ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εκλογές με… εμβόλιο; – Το «παράθυρο ευκαιρίας» για την κυβέρνηση λίγο πριν φανεί το μέγεθος της καταστροφής

Εκλογές με… εμβόλιο; – Το «παράθυρο ευκαιρίας» για την κυβέρνηση λίγο πριν φανεί το μέγεθος της καταστροφής

Το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής που θα αρχίσει να φαίνεται έντονα από τον επόμενο Σεπτέμβριο φέρνει κάποιες φήμες για την πραγματοποίηση ενός εκλογικού σεναρίου για προσφυγή στις κάλπες κάπου μεταξύ άνοιξης και καλοκαιριού.

Από τον Μάρτιο και μετά θα ξεκινήσουν να “αποπληρώνουν” τις οφειλές τους προς το κράτος που έχουν προς το παρόν ανασταλεί ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες. Φυσικά αυτό θα πρέπει να γίνει ενώ, στο μεταξύ, δεν θα έχουν αξιόλογα έσοδα επί σειρά μηνών.

Στην ίδια περίοδο αν όλα πάνε καλά, θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

Θεωρούν λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στα άλλα κόμματα, πως η συγκεκριμένη περίοδος “μυρίζει εκλογές” γιατί αποτελεί το μόνο χρονικό διάστημα κατά το οποίο η κυβέρνηση μπορεί να αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη πριν κατανοήσουν οι πολίτες τι ακριβώς συμβαίνει και ποια θα είναι η οικονομική τους ζωή στο άμεσο μέλλον.

Αυτό το μικρό χρονικό παράθυρο πριν φανεί το μέγεθος της οικονομικής κρίσης που η χώρα θα βιώσει και την επόμενη χρονιά, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις των οικονομικών στελεχών της κυβέρνησης και ταυτόχρονα λόγω εμβολίου θα υπάρχει κάποια αισιοδοξία, θεωρείται ως “ιδανικό” για προσφυγή στις εκλογές από την κυβέρνηση.

Επιπρόσθετα για να προχωρήσει ο … διάλογος με τους Τούρκους, θα χρειαστεί κυβέρνηση με “νωπή” λαϊκή εντολή!

Εκλογές οι οποίες θα γίνουν με… απλή αναλογική. Ο Τσίπρας μάλιστα φέρεται να έχει θέσει σε “συναγερμό” τους βουλευτές του.

Γι’ αυτό άλλωστε και η προχθεσινή “συνένωση” των κομμάτων αριστεράς χαρακτηρίστηκε και ως “πρόβα” συγκυβέρνησης. Βέβαια όπως είναι οι μέχρι σήμερα συσχετισμοί, ούτε ο χώρος της Αριστεράς αλλά ούτε και ο χώρος της Δεξιάς (αν θεωρήσουμε ότι η ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη έχει οποιαδήποτε πλέον σχέση με δεξιά ιδεολογία), μπορούν να σχηματίσουν κάποιο κυβερνητικό σχήμα.

Με την απλή αναλογική αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν υπάρξει «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» στην οποία θα συμμετέχουν οπωσδήποτε οι δύο «μεγάλοι».

Άλλωστε μόλις πριν από λίγες ημέρες ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, μίλησε αστειευόμενος, ο ίδιος, για «κυβέρνηση εθνικής ενότητας».

Όπως και να το δει κανείς, η περίοδος αυτή αποτελεί το μοναδικό «παράθυρο ευκαιρίας» και μιλάμε για το διάστημα μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου.

Τον Μάιο μπορεί να πάει σε εκλογές αν και τον Σεπτέμβριο είναι ακόμα πιο λογικό διότι θα έχουν μαζευτεί κάποια χρήματα από τον Τουρισμό (όσα κι αν είναι αυτά).

Όμως θα μπορούσε να επιλέξει την προσφυγή στις κάλπες τον Μάιο για να «καεί» η απλή αναλογική και να σχηματιστεί μια κυβέρνηση «εθνικής συνεργασίας» για να βγει το καλοκαίρι και εν συνεχεία να προσφύγει ο Κ.Μητσοτάκης σε εκλογές τον Σεπτέμβριο με ενισχυμένη πλέον αναλογική.

Βέβαια, όλα αυτά σχεδιάζονται με την προοπτική ότι στο μεταξύ δεν θα έχει συμβεί κάτι πολύ άσχημο με την Τουρκία. Γιατί τότε όλα αλλάζουν.

Εννοείται ότι πάντα τα πιο σοβαρά πράγματα, λέγονται μεταξύ αστείων ή γράφονται στα καλύτερα βιβλία επιστημονικής φαντασίας (όταν οι συγγραφείς δεν ανησυχούν ότι θα διωχθούν ποινικά και βιολογικά).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.