Κωδικοί με αριθμούς θυρίδων στο αρχείο Τσοχατζόπουλου; Υπάρχουν δικαιούχοι;

Κωδικοί με αριθμούς θυρίδων στο αρχείο Τσοχατζόπουλου; Υπάρχουν δικαιούχοι;

Μια αποκάλυψη στα αρχεία του Άκη Τσοχατζόπουλου, ίσως οδηγήσει στο να βρεθεί το μαύρο χρήμα για το οποίο καταδικάστηκε, αλλά δεν βρέθηκε ποτέ.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, στο αρχείο του πρώην υπουργού, που πέθανε τον Αύγουστο του 2021, βρέθηκαν κωδικοί που ίσως παραπέμπουν σε τραπεζικές θυρίδες του εξωτερικού και ενδέχεται να υπάρχουν ποσά για τα οποία φυλακίστηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Η χήρα του Ακη, Βίκυ Σταμάτη, η οποία βρήκε τους κωδικούς, έχει δώσει εντολή στον δικηγόρο της να επιχειρήσει να ερευνήσει αν όντως παραπέμπουν σε τραπεζικές θυρίδες του εξωτερικού και ποιοι είναι οι δικαιούχοι τους.

Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της, Νίκος Αλεξανδρής, οι αριθμοί αυτοί εικάζεται ότι παραπέμπουν σε θυρίδες μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας. «Είναι πάρα πολύ πιθανό, καθώς βρέθηκαν στο ιστορικό αρχείο του Άκη» είπε, για να προσθέσει πως, “εάν βρεθούν οι δικαιούχοι, «ενδεχομένως κάποιοι να χάσουν τον ύπνο τους”.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρή, η χήρα του Α. Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, θα δώσει τα στοιχεία στις Αρχές, επιδιώκοντας την ηθική της αποκατάσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι το πρώην ισχυρό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε καταδικαστεί σε 19 χρόνια κάθειρξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, μετά από καταγγελίες ότι επρόκειτο για μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων. Τα χρήματα από τις μίζες δεν βρέθηκαν ποτέ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.