ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στ. Θεοδωράκης: «Δεν βλέπουμε κανένα περιθώριο συνεργασίας με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»

Στ. Θεοδωράκης: «Δεν βλέπουμε κανένα περιθώριο συνεργασίας με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»

Η οικονομία έχει καταρρεύσει, η ανεργία και η μαύρη εργασία είναι στα ύψη και η κυβέρνηση νοιάζεται μόνο να διορίσει φίλους, να διαλύσει τα πανεπιστήμια, να φτιάξει κανάλια, δήλωσε o Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Απαντώντας στο ερώτημα πώς θα λυθεί ο γόρδιος δεσμός της διαλυμένης οικονομίας, επανέλαβε ότι η λύση είναι οι λιγότεροι φόροι – οι λιγότερες δαπάνες. «Εμείς τολμάμε και προτείνουμε συγκεκριμένες περικοπές στο δημόσιο» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι πρέπει να κρατήσουμε τις μικρές και τις μεγάλες επιχειρήσεις στη χώρα. «Σήμερα όλοι προσπαθούν να διαφύγουν στο εξωτερικό και αυτό είναι ο θάνατος της οικονομίας».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παράλληλα αποκάλυψε ότι μέσα στις επόμενες μέρες το Ποτάμι θα παρουσιάσει στοιχεία για τη διόγκωση του κομματικού κράτους από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λέγοντας: «Ζητήσαμε από τα Υπουργεία να μας γνωστοποιήσουν τί πρόσθετο πολιτικό προσωπικό υπηρετεί σε αυτά και τα στοιχεία είναι τραγικά. Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο να ενισχύσει το κομματικό κράτος και όχι να λύσει τα πραγματικά προβλήματα της χώρας».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο διάλογο για τη δημιουργία ενός «νέου Κινήματος», ανέφερε ότι όντως υπάρχει διαφορετική προσέγγιση με την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της διακυβέρνησης, η οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς, αντιθέτως, δεν βλέπουμε κανένα περιθώριο συνεργασίας με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι οποίοι έχουν διαλύσει τη χώρα», είπε και ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι δεν θα συμμετάσχει σε μια οικουμενική Κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς την ως «μια Κυβέρνηση “σούπα”». Παράλληλα αναρωτήθηκε τί νόημα θα είχε η παρουσία των μικρότερων κομμάτων αν μπορούσαν να συμφωνήσουν και να συγκυβερνήσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Επικεφαλής του Κινήματος ερωτώμενος για το αν τέλειωσε το εγχείρημα του νέου φορέα απάντησε αρνητικά και ανέφερε: «Εμείς προτείνουμε να γίνει συνέντευξη Τύπου Θεοδωράκη – Γεννηματά στις 20 του μήνα και να ξεκινήσουμε έτσι τις διαδικασίες για την εκλογή του αρχηγού». «Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ λέει ‘’εμείς είμαστε οι μεγάλοι, δημοσκοπικά, ελάτε υπό τη σκέπη μας’’. Εμείς, και μαζί όλοι οι σύμμαχοι μας, λέμε να κάνουμε κάτι από την αρχή. Δεν θα πάμε σε ένα κόμμα που έχει κυβερνήσει, και όλοι ξέρουμε τα καλά και τα κακά του». Τόνισε, δε, ότι το Ποτάμι παραμένει «παρών» στο διάλογο και επανέλαβε ότι η πρόταση του Κινήματος περιλαμβάνει όλους αυτούς που υποστηρίζουν τις μεγάλες αλλαγές, από την Δράση μέχρι τη ΔΗΜΑΡ, «όσους δηλαδή πιστεύουν ότι η χώρα πρέπει να έχει μια 3η λύση» όπως είπε.

Σχετικά  με τη δημοπράτηση τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών ανέφερε: «Είναι ντροπή για μια κυβέρνηση της Αριστεράς να λέει ότι «μόνο με το πορτοφόλι παίρνεις ένα κανάλι». Η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει ένα μονοπώλιο με τέσσερα μόνο κανάλια, κάτι που είναι αντίθετο με το Σύνταγμα και τους ευρωπαϊκούς κανόνες». Στη συνέχεια -αναφερόμενος στα χρήματα τα οποία η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι εξοικονόμησε από τις τηλεοπτικές άδειες- δήλωσε επιφυλακτικός για το ποσό που θα εισπραχθεί τελικά σε βάθος τριετίας, τονίζοντας ότι «πάντως μέχρι σήμερα ό,τι χρήματα εξοικονομούμε πάνε στους “Καρανίκες” τους».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι θα πρέπει να ελεγχθεί αν τα ποσά που είπαν ότι θα διαθέσουν οι 4 πλειοδότες καλύπτονται από το πόθεν έσχες τους. «Έχουν όλοι τη δυνατότητα να διαθέσουν αυτά τα 50 – 60 – 70 εκατομμύρια;» αναρωτήθηκε, τονίζοντας: «Δεν μας αρκεί το πόθεν έσχες τους να καλύπτει μόνο την πρώτη δόση – όπως λέει η κυβέρνηση – γιατί αυτό σημαίνει ‘’δεν έχω όλα τα λεφτά…’’. Έτσι θα μπούμε σε ένα φαύλο κύκλο δανείων, πράγμα που έχουμε ζήσει και στο παρελθόν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.