ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΥΠΕΞ Ν.Δένδιας: Αναζητώντας – μάταια – την «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη»

ΥΠΕΞ Ν.Δένδιας: Αναζητώντας – μάταια – την «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη»

Εντυπωσίασε – ευχάριστα αυτή την φορά – ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με την τοποθέτησή του για το επίπεδο «αλληλεγγύης» προς την Ελλάδα τουλάχιστον δύο χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Γερμανίας και της Ισπανίας επιπλήττοντάς τες για τις μαζικές πωλήσεις όπλων στη Τουρκία και εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε να επιβάλλουν ουσιαστικό εμπάργκο όπλων στη Τουρκία.

«Η Ισπανία δίνει τεχνογνωσία κατασκευής αεροπλανοφόρου στην Τουρκία. Αυτό είναι τμήμα αλληλεγγύης; Η Γερμανία δίνει υποβρύχια στην Τουρκία. Αυτό είναι τμήμα αλληλεγγύης; Δεν μιλάω για απλά όπλα, μιλάω για σημαντικά όπλα που μπορούν να αλλάξουν ισορροπίες» τόνισε.

Καιρός ήταν κάποιος να το θέσει. Όχι ότι θα εισακουστεί, αλλά εν πάση περιπτώσει, να υπάρχει και κάποια δήλωση, να μην νομίζουν ότι είμαστε τελείως «πεθαμένοι» και υποτακτικοί τους.

Επί της ουσίας: Κανείς δεν πρόκειται να αρνηθεί να πουλήσει στην Τουρκία, ειδικά να συνάψει τέτοια κολοσσιαία συμβόλαια. Και ποιες ισορροπίες; Αυτοί «έχουν εκτοξευθεί στο φεγγάρι» κι εμείς έχουμε χωθεί στα Τάρταρα των Μνημονίων.

Η ευκαιρία για τα τουρκικά υποβρύχια Type 214T χάθηκε για την Ελλάδα, όταν αποδέχθηκε να πληρώσει την ανάπτυξή τους από την γερμανική HDW, αλλά δεν μπήκε ένας μικρός, αλλά τόσο ουσιαστικός όρος: Να μην πουληθούν ποτέ αυτά τα υποβρύχια στην Τουρκία. Κυβέρνηση Σημίτη, γερμανοτραφής. Υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, επίσης γερμανοτραφής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπάρχει ελπίδα;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.