόκειται για μία απλά επικοινωνιακή είπα αλλά θα έχει πρακτικό και βαρύ αντίκτυπο.

Από την άλλη πλευρά δεν αποκλείεται να επικρατήσουν ωριμότερες σκέψεις στο επιτελείο του Γ.Πατούλη και τελικά να μην κατέλθει υποψήφιος Περιφερειάρχης, προτιμώντας να αποφύγει την μετωπική αναμέτρηση με τον Κ.Μητσοτάκη.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επιλέχθηκε γιατί έχει πλούσια δράση στην Αυτοδιοίκηση, μιας και χρόνια ήταν δήμαρχος Βύρωνα και μετά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ωστόσο, τώρα ήθελε να πάει στην ευρωβουλή αλλά τον πρόλαβε το νέο καθήκον που του ανατέθηκε.

Ο πόλεμος θα είναι σκληρός, γαλάζια στελέχη με την απειλή της διαγραφής θα αναγκαστούν να πάνε στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Χαρδαλιά ενώ μην ξεχνάμε ότι και ο Γιώργος Πατούλης διαθέτει ένα τεράστιο επικοινωνιακό μηχανισμό με σοβαρά ανοίγματα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Σαργκάνης, Ασκητής) σε στελέχη του ΛΑΟΣ (Αιβαλιώτης) ακόμα και σε πρόσωπα της showbiz και παίκτες του τηλεπαιχνιδιού Survivor.

O Γιώργος Πατούλης έχει σοβαρά ερείσματα στη ΝΔ (μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της θα τον προτιμήσει) και καλή σχέση με τους δημάρχους.

Εκλεγόταν για χρόνια δήμαρχος Αμαρουσίου, μετά πήγαινε για το δήμο Αθήνας αλλά επειδή το ίδιο θέλησε και ο Κώστας Μπακογιάννης, εν τέλει του δόθηκε η Περιφέρεια Αττικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.