ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Έκπληκτος» ο Γ.Κουμουτσάκος: «Η Τουρκία δεν δέχεται τις επιστροφές παράνομων μεταναστών»

«Έκπληκτος» ο Γ.Κουμουτσάκος: «Η Τουρκία δεν δέχεται τις επιστροφές παράνομων μεταναστών»

Ο Γ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε την Τουρκία πως δεν δέχεται τις επιστροφές μεταναστών, κάτι που φυσικά δεν προκαλεί καμία εντύπωση.

Ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΕΕ, περισσότερα από χίλια άτομα πρέπει να επιστρέψουν στην Τουρκία κατηγορώντας, παράλληλα, την Άγκυρα ότι αρνείται να συνεργαστεί με τις ελληνικές Αρχές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου σημείωσε ότι η Τουρκία έχει «σηκώσει τείχη» με τη δικαιολογία του κορωνοϊού και έκανε λόγο για μηδενική ανταπόκριση από την πλευρά της Αγκυρας.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία Τουρκίας-Ευρώπης, τόνισε: «Η συμφωνία είναι ένα στενό κολάρο για την Ελλάδα. Επιστρέφονται μόνο όσοι έχουν βρεθεί στα νησιά, δεν δέχονται επιστροφές από την ενδοχώρα. Κι αυτό είναι κάτι που διεκδικεί να αλλάξει η Ελλάδα στη νέα κοινή συμφωνίας Ευρώπης και Τουρκίας».

Τέλος, αναφορικά με τις μετεγκαταστάσεις των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι πρόκειται για την πιο ευάλωτη ομάδα μεταναστών και προσφύγων και πρόσθεσε: «Εχουμε 5.000 ασυνόδευτα. Πολύ μεγάλος βάρος, δυσανάλογο στις δυνατότητας της χώρας. Θέλαμε να πείσουμε τους εταίρους για να συνεργαστούμε για να μετεγκατασταθούν και σε άλλες χώρες της ΕΕ. Δεν ήταν εύκολο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχουμε ένα πρόγραμμα 1.600 μετεγκαταστέσεων που είναι σε εξέλιξη. Δεκατρία κράτη-μέλη έχουν ανταποκριθεί λέγοντας ότι είναι έτοιμα να υποδεχτούν παιδιά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.