ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γ.Κασιμάτης: «Ο εξαναγκασμός σε εμβολιασμό από τον Μητσοτάκη αποτελεί έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας»

Γ.Κασιμάτης: «Ο εξαναγκασμός σε εμβολιασμό από τον Μητσοτάκη αποτελεί έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας»

Η αδιανόητη ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για επιβολή εξοντωτικών προστίμων στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 έχει προκαλέσει την οργή της κοινωνίας και μάλιστα όχι μόνο στους ανεμβολίαστους αλλά και στην πλειοψηφία των εμβολιασμένων.

Ο λόγος είναι ότι κατανόησαν πως αν με αυτή την δικαιολογία δεν μπορεί κάποιος να αποφασίζει για το σώμα του, τότε με κάποια άλλη δικαιολογία στο μέλλον αυτό θα ξανασυμβεί και αυτό δεν ξέρουμε πως θα το «βαφτίσουν» τότε αλλά δημοκρατία δεν θα είανι σίγουρα.

Η κυβέρνηση αφού δεν κατάφερε να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, τώρα τους τιμωρεί καθιστώντας υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, διαφορετικά θα «πέφτει» μηνιαίο χαράτσι 100 ευρώ, μέτρο το οποίο χαρακτηρίζεται εκτός από εκδικητικό, και εισπρακτικό.

Η επιβολή της υποχρεωτικότητας με ποινή, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στους νομικούς κύκλους, με τους συνταγματολόγους να τονίζουν ότι το μέτρο είναι παράνομο. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Γιώργος Κασιμάτης ο οποίος κατακεραυνώνει τη νέα πρακτική, κάνοντας λόγο για παράνομη και αντισυνταγματική πράξη.

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου προχωρώντας σε δηλώσεις είπε ότι ο εξαναγκασμός είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας γιατί παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο: «Δεν επιτρέπεται να γίνονται παρεμβάσεις στο σώμα χωρίς συναίνεση. Παραβιάζονται όλες οι αρχές της δημοκρατίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν επιβάλλεται αναγκαστικά ένα μέτρο, καμία επέμβαση στο σώμα δεν γίνεται χωρίς συναίνεση. Για να γίνει, θα πρέπει να είναι ευρύτατα διαδεδομένη λοιμώδης νόσος που θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και να ξέρουμε ακριβώς την επικινδυνότητά της» δήλωσε ο συνταγματολόγος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.