ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Πάρις Κουρτζίδης: «Ο Μητσοτάκης να επιστρέψει στους πολίτες τα υπερκέρδη των νταβατζήδων ενέργειας»

Σφοδρή επίθεση από το πρόεδρο του ΕΛ.Α στην κυβέρνηση

Πάρις Κουρτζίδης: «Ο Μητσοτάκης να επιστρέψει στους πολίτες τα υπερκέρδη των νταβατζήδων ενέργειας»

Ο πρόεδρος του ΕΛ.Α – ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, Πάρις Κουρτζίδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους «νταβατζήδες της ενέργειας» όπως αναφέρει, οι οποίοι πλουτίζουν εις βάρος του ελληνικού λαού με δική του ευθύνη.

Ζητά μάλιστα την άμεση κατάργηση της ληστρικής ρήτρας αναπροσαρμογής και να μπει πλαφόν στη χονδρεμπορική και την λιανική τιμή της ενέργειας όπως επίσης να διαπιστωθεί «σε τι τιμές αγόραζαν πραγματικά και σε τι τιμές πωλούσαν στους καταναλωτές ενέργειας οι 5-6 εταιρείες των νταβατζήδων – ολιγαρχών, ώστε πέρα από τις νομικές και διοικητικές συνέπειες που πρέπει να έχουν, άμεσα να επιστρέψουν τα χρήματα που υπερχρέωσαν τους πολίτες».

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η υποκρισία, ο λαϊκισμός αισχύστου είδους, ο μαυρογιαλουρισμός του Μητσοτάκη και των επιτελών της κυβέρνησης του, δεν έχουν πάτο…Ανακοίνωσε την όποια αύξηση του κατώτατου μισθού ημέρα Μ. Τετάρτη μόνο και μόνο για να μπορούν να πάνε για επιτάφιο και Ανάσταση οι βουλευτές του.

Τώρα, για να μπορέσει ο ίδιος να πάει να μιλήσει στο συνέδριο του κόμματος του, δήθεν επισπεύδει τις αποφάσεις του για την ακρίβεια στην ενέργεια γιατί καθυστερεί η Ευρώπη. Τώρα το κατάλαβε αυτό; Άφησε τόσους μήνες να αισχροκερδούν οι νταβατζήδες και τώρα “σπάει το κεφάλι του” πως θα αντιμετωπίσει την απολύτως δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση του ελληνικού λαού, χωρίς, όμως, ταυτόχρονα, να στεναχωρήσει ή και να πλήξει τους 5-6 “γνωστούς-άγνωστους” νταβατζήδες.

Τα υπερκέρδη μόνο για τον μήνα Απρίλιο ήταν ύψους 240 εκατομμυρίων ευρώ για τις εταιρείες των νταβατζήδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι η αγορά λειτουργεί στρεβλά με τεράστιες ευθύνες Σαμαρά – Τσίπρα και Μητσοτάκη.

Αντί να έχει ως στόχο την προστασία των καταναλωτών λειτουργεί ως ολιγοπώλιο 5-6 εταιριών με ανεξέλεγκτες τις τιμές και τα κέρδη των παραγωγών ρεύματος και ειδικά των ηλεκτροπαραγωγών με φυσικό αέριο. Με 75,5 ευρώ τιμή αγοράς αερίου πωλούν το ρεύμα 272 ευρώ! Στην Ευρώπη δεν υπάρχει πουθενά ρήτρα αναπροσαρμογής σε οικιακό τιμολόγιο. Κι όμως, επί Σαμαρά ξεκίνησε και συνεχίστηκε και επί Τσίπρα και επί Μητσοτάκη!Στη μόνη χώρα που υπάρχει από το 2013 και εξακολουθεί να λειτουργεί ως σήμερα είναι η Ελλάδα.

Ως ΕΛ.Α, όπως έχουμε ήδη τοποθετηθεί, αναμένουμε τις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και επιμένουμε να προτείνουμε τα εξής:

1. Την άμεση κατάργηση της “ρήτρας αναπροσαρμογής”.

2. Την άμεση διερεύνηση προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι τιμές αγόραζαν πραγματικά και σε τι τιμές πωλούσαν στους καταναλωτές ενέργειας οι 5-6 εταιρείες των νταβατζήδων – ολιγαρχών, ώστε πέρα από τις νομικές και διοικητικές συνέπειες που πρέπει να έχουν, άμεσα να επιστρέψουν τα χρήματα που υπερχρέωσαν τους πολίτες.

3. Πλαφόν στη χονδρεμπορική και τη λιανική τιμή της ενέργειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

4. Τη χάραξη νέας εθνικής ενεργειακής πολιτικής.Οτιδήποτε άλλο ανακοινώσει ο κύριος Μητσοτάκης, αφού μελετηθεί από τα αρμόδια στελέχη του τομέα ενέργειας του κόμματος, αλλά και τους συμβούλους μου για θέματα ενεργειακής πολιτικής, ως πρόεδρος του ΕΛ.Α θα επανέλθω για να δούμε αν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση κοινωνικής δικαιοσύνης ή εξυπηρετεί για μια ακόμη φορά με πολιτικάντικα τερτίπια τα ιδιωτικά συμφέροντα των νταβατζήδων – ολιγαρχών των εταιρειών ενέργειας στην Ελλάδα”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.