ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Πώς θα «δουλέψει» το «δίδυμο» Τσίπρα-Κασσελάκη: Ο πρώην πρωθυπουργός θα αναλάβει να «διδάξει» το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Θα έχει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της ΚΟ του κόμματος

Πώς θα «δουλέψει» το «δίδυμο» Τσίπρα-Κασσελάκη: Ο πρώην πρωθυπουργός θα αναλάβει να «διδάξει» το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Oι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι θα είναι στο γραφείο του στην Βουλή σημαίνει ότι πιθανότατα θα αναλάβει τον έλεγχο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ «εκπροσωπώντας» το νέο πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη και είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει τον πολιτικό μέντορά του και θα του μάθει τάχιστα το πολιτικό παιχνίδι.

Το γεγονός ότι ο Σ.Κασσελάκης θα δει τον Κυριάκο Μητσοτάκη τις επόμενες μέρες, είναι προτροπή του Α.Τσίπρα.

Η έντονη κινητικότητα που επιδεικνύει μετά την νίκη Κασσελάκη δείχνει ότι θα λειτουργήσει ως εγγυητής της ενότητας μέσα στο κόμμα και θα αναλάβει να αποτρέψει τις όποιες διασπαστικές κινήσεις και κυρίως ενέργειες κατά του νέου προέδρου.

Η κατανομή ρόλων από τον κ. Κασσελάκη (Μανώλης Καπνισάκης διευθυντής στο πολιτικό γραφείο, Γιώργος Τσίπρας διευθυντής στην Κ.Ο και Δώρα Αυγέρη στην εκπροσώπηση) δείχνει ότι θα εμπιστευτεί τους δικούς ανθρώπους.

Το ότι δικά του στελέχη όπως ο Ευάγγελος Αποστολάκης φρόντισαν να διαμηνύσουν «δεν υπάρχει χώρος για χάσιμο χρόνου και αντιπαραθέσεις, το κόμμα έχει καθαρές θέσεις» δεν αποκλείει ακόμα και το ενδεχόμενο να υπάρξουν διαγραφές για παραδειγματισμό.

Μία παλιά πολιτική πρακτική που όμως πάντα έχει αποτελέσματα.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη όπως ο Δημήτρης Βίτσας που με ειρωνική διάθεση έλεγε ότι «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα», όπως ο Πάνος Σκουρλέτης που μιλούσε για «αοριστολογίες Κασσελάκη που οδηγούν στην εξαΰλωση του κόμματος», όπως ο Νίκος Φίλης που θεωρεί ότι ο Κασσελάκης θα έπρεπε να είναι στη ΝΔ και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Γιώργος Σταθάκης που παρομοίασε τον Κασσελάκη με τον Πεπε Γκρίλο και που μπορεί να αποτελέσουν τις «Ιφιγένειες» του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ίδιο ισχύει και για τον Στέφανο Τζουμάκα, που είπε ότι ο «Κασσελάκης είναι μεταβατικός πρόεδρος, μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι βάσει του ποσοστού που πήρε, δεν έχει καμία επιρροή στον ΣΥΡΙΖΑ».

Στο «στόχαστρο» μπορεί να βρεθεί και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που είπε ότι η «Αριστερά είναι μαθημένη για τα δύσκολα».

Να το πούμε απλά: Ο «κλασσικός» αριστερόστροφος ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί για την εντολή των ψηφοφόρων του και είναι ενοχλημένος με την εκλογή του Σ.Κασσελάκη ως νέου προέδρου και δύσκολα θα δεχτεί τις εντολές του εκτός κι αν  ο ίδιος πάρει το «όπλο» του και αρχίσει να «πυροβολεί».

Κάτι που σίγουρα θα τον συμβουλέψει να κάνει ο Α.Τσίπρας.

Παράλληλα, όπως λένε ο Στέφανος Κασσελάκης θα προτείνει ένα νέο γραμματέα για το κόμμα. Λέγεται ότι αυτό το ρόλο θα τον παίξει ο Διονύσης Τεμπονέρας. Παρόλο που θα περίμενε κανείς να προταθεί ο Νίκος Παππάς που βοήθησε πολύ να γίνει αρχηγός, εικάζεται ότι θα αξιοποιηθεί αλλού.

Το μεγάλο ζήτημα είναι τι θα κάνει με την περίπτωση της Έφης Αχτσιόγλου που πήρε ένα καλό ποσοστό αλλά δεν έχει καμία διάθεση να βοηθήσει τον Κασσελάκη σε δυναμική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση.

Γι’ αυτό όταν θα της προταθεί να γίνει η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή θα αρνηθεί.

Πάντως, οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι η πλευρά της Αχτσιόγλου θα περιμένει μέχρι τις ευρωεκλογές του 2024 για να δει πως θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κλείσει την «ψαλίδα» με την ΝΔ, τότε η ομάδα της Αχτσιόγλου θα διαχωρίσει την θέση της με τα σενάρια να αναφέρουν ακόμα και τον σχηματισμό ενός νέου πολιτικού φορέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.